Combinatie Syrische en Westerse cultuur bij Pllek
Plekk

Combinatie Syrische en Westerse cultuur bij Pllek

‘Syrië is meer dan oorlogsgebied’

Een mini-festival waarbij de focus ligt op al het moois uit Syrië. Onder dat motto vindt zaterdag bij Pllek de eerste editie plaats van het kleine festival The Light Side of the Full Moon. De focus van het festival ligt voornamelijk op de schoonheid uit de Syrische cultuur.

Reden festival

“Het negatieve nieuws over Syrië wordt breed uitgemeten in de media. Maar Syrië is veel meer dan een oorlogsgebied, veel meer dan het land waar vluchtelingen vandaan komen,“ volgens de organisatie van het festival W&T waarbij de W staat voor muzikant Wasim Arslan en de T voor filmmaker Tarek Muazen. De twee voelen sinds hun aankomst in Nederland de behoefte om deze negativiteit een wending te even. Ze voelen de behoefte om te laten zien dat er ook heel veel moois komt uit hun geboorteland. Het mini-festival The Light Side of the Full Moon is voortgevloeid uit het verlangen om een positief licht te laten schijnen op het overschaduwde Syrië.

Programmering

Tussen 17:00 en 22:00 vinden er optredens plaats van DJ Archangels, Superfly Band, Nawras Band en DJ Chinchan. Op het strand worden Syrische hapjes verkocht en er zijn live performances en activiteiten, waaronder een bellydance show, sufi dance show, dabke workshop en verhalen van storyteller Farbod. In samenwerking met Tropenmuseum hangt de expositie “Aleppo” op de galerij in het restaurant. Vanaf 22:00 uur verplaatst het festival naar binnen en begint het nachtprogramma met Sarsaria Band, Dialoque en DJ Isis.

Positieve focus

De positieve focus is het speerpunt van dit evenement. Het samenbrengen van verschillende culturen, elkaar nieuwe dingen laten horen, proeven en zien, en wederzijds begrip creëren. Iedereen heeft iets meegemaakt in zijn of haar leven en de enige manier om door te gaan is door vooruit te kijken en de toekomst positief te benaderen.

Meer informatie

Meer informatie over dit evenement vind je op de Facebook-pagina van het LSOTFM-festival.

vrijetijdamsterdam.nl