Bart Gielen ontvangt Anna van den Breemer tijdens Barts Boekenclub

Bart Gielen ontvangt Anna van den Breemer tijdens Barts Boekenclub
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bart Gielen ontvangt Anna van den Breemer tijdens Barts Boekenclub

Journaliste Anna van den Breemer vertelt in Barts BoekenClub bij Betty Asfalt over haar biografie ‘Ivanka. De echte first Lady’. Van den Breemer schreef een boek over de dochter van Donald Trump. “Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten wil leren kennen, moet beginnen bij zijn lievelingsdochter Ivanka Trump. Zij is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt schijnt te luisteren. Voor velen is de vijfendertig jarige blondine de betere versie van haar vader. Beiden hebben een snoeihard zakelijk instinct, maar waar Trump lomp is, blijft Ivanka altijd charmant”, aldus de organisatie van Barts Boekenclub, welke op 25 april 2018 plaatsvindt.

Anna werkt momenteel als journalist bij De Volkskrant

Anna van den Breemer studeerde Liberal Art and Sciences aan de Universiteit Utrecht en volgde een master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt momenteel als journalist bij De Volkskrant.

Esther Gerritsen is aanwezig om te praten over haar nieuwste roman

Naast Anna van den Breemer is schrijfster Esther Gerritsen te gast om te praten over haar nieuwste roman ‘De trooster’. Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

Esther Gerritsen maakte haar debuut in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Vijf succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst en Roxy. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer.

Er is live muziek en traditioneel de BBZ Proza Pitch

Verder op deze avond is er live muziek en traditioneel de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent en er is boekverkoop. Betty Asfalt laat weten dat voorkennis van schrijvers en werk niet nodig is.

vrijetijdamsterdam.nl i.s.m. Betty Asfalt

Gerelateerd artikel:

Hoop te beleven in de maand mei bij De Balie