Pride Amsterdam 2021: 'Voorbeschouwing MOREPIXX?'
Foto via MOREPIXX?

Amsterdam staat van 31 juli tot en met 7 augustus in het teken van Pride Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikt geregeld vooruit op activiteiten die tijdens Pride zullen plaatsvinden. Dit keer stelden we een aantal vragen aan Taco D Smit van MOREPIXX?.

Zou je allereerst MOREPIXX? eens kunnen introduceren?

“MOREPIXX? is de internationale gay fetish foto wedstrijd. De wedstrijd is in 2015 gestart en dit is de vijfde editie. Iedereen van over de hele wereld kan meedoen, zowel amateurs als professionals. Elk jaar wordt er uit alle ingezonden foto’s door een internationale, wisselende jury een voorselectie gemaakt. Op deze 15 genomineerde foto’s kan via internet worden gestemd. De winnaars worden bekend gemaakt op Darklands, het grootste fetish festival van Europa in Antwerpen. Door corona was dat dit jaar niet mogelijk en is de bekendmaking via een clip op youtube gedaan. Normaal zijn er 4 geldprijzen te winnen namelijk 1e, 2e en 3e en de Sly Hands Memorial Award.”

Hebben er veel mensen deelgenomen aan de competitie?

“Elk jaar worden er tussen de 130 en 150 foto’s ingezonden van overal op de wereld, en er doen tussen de 60 en 80 fotografen mee.”

Hoe is de eerste editie in het Rames Shaffy huis bevallen?

“In 2019 was de eerste expositie van alle genomineerde foto’s in het Ramses Shaffy huis. Dat was meteen een succes. De samenwerking met de mensen van het Ramses Shaffy huis is geweldig. Alle lof! We verheugen ons op deze tweede editie!”

Kun je iets meer vertellen over de deelnemers?

“De deelnemers zijn zoals gezegd, amateur en professionele fotografen van over de hele wereld, en van alle seksen. Deelnemers komen bijvoorbeeld uit Mexico, Rusland, UK, Polen, Spanje, Nederland, België, Italie, Duitsland, Saoedie Arabië en de VS.”

Kent Amsterdam een levendige Fetish scene?

“Amsterdam kende een levendige fetish scene, maar met het sluiten van een aantal cafes, is er een dip ontstaan. Gelukkig zijn er weer genoeg initiatieven ontplooid om er weer extra leven in te brengen, denk aan MSA, de rubber friends en BLUf, maar ook initiatieven van Eagle, Web en Queenshead.”

Waarom is het leuk een bezoekje aan MOREPIXX? te brengen?

“Het is sowieso de moeite waard om het Ramses Shaffy huis te bezoeken. Het is geweldig dat er zo’n plaats in Amsterdam is waar jonge en oudere kunstenaars kunnen werken. De tentoonstelling van de genomineerde foto’s is prachtig, op een stoere manier vormgegeven en een foto in het echt zien is altijd anders dan een plaatje op internet.”

Moet je een kaartje hebben om de expositie te bezoeken?

“Nee, maar voor de opening van de tentoonstelling vragen we of je je van tevoren wilt aanmelden ( dit in verband met het maximaal aantal bezoekers). Dit kan op [email protected]. De tentoonstelling is tot en met 8 augustus 2021, ma-vr van 17-19 en za-zo van 15-19 uur geopend.”

Wat is jullie binding met Pride Amsterdam?

“Ten eerste is de fetish scene onlosmakelijk verbonden met Gay Pride. Daarnaast is het erg goed dat er culturele evenementen tijdens Gay Pride plaatsvinden, zodat een divers publiek kan genieten van deze weken.”

Nog iets leuks toe te voegen?

“De naam MOREPIXX? (inclusief vraagteken) is afgeleid uit conversaties op datingsites waar nog weleens wordt gevraagd of de chatters nog meer foto’s van zichzelf kunnen tonen…you got more pixx?”

Meer info: https://www.facebook.com/events/611487739774817

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam