Website van Gaykrant op zwart tijdens wedstrijd Oranje
Willekeurige foto by vrijetijdamsterdam.nl

‘Hongaarse anti-LHBTI-wet is genadeloos, wreed en onacceptabel’

Zondagavond 27 juni 2021 is de Puskás Aréna in Boedapest om 18.00 uur het decor van de achtste finalewedstrijd van het EK Voetbal waarin Nederland tegen Tsjechië speelt. Het stadion bevindt zich op een paar kilometer afstand van het Hongaarse parlement waar vorige week een schandalige en mensonterende anti-LHBTI-wet is aangenomen.

De wet omvat onder meer een verbod op boeken en films met LHBTI-personages en reclame waarin LHBTI’ers worden getoond. Het land wil dat jongeren worden beschermd tegen informatie over LHBTI en over geslachtsverandering. De positie van de LHBTI’ers komt daarmee direct nog verder in het nauw.

Hongarije speelt genadeloos met de levens van duizenden LHBTI’ers. De wreedheid en discriminatie die bij deze nieuwste wet komt kijken zijn totaal onacceptabel. Gaykrant verklaart zich solidair met de kleurrijke en diverse LHBTI-gemeenschap in Hongarije en hoopt dat de wet zo snel mogelijk wordt ingetrokken.

Uit protest tegen de nieuwste anti-LHBTI-wet zal de website van Gaykrant gedurende de hele wedstrijd van Oranje op zwart gaan.

Gaykrant is het grootste LHBTI-medium van de Benelux. Sinds oktober 2018 beschikt de Gaykrant voor het eerst in haar lange historie over een eigen voetbalverslaggever. Op de website laat het medium op diverse manieren zijn licht schijnen over het thema voetbal en LHBTI. Zo verschenen er onder meer (spraakmakende) interviews met Louis van Gaal, Michael van Praag en Stanley Menzo.

Persbericht Gaykrant