Voorbeschouwing Pride Amsterdam event: ‘Spread LOVE, make ART’

Amsterdam staat van 30 juli tot 7 augustus in het teken van Pride Amsterdam 2022. Vrije Tijd Amsterdam blikt geregeld vooruit op activiteiten die tijdens Pride Amsterdam plaatsvinden. Deze keer stelden we een aantal vragen aan Lisa Prokopetc van kunstevenement ‘spread LOVE, make ART’.

Zou je ‘spread LOVE, Make ART’ eens willen introduceren?

‘Spread LOVE, make ART’ is een kunstevenement waar je in de kleurrijke wereld van ‘Fluid Art’ duikt, het pigment de vrije loop laat en je eigen unieke meesterwerk in abstracte techniek creëert. Laten we creëren, plezier hebben en dit leven kleurrijker maken! Een glas champagne zal je helpen te ontspannen en je creativiteit een boost te geven 😉

Spread LOVE, make ART
Lisa in actie.

Kun je iets meer over de Lisart Studio vertellen?

Lisart is een schildersatelier in de Damrakstraat, hartje centrum van Amsterdam. Het is een plek waar je je innerlijke artiest zult vinden en jezelf kunt uiten in de meest vriendelijke en open sfeer die er mogelijk is.

Waarom spelen vrijheid en creativiteit een belangrijke rol bij dit evenement?

‘Spread LOVE, make ART’ gaat over vrijheid en creativiteit! Vrijheid om te zijn wie je bent, om vrij te zijn, jezelf te uiten en om te creëren.’

Wat is jullie binding met Pride Amsterdam?

Ik ben erg blij om deel uit te maken van Pride Amsterdam. Trots om culturele vibes te brengen. Trots om vrijheid te voelen in het uiten van jezelf, om te laten zien dat alle mensen zo uniek en creatief zijn, om lief te hebben, te ondersteunen en om kunst te maken.

Hoe ziet het programma eruit?

‘Spread LOVE, make ART’ is een kunstervaring waarbij je wordt uitgenodigd om acrylverf op een canvas te gieten om unieke kunstwerken te creëren. Fluid Art is een zeer bevredigende techniek waarbij je abstracte meesterwerken maakt door pigment te laten lopen. Het is leuk, wild en kleurrijk!

Zou je iets meer over jouw rol kunnen vertellen?

Mijn rol als host van dit event en artiest van Lisart Studio is om meer kleur en inspiratie in het leven van mensen te brengen.

Moet je ervaring hebben om deel te kunnen nemen?

Ervaring is niet vereist, alleen je open geest om met je verbeeldingskracht, pigmenten te spelen en te experimenteren. We zullen veel plezier hebben bij het maken van je abstracte sappige kunstwerken en het proces zal zo bevredigend zijn.

Nog iets toe te voegen?

Het heeft tijd nodig om te drogen, dus je bent van harte welkom om je vloeibare meesterwerk binnen 1-2 dagen op te halen. Alle materialen zijn aanwezig. Er wordt Engels gesproken tijdens dit event.

Meer informatie via de volgende website.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?