Afrikaanse film met hapjes en muziek tijdens 1e editie Going Places

Afrikaanse film met hapjes en muziek tijdens 1e editie Going Places

Na succesvolle edities in 2016 worden er in de zomer van 2017 wederom drie avonden georganiseerd waarin Pllek op avontuur gaat naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes en muziek worden er drie continenten voor één avond naar Pllek gehaald.

Eerste editie

Tijdens de eerste editie van Going Places 2017 staat het continent Afrika centraal. Onder de vlag van Afrolijk wordt het strand en restaurant van Pllek op vrijdag 9 juni vanaf 21.00 uur eenmalig ondergedompeld in Afrikaanse sferen tot in details.

Een film van Nederlandse filmmaker Emma Lesuis

Ze beginnen met de open air vertoning van de korte film Bonjour Stromae van de Nederlandse filmmaker Emma Lesuis, om daarna drie delen van Afripedia te vertonen: een documentaireserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen.

Overig programma

Na de film nemen Afrolijk DJ’s Joss & Flo de avond binnen over met Afrobeats, gevolgd door DJ Nartacia. Verder een live performance, een kunstexpositie van Koen Verpaalen & Sanne Verhoeven, design van Afriek en Y en hapjes van Afro Veggies.

GOING PLACES | AFROLIJK

Tijd: 21.00-03.00 uur
Opening expo: 21.00 uur
Film: 22.00 uur | Feest: 23.30 uur (na de film)
Film ticket: € 8,50 | Feest: gratis entree
EXPO: “Fábrica-Escola de Sabão” van Koen Verpaalen & Sanne Verhoeven
DESIGN: Afriek en Y
FILM: Bonjour Stromae (23 min, 2015) en
Afripedia (Ghana, Senegal/Ivoorkust, Angola, 84 min, 2014)
FOOD: Afro Veggies
PERFORMANCE: t.b.a.
BEATS: DJ’s Joss & Flo en Nartacia

FOOD & ART

Vanaf 21.00 uur worden er op het strand kleine hapjes van Afro Veggies verkocht en draait resident DJ Marcelo Umana Afrobeats. Op de galerij in het restaurant wordt om 21.00 uur de eerste gezamelijke expositie van het Nederlandse kunstenaarsduo Koen Verpaalen en Sanne Verhoeven geopend. Met mixed media (collages, tekeningen, tekst en fotografie) veel kleur en symboliek laten zij hun visie zien op Angola en het continent, waar zij sinds twee jaar wonen en werken aan de Innovation Hub Fábrica de Sabão in Cazenga, Luanda; de grootste sloppenwijk van Afrika. De werken zullen te zien zijn van 9 juni tot 28 juli op de galerij van Pllek. Verder presenteren de jonge modelabels Afriek en Y de hele avond hun nieuwste collecties.

FILM (OPEN AIR)

Om 22.00 uur worden er drie delen van de docuserie Afripedia (2014) vertoond in de buitenlucht, geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering van Afripedia (in totaal zijn het er vijf) richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond drie afleveringen: Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro revolutie in Angola.
Vóór de hoofdfilm de korte film van de Nederlandse journalist Emma Lesuis Bonjour Stromae over het concert en de beleving van Stromae in de Rwandese hoofdstad Kigali.

Na de film gaat de avond verder in het café/restaurant van Pllek, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Dit begint met een live optreden zijn (tba), gevolgd door Afrolijk DJ’s Joss & Flo en Nartacia.

Joss & Flo zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op Pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel Reggae, Drum & Bass, Soul en R&B beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True True Soldiers Productions DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam en Lovedance. Speciaal voor Afrolijk zullen ze een een mooie selectie maken met strictly good Afrovibes.

Natarcia, geboren in Suriname en opgegroeid in Amsterdam, begon als danser maar kreeg al snel allerlei ‘gigs behind the decks’. Zo werd ze de resident DJ van RoXY Amsterdam’s Pussy Lounge, Richter, Havana, Eye, Stalker en Ministry en draaide ze op parties wereldwijd. Tegenwoordig noemt Nartacia haar stijl Blackhouse: een mix van US Garage/ Soulfull house, Afro, Latin, Tech, Deep vocal, Club en R&B & disco house remixes. Ze verkent verschillende genres en zoekt altijd naar manier om stijlen samen te brengen. Blackhouse is ook de naam van het feest dat Nartacia sinds 2007 organiseert en de titel van haar radioshow (elke zondag van 19.00-20.00 uur op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Haar eerste track Girls, die ze samen produceerde met Daniel English, kwam vorig jaar uit en ze is momenteel bezig met de tweede.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams