Tips voor je vrije tijd in Amsterdam: weekend 9 juli – 11 juli

Ben je op zoek naar tips voor je vrije tijd in Amsterdam? Rik Verkaik van Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke activiteiten die je in het weekend kunt doen in Amsterdam. Dit keer wat leuke dingen in de stad waarvoor je geen entreegeld hoeft te betalen!

Outsiderwear Festival

Deze zomer vindt het Outsiderwear Festival plaats van 10 tot 24 juli. Tijdens dit festival wordt op verschillende locaties in de stad streetwear getoond van de coolste ‘outsider’ en ‘insider’ kunstenaars. Meer dan 40 “outsiders” en “insiders” komen samen in een dynamisch programma vol met tentoonstellingen, workshops, rondleidingen en een activistische fotocampagne.

Adres: verschillende locaties in Amsterdam

OBA Oosterdok

Ben je weleens bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok geweest? Zelf kom ik er graag om te werken of rond te snuffelen tussen de boeken over Amsterdam (op de derde etage). Mijn bezoekje sluit ik graag af in het restaurant op de zevende etage. Je kunt daar op dit moment een heerlijke pizza bestellen voor maar € 5,-. Smul deze lekker op in het restaurant of op het terras met een prachtig uitzicht op de stad!

En vanaf 10 juli tot en met 22 augustus is het tijd voor Midzomer Mokum in de OBA! Dit is voor kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar! Midzomer Mokum vindt overigens op meerdere locaties in de stad plaats.

Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

De Albert Cuypmarkt

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan de Albert Cuypmarkt? Op deze Mokumse markt tref je nog steeds echte Amsterdamse kooplieden. Je kunt hier terecht voor verse groente, bloemen, fruit, vis, kaas en eieren. Maar, er zijn nog veel meer leuke kraampjes waar je van alles en nog wat kunt kopen. Wat dacht je van nieuwe schoenen, jas of een zonnebril voor deze zomer? Aan de markt tref je authentieke Amsterdamse horecagelegenheden en een aantal frisse nieuwkomers. In de straatjes rondom de Albert Cuypmarkt tref je vele leuke winkeltjes die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Adres: Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam

De Weesperzijde

Aan de Weesperzijde op de rand van Oost en Zuid is het heerlijk vertoeven. Bij lekker weer kun je hier heerlijk aan de waterkant zitten, met eigen meegebrachte lekkernijen en drankjes. Je kan natuurlijk ook plaatsnemen op het terras of binnen bij één van de horecagelegenheden die de Weesperzijde rijk is. Wat dacht je van een bakkie doen op het terras van café Hesp of heb je weleens gegeten bij restaurant Bam Boa? Naast deze twee locaties zitten meer lokale toppers waar je plaatst kunt nemen.

Adres: Weesperzijde 130-131, 1091 ER Amsterdam

Natuurspeeltuin

Op en rond het speelveld van Tuinpark Amstelglorie vind je een leuke natuurspeeltuin. Superleuk voor als je met kinderen op zoek bent naar een leuk uitje. Er is een heus ‘speelpoldertje’ met een klimtoestel, glijbaan, wipdieren en speelhuisje. Je kan er met z’n zessen op de schommel en gebruik maken van een vierpersoons wipwap. Er zijn verschillende wilgentenen hutten en tunnels, een voetbalveld en een klimboom. En er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Adres: Jan Vroegopsingel 7, 1096 CN Amsterdam

Expositie: ONDERTUSSEN HIER

Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken organiseert expositie ‘ONDERTUSSEN HIER‘ in Loods 6 aan de KNSM-laan in Amsterdam. Sinds 2018 nodigen de leden van de Onafhankelijken voor hun exposities ieder een gast uit. Zo ook dit jaar, zelfs gasten uit andere landen. Het is een mooie verzameling werken geworden. Alle disciplines van kunst zijn aanwezig, beeldhouwwerk, schilderijen, collages, tekeningen, geur-installaties, installaties met videowerk, textiel, keramiek, fotografie, enzovoort. Uiteraard houden ze rekening met de laatste Coronamaatregelen.

Adres: Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam

Amsterdam Regenboogstad – 25 jaar Pride

De tentoonstelling Amsterdam regenboogstad – 25 jaar Pride in het Stadsarchief vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen hoe acties en gebeurtenissen uit de afgelopen 25 jaar invloed hebben gehad op de emancipatie van lhbtiqa+-personen. Vanuit een historisch en hedendaags perspectief onderstreept de tentoonstelling het belang van solidariteit en zichtbaarheid met en van de regenbooggemeenschap.

Adres: Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

Ik wens jullie allemaal een leuke vrije tijd in Amsterdam toe!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam