Tips voor je vrije tijd in Amsterdam: weekend 16 juli – 18 juli
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar tips voor je vrije tijd in Amsterdam? Rik Verkaik van Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke plekken en activiteiten die je in het weekend kunt doen in Amsterdam.

We beginnen dit blog met vier locaties die dichtbij elkaar in de buurt liggen. Daarna neem ik jullie mee naar Amsterdam Zuid. Ten slotte nog een leuk evenement die de moeite waard is om te bezoeken! Onlangs schreven we ook een leuk blog over activiteiten tijdens je zomervakantie in Amsterdam. Daar zitten ook een aantal leuke tips voor je vrije tijd in Amsterdam bij!

Allard Pierson Museum

We starten deze editie in het Allard Pierson Museum. Vrije Tijd Amsterdam bracht hier een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Godinnen van de Art Nouveau’. We kunnen je een bezoekje van harte aanraden. Deze expositie is gewijd aan de fascinatie voor de vrouw in de Art Nouveau. Zij is rond 1900 de droom én de nachtmerrie van een generatie kunstenaars die de werkelijkheid probeert te ontvluchten.

Adres: Oude Turfmarkt 127-129, 1012 GC Amsterdam

Meer info: https://allardpierson.nl/events/godinnen-van-de-art-nouveau/

Mendo

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan Mendo? Het is een aanradertje om eens naar binnen te stappen bij deze authentieke boekenwinkel. Je vindt hier allerlei boeken die betrekking hebben op kunst, fashion en fotografie! Deze locatie ligt naast café De Jaren.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 10, 1012 CP Amsterdam

Meer info: https://www.mendo.nl

Vlieger papier & kunstenaarsbenodigdheden

Vlieger is een unieke winkel en een begrip in Amsterdam. Al meer dan 150 jaar is het dé plek voor bijzonder papier, materialen voor kunstenaars en ontwerpers, en kantoorartikelen.

Adres: Amstel 34, 1017 AB Amsterdam

Meer info: https://www.vliegerpapier.nl/

Droog

Heb je een bezoekje gebracht aan een van bovenstaande Amsterdamse locaties? Dan kun je je gezellige ochtend of middag lekker afsluiten bij Droog in de Staalstraat. Je kunt lekker lunchen bij Droog, binnen of in de mooie tuin. Maar, er is nog meer te beleven.

Van 10 tot en met 24 juli brengt Outsiderwear Festival 40 ‘outsider’- en ‘insider’-artiesten samen met verschillende achtergronden, van nicheartiesten en grote streetwear-labels tot onafhankelijke ontwerpers en beeldend kunstenaars, met en zonder beperking. De eerste editie van Outsiderwear Festival zal bezoekers inspireren met streetwear gepresenteerd op 9 verschillende locaties. Droog is één van de locaties!

Adres: Staalstraat 7B, 1011 JJ Amsterdam

Meer info: https://www.droog.com/

We verlaten het centrum voor twee tips in Amsterdam Zuid.

De Merkenwinkel

In De Merkenwinkel kun je een bezoekje brengen aan de expositie van de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas. Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 18 juli. 22 kunstenaars exposeren werk van 20×20(x20) centimeter.

Adres: Gerard Doustraat 76 1072 VW Amsterdam

Meer info: https://demerkenwinkel.nl/

ZuiderMRKT

De ZuiderMRKT bevindt zich in Oud-Zuid op het plein op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Johannes Verhulststraat. Je kunt hier iedere zaterdag tussen 9.30 uur en 17.00 uur terecht bij een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt. De marktlieden kopen groente en fruit rechtstreeks in bij de boer, om deze voor eerlijke prijzen op het ZuiderMRKT-plein te verkopen.

Het verkopen van de mooie producten met eerlijke prijzen, is een belangrijk doel van de markt. Het is een reactie op verdwijnende sigarenwinkels en buurtkruideniers die plaats maken voor modezaken en traiteurs. Daarnaast is de markt een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Voor een babbeltje bij de kraam of voor een kopje koffie of harinkje op het midden van het plein.

Adres: Jacob Obrechtstraat, Johannes Verhulststraat, 1071 MR Amsterdam

Meer info: https://www.zuidermrkt.nl

Festival: Wilde Woorden

Wilde Woorden is een spoken word festival dat jaarlijks plaats vindt in het Westerpark van Amsterdam.

Meer info: https://www.facebook.com/spokenwordfestivalamsterdam/

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting