SAMENWERKING STUDENTEN VU EN BEWONERS NIEUW-WEST
Amsterdam Nieuw-West

SAMENWERKING STUDENTEN VU EN BEWONERS NIEUW-WEST

‘SAMEN IN ACTIE TEGEN MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN’

De Vrije Universiteit Amsterdam en stadsdeel Nieuw-West zijn op 11 september een Community Service Learning (CSL) project gestart. Dat heeft de VU gister bekend gemaakt. Rector Vinod Subramaniam van de VU en voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Nieuw-West Achmed Baâdoud hebben tijdens de opening hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst gezet.

Studiezaal

In het Tuinstadhuis (Plein ‘40-‘45) is een studiezaal ingericht, waar VU-studenten uit Nieuw-West kunnen studeren. De studiezaal wordt ook gebruikt voor activiteiten om tot een oplossing te komen voor maatschappelijke en sociale vraagstukken. De samenwerking die beide partijen zijn aangegaan duurt vijf jaar, en wordt bij wederzijds positieve evaluatie verlengd.

Voor gezondheid en tegen armoede

De samenwerking tussen de VU en het stadsdeel beoogt onder andere activiteiten die zich richten op gezondheid en sport voor jongeren en hun families. De kennis van de VU op het thema Human Health and Life Sciences wordt in combinatie met ervaringen van lokale partijen gedaan om dat doel te halen.

Activiteiten

Ook worden er activiteiten ontwikkeld op het terrein van armoedeproblematiek en andere maatschappelijke vraagstukken. Via gecombineerde huisvesting van studenten en statushouders wilt de ‘actiegroep’ tenslotte bijgedragen aan de integratie van vluchtelingen/statushouders in de wijk.

vrijetijdamsterdam.nl

Neem ook eens een kijkje op onze pagina Algemeen.