Artistieke standpunten geluid, herinneringen en slaap bij De Appel
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Artistieke standpunten geluid, herinneringen en slaap bij De Appel

Tijdens een aantal aankomende events bij De Appel worden opmerkelijke artistieke standpunten onderzocht die vooraf gevormde ideeën over geluid, herinneringen en slaap uitdagen.

BUSY DAYS with Christine Sun Kim

Ten eerste zal er een vervolg op het project ‘BUSY DAYS with Christine Sun Kim’ komen. Afgelopen maand presenteerde Kim drie artistieke interventies en haar nieuwste interventie wordt gepresenteerd bij de Amsterdamse nachtclub De School, waar de video-installatie CLOSE READINGS te zien zal zijn. In deze video-installatie gaat Kim op een leuke manier in op bijschriften voor Doven en slechthorenden in films. Daarnaast is de video Classified Digits (met Thomas Mader) te zien, waarin alternatieve storytelling-methodes voor Amerikaanse gebarentaal worden ingezet om herkenbare en ongemakkelijke sociale situaties te verbeelden in een spel van armbewegingen en gezichtsuitdrukkingen.

CLOSE READINGS

CLOSE READINGS opent donderdag 8 juni om 20:00 uur met optredens van Tala Drum Corps, TOPS en Better Person en is te zien tot zaterdag 8 juli. CLOSE READINGS is de vierde interventie van Christine Sun Kim, die het medium geluid onderzoekt door middel van technologie, performance en tekeningen. AVAILABLE SPACES, een serie tekeningen, is nog tot 20 augustus te zien bij Broedplaats Lely, de nieuwe locatie van De Appel in Nieuw-West.

Aki Onda

In het Archief van De Appel zal op dinsdag 13 juni om 17:00 uur een performance plaatsvinden van de in New York woonachtige kunstenaar en componist Aki Onda. Onda is bekend van zijn Cassette Memories, een serie van evocatieve audiowerken bestaande uit een verzameling van ‘field recordings’ gemaakt met een Walkman. Voor dit project werkte hij samen met de kunstenaars Michael Snow, Ken Jacobs, Akio Suzuki en Loren Connors. De Appel heeft Aki Onda  uitgenodigd te reageren op het Archief van De Appel en de nieuwe locatie in Nieuw-West.

Why is everybody so nice?

De Appel Curatorial Programme 2016-17 komt tot een definitief einde met ‘Why Is Everybody Being So Nice? The Power Nap’ op zondag 18 juni om 15:00 uur in het Stedelijk Museum Amsterdam. Dit is het laatste event in een reeks evenementen waarin werd ingegaan op noties rond ethiek, uithoudingsvermogen en uitputting in de kunstwereld. Naast de lancering van een online publicatie is er een programma van performances, lezingen en een collectief dutje. Voor dat dutje moet je trouwens niet vergeten je eigen kussen mee te nemen.

Urban Culture Days festival

Tot slot neemt De Appel deel aan het Urban Culture Days festival op 9 en 10 juni bij Broedplaats Lely, georganiseerd door Urban Resort  (= onze huisbaas). Tijdens dit festival wordt het tienjarige bestaan van Urban Resort gevierd en ons nieuwe thuis officieel geopend met een tweedaags feest van kunst, muziek en theater. Op vrijdag 9 juni neemt De Appel deel aan de Urban TALK, een discursief programma met een focus op de toekomst van culturele organisaties in Nieuw-West. Op zaterdag 10 juni is de presentatie AVAILABLE SPACES van Christine Sun Kim te zien en is er de mogelijkheid het unieke Archief van De Appel te bezoeken.

De organisatie

De organisatie van het Urban Culture festival laat weten dat volgens de Italiaanse theoreticus Franco Berardi slaap de bron vormt van intelligentie, technologie en vooruitgang. Bezoekers worden dan ook aangeraden om goed uit te rusten en de organisatie kijkt uit naar de komst van geïnteresseerden.
vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting