Bas Kosters ontwerpt een heel speciaal T-shirt voor De Regenboog Groep
Fotograaf: Marc Deurloo

Kunstenaar en ontwerper Bas Kosters (47) staat bekend om zijn kleurrijke werk waarmee hij persoonlijke en maatschappelijke thema’s tot uitdrukking brengt en viert. “Een kunstenaar die enthousiast werk maakt over alle emotionele zaken van het hart”, zo zegt hij zelf. Over het T-shirt vertelt hij: “Het thema eenzaamheid intrigeert me. Ik heb een partner, goede vrienden, én tóch kan ik me echt eenzaam voelen. En het beroert me dat er zoveel eenzame mensen zijn. Er ligt enorm veel eenzaamheid en verdriet verborgen achter de deuren van onze stad. Hoe bijzonder is het dan, dat je als persoon je energie heel bewust zou kunnen besteden door via De Regenboog Groep maatje te zijn? Dat vind ik zo inspirerend.”

Met deze gedachte ontwierp Bas Kosters het T-shirt waarin hij de kracht en magie en het kinderlijke enthousiasme, oftewel de symboliek van de regenboog, naar voren laat komen. Bas: “De Regenboog Groep verspreidt liefde en genegenheid in de directe omgeving. Met dit ontwerp wilde ik die intentie en verbroedering overbrengen.”

Het doel van het T-shirt is geld inzamelen voor slaapzakken voor de dakloze bezoekers van de tien inloophuizen van De Regenboog Groep. Om mensen die buiten moeten slapen wat bescherming te bieden. In Amsterdam zijn dit er honderden. Zij slapen in portieken en parken, onder bruggen en tegen trappen of gebouwen aan. En het is in Nederland vaak koud en nat. Hierdoor zijn slaapzakken áltijd héél hard nodig, zelfs nu in de zomermaanden, maar nog meer daarna. Als we ze vast goed kunnen inslaan, hoeven we straks in de herfst en winter eindelijk eens geen nee te verkopen als onze bezoekers erom vragen.

Het T-shirt kan worden gekocht via deregenboog.org/baskosters (vanaf 27 juni beschikbaar), zolang de voorraad strekt.