Bezoek jij de Zomer Speeldag op het Sierplein?
Samen springen op het Sierplein Fotocredits: Greg Wijngaarde

Zaterdag 15 juni van 11:00-16:00 wordt het Sierplein omgetoverd tot speelparadijs voor alle jongeren én iedereen die jong van geest is. Voor alle leeftijden dus, want zowel de kleintjes en tieners als volwassenen en ouderen kunnen meegenieten van alle activiteiten. Toegang en deelnemen is gratis!

Bloomleela verzorgt een spetterende Bollywood dansshow en dansworkshop. Daarna ga je maskers maken en samen een kleurrijke parade lopen over het plein. Speciaal voor de allerkleinsten is er een springkussen met glijbaan en voor jongeren een stormbaan en pannakooi. Voor alle leeftijden zijn er verspreid op het plein diverse sport- en creatieve activiteiten zoals FunBikes, PleinKunst, zomeraccessoires maken, Jumbo gezelschapsspellen, schmink, haarveertjes en nog veel meer.

Tussendoor geniet je samen van iets lekkers op het terras. Clubs, verenigingen, sociale buurtprojecten en andere initiatieven die een activiteit willen aanbieden om zichzelf te presenteren kunnen zich nog aanmelden door te mailen naar [email protected].

Binnenzitters naar buiten!

Woensdag 12 juni is de Nationale Buitenspeeldag op initiatief van Jantje Beton. Maar liefst 400.000 kinderen tussen 6-12 jaar spelen nooit buiten. Dit komt vaak doordat ze geen tijd hebben, niet naar buiten mogen of omdat er geen gratis of veilige gelegenheden in de buurt zijn. Dit kan een ongezonde leefstijl veroorzaken – zowel lichamelijk als mentaal.

Voor alle leeftijden is sociaal contact essentieel – ook voor ouderen die veel alleen zijn en weinig buiten komen. Deze Zomer Speeldag op zaterdag 15 juni nodigt alle Amsterdammers uit om samen te komen op het Sierplein voor een dagje beweging, vermaak en inspiratie, maar vooral om nieuwe ontmoetingen te stimuleren ook onder de diverse generaties in de buurt.

BuurtBudget – Samen maken we de buurt!

De Zomer Speeldag Sierplein wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events op initiatief van het Sierplein bewonerscomité met steun van Combiwel en BuurtBudget Nieuw-West. BuurtBudget bestaat sinds 2021 voor heel Nieuw-West om goede ideeën te ondersteunen die de buurt verbeteren. Jaarlijks stelt de Gemeente Amsterdam een bedrag beschikbaar om deze ideeën uit te voeren.

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen zelf plannen indienen en ook stemmen op andere initiatieven die de buurt mooier, gezelliger of veiliger maken. Initiatiefnemers kunnen dit jaar tot en met 18 juni een plan indienen. Kijk voor alle informatie over BuurtBudget Nieuw West op www.buurtbudgetnw.amsterdam.nl.