De leukste tips rondom Art Week Amsterdam

Van 29 mei tot 2 juni 2024 staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse, beeldende kunst. Dit jaar is de 12e editie van Amsterdam Art Week, hét evenement om te ontdekken wat de hoofdstad te bieden heeft op het gebied van hedendaagse kunst. In dit artikel zetten we een aantal highlights op een rij.

Expositie Telling Stories – Anne Stooker

In haar expositie ‘Telling Stories’ levert Anne Stooker een bijdrage aan het bespreekbaar maken van gemeden onderwerpen. Het samenvatten van een complex verhaal in een ogenschijnlijk eenvoudig aquarel is waar Anne’s werk om bekendstaat. Dit keer vertelt ze met haar illustraties bijzondere verhalen van opiniemakers als Nicole Huisman, Joost Swinkels en Vera van Zelm. De expositie is van 23 mei tot 5 juni te zien bij SPOTLIGHT van Factor IJ (Pampuslaan 11).

De leukste tips rondom Art Week Amsterdam

One Year Anniversary – Studio Slijper

Bij de creatieve vrijhaven aan de Slijperweg moet iedereen zich welkom voelen om kunst te maken en te exposeren. Oprichters Melanie Hillebrandt (36) en Vincent Vink (27) doen er alles aan om het rauwe en creatieve karakter van Amsterdam-Noord te behouden en iets terug te geven aan de stad. Dit jaar bestaat Studio Slijper 1 jaar, en dat moet gevierd worden! Wat kun je verwachten? Foto-exposities, kunstinstallaties, flash-tatoeages, live graffiti, muziek van bevriende DJ’s en meer! Vier het 1-jarig bestaan mee op vrijdag 31 mei bij Studio Slijper (Slijperweg 6). Aanmelden kan via deze link.

Frankey’s Wildhouse

Kermisterreinen en pretparken zijn meestal een vlaggenschip van de verbeelding. Zodra je een kaartje koopt en je de eerste stap zet, kom je binnen in de gekste dromen van zijn bedenker. En dat is waarom Frankey grote plannen heeft om een ​​pretpark te bouwen van zijn eigen op een dag. Het liefst in de ruimte. In Frankey’s Wildhouse krijgen we een eerste voorproefje van deze fantastische droom (25 mei – 29 juni, KNSM-Laan 301).