In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden

In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden Sinterklaas is zaterdag samen met zijn pieten in Zaanstad aangekomen en de tocht is sfeervol verlopen melden diverse media. Ok, de kinderen langs de kant van de weg hadden het ogenschijnlijk naar hun zin en met het kroost ook hun bijbehorende ouders en/of verzorgers.
Geen Ajax tegen Feyenoord. Wel de intocht in Zaanstad. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden

Sinterklaas is zaterdag samen met zijn pieten in Zaanstad aangekomen en de tocht is sfeervol verlopen melden diverse media. Ok, de kinderen langs de kant van de weg hadden het ogenschijnlijk naar hun zin en met het kroost ook hun bijbehorende ouders en/of verzorgers.

Maar, zonder een standpunt in te nemen in de nationale ‘zwarte pieten’ discussie, werden bezoekers die per trein aankwamen aan de Zaanse Schans opgevangen door een welkomst comité van agenten in uniform en hun ‘stille’ collega’s.

In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden
De gele lichtgevende politie uniformen en auto’s langs de route, zorgde voor een sfeervol geheel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Stonden er langs de kant van de tocht om de dertig meter een groepje ‘undercovers’. Waren er diverse blauwe wagens van de mobiele eenheid door de Zaanse woonwijken heen en weer aan het zigzaggen. Werd je voortdurend geconfronteerd met een rondslingerende politie helikopter en werd je als je mazzel had nog staande gehouden door langsfietsende undercover agenten.

In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden
Iedereen mocht meezingen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

En, als je echt geluk had kon je zaterdag nog op de foto met een berg aan politiepaarden en haar berijders of je laten filmen en meezingen met anti zwarte piet demonstranten. Tevens kon je mee joelen met de sympathisanten van de ‘originele’ zwarte piet langs de route.

In 2019 zal het vast nog een stuk sfeervoller worden
Luid gejoel langs de route voor de originele ‘henk & ingrid’ Piet. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Jawel beste leesvrienden, ik kijk nu al uit naar 2019! Dat zal vast nog een stuk sfeervoller worden!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl