Vondel College 'Leer alles over Chinese Social Media'
Vondel college over Insta Stories bij VondelCS. Photo: VondelCS

Vondel College ‘Leer alles over Chinese Social Media’

Hoeveel uur per dag zit jij op Weibo, Youku en Meipai? Waarschijnlijk nul. Miljoenen andere mensen wel, uren per dag zelfs! Want Weibo, Youku en Meipai zijn de twitter, YouTube en Instagram van China. Ken je Tencent?

Het is het op 3 na grootste internetbedrijf ter wereld. Ook Chinees. Nadat de vorige Vondel College in het teken staat van Instagram Stories is het woensdag 12 december tijd om bij de Chinese social media kunsten stil te staan.

China haalt ons op allerlei gebieden in, hoor je vaak zeggen. Zeker als het gaat om online, social media en Artificial Intelligence. Voor velen een onbekende wereld maar waar veel innovatie plaats vindt. Hoog tijd om hier meer over te weten te komen.

Tijdens het Vondel College ‘Chinese Social Media’ krijg je antwoord op vragen als: Welke Chinese social media platforms zijn er en hoe groot zijn ze? Hoe is de verhouding tussen social media en de Chinese overheid? Wat kunnen we leren van China? Hoe kun je zelf Chinese Social Media inzetten?

De hoofdrolspelers op het podium bij Vondel College

Angela Tabak

China growth hacker & e-commerce specialist met kantoren in Amsterdam, Los Angeles en Shanghai ( www.webshopinchina.com).

Tommy Hendriks

DJ en muziekentrepeneur. Oprichter van China Pavilion, een Chinees dance feest en cultureel festival. Voorvechter van duurzaamheid bij festivalorganisaties. Tommy vertelt o.a. over de jongerencultuur in China.

Alessandra Jonkhout

Alessandra was spreker bij de Oxford China Humanities Graduate Conference. Ze zit in het tweede jaar van haar onderzoeksmaster en is werkzaam bij het Leiden Asia Center op het gebied van cyber governance in China.

Over VondelCS

VondelCS is het Media en Cultuur LAB van AVROTROS. Door middel van laagdrempelige programmering biedt VondelCS een podium aan creatief talent dat voor innovatie zorgt op het gebied van media en cultuur.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

COLLEGE-CLUB#3: DE GROTE VRAGEN OVER PLANETEN EN BUITENAARDS LEVEN