NS Reisassistentie breidt verder uit
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

NS Reisassistentie breidt verder uit

Goed nieuws voor treinliefhebbers met een beperking. Vanaf zondag 9 december bij de start van de nieuwe dienstregeling heeft NS de assistentieverlening voor reizigers met een beperking verder uitgebreid met acht extra stations. Dit gebeurde op de stations Akkrum, Olst, Amersfoort Vathorst, Dieren, Ravenstein, Riland Bath, Hillegom en Wormerveer. Vanaf maart 2019 wordt station Rhenen nog aan de lijst toegevoegd. Amsterdam beschikte al over de reisassistentie maar kan door mensen met een beperking uit tien nieuwe steden nu ook met een bezoekje vereerd worden.

Reizigers met een lichamelijke beperking die hulp nodig hebben bij het in-, over- en uitstappen of iemand nodig hebben om door het station te begeleiden, kunnen gratis gebruikmaken van NS Reisassistentie. Op ruim 115 stations in Nederland biedt de NS Reisassistentie aan van de eerste tot en met de laatste trein. Een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur helpt daar namens NS ter plekke bij de treinreis en op het station.

Met deze uitbreiding van het aantal stations komt NS tegemoet aan de wens van reizigers met een beperking: Gelijkwaardige reismogelijkheden, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Vanaf 9 december komt het aantal stations met assistentieverlening hiermee op totaal 127 treinstations. De assistentieverlening wordt aangeboden van de eerste tot en met de laatste trein met uitzondering van het nachtnet.

Kaart met overzicht stations

Eind oktober werd de assistentieverlening in Bloemendaal al aan de lijst toegevoegd. Hier heeft ProRail liften gerealiseerd waarna NS ook hier de assistentieverlening heeft uitgebreid. Klik hieronder voor het kaartje.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: benefietavond voor het Emma Kinderziekenhuis