Ben jij weleens in het Moco Museum in Amsterdam geweest?
Foto van de buitenzijde van het Moco Museum. Foto credits: Moco Museum

De Cultuursector in Amsterdam mocht vanaf 5 juni haar deuren weer openen. Dat betekent dat het Amsterdamse Moco Museum weer is geopend voor publiek. VTA stelde vijf vragen aan het team van het Moco Museum.

Waar ligt bij het Moco Museum de focus op?

“Het initiatief van het Moco Museum is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. De focus ligt op moderne en hedendaagse kunst.”

Welk doel ligt dichtbij de harten van Lionel en Kim Logchies, de initiatiefhouders van het Moco Museum?

“Het doel is om kunst toegankelijk te maken voor het publiek en vooral om de jeugd te binden aan de kunstwereld. Veel van onze bezoekers zijn ”first timers” wat inhoudt dat de bezoekers die bij het Moco Museum komen, verder nog nooit naar een museum (met echte kunst) zijn geweest.”

Welke exposities zijn er momenteel te bekijken?

Artist THE KID: The Future is Old

Banksy: Laugh Now

Studio Irma: Reflecting Forward

Moco Masters:

– Andy Warhol

– Keith Haring

– Yayoi Kusama

– KAWS

– Basquiat & more

– Moco Garden

Zijn er al leuke plannen met betrekking tot exposities in de toekomst?

“We denken vooruit en proberen zoveel mogelijk vooraf te plannen. Via onze website en social media kan iedereen op de hoogte blijven. Verder kunnen we daar nu helaas nog weinig over zeggen.”

Het Moco Museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies. Kunnen jullie wat meer vertellen over de motivatie van de initiatiefhouders?

“Voorheen beheerden zij een gallery en daar kwamen ze tot de conclusie dat een groot deel van het publiek juist kwam kijken naar de kunst. Aangezien er ook veel jeugd op af kwam, zagen ze dit als een kans om de kunst toegankelijk te maken voor de jeugd. Het Moco Museum is hieruit ontstaan en inmiddels een bekend begrip geworden in Amsterdam en vooral onder de jeugd.”

Neem voor meer informatie een kijkje op de volgende website: https://mocomuseum.com/