Laatste nieuws - Pride Amsterdam 2019
Trotse Pride Ambassadeurs. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nieuws over Pride Amsterdam 2020

Via dit blog kon je op de hoogte blijven over Pride Amsterdam 2020! Volg nu onze berichten over Pride Amsterdam 2021!

25-7-2020

Black Pride NL Protest against Anti Black Queer & Trans Violence

Locatie: Slavernij monument

Na de wereldwijde Black Lives Matter demonstraties, organiseerde Black Queer and Trans Resistance NL een demonstratie op 25 juli 2020. Met dit protest luidde Black Queer en Trans Resistance de eerste Black Pride NL in. Je leest het verslag hier.

25-7-2020

Roze Filmdagen

Locatie: Ketelhuis

Nu de lock-down maatregelen zijn versoepeld zijn de 23e Roze Filmdagen alsnog van start gegaan. “Dit inhaalfestival zal kleinschaliger en anders zijn dan anders, maar we zijn blij dat we toch de kans krijgen enkele fraaie films op het witte doek te kunnen vertonen”, aldus de organisatie achter de Roze Filmdagen.

25-7-2020 t/m 2-8-2020

Pride TV

Locatie: OBA Amsterdam

Er is iedere dag Pride TV! Het programma is te zien via www.pridetv.nl en op de kabel via SALTO en OUTtv.

25-7-2020 t/m 2-8-2020

Find-All-Flags-Tour

Locatie: Homomonument (startpunt)

Loop je eigen Pride Walk door Amsterdam!

Bij elkaar komen is dit jaar geen optie, maar iedereen kan wel de alternatieve Pride Walk lopen. Er komt een roze speurtocht die je brengt langs alle vlaggen die onze mooie community rijk is. Veel communities hebben hun eigen vlag: denk aan de transgendervlag, de intersekse vlag, de vlag voor leather, bears, genderqueer, butch lesbians, drag, pansexueel, non binary en straight ally. Als deelnemer aan de vlaggenspeurtocht zie je de stad vanuit historisch en queer perspectief.

Je start bij het Homomonument waar de gigantische regenboogvlag van 25 meter zal schitteren aan de Westertoren. Door het scannen van een QR-code bij de Westerkerk aan de Prinsengracht ga je op je eigen Pride Walk door Amsterdam. Je kunt ook een boekje kopen bij Pinkpoint aan het homomonument. Bij de eerste QR-code zal je toegang krijgen tot de web app. Op elke locatie zal er via die QR-code een filmpje gespeeld worden met daarin de uitleg van deze bijzondere plek in Amsterdam en over de vlag die hier hangt.

25-7-2020 t/m 2-8-2020

#IAMPROUD abri campagne

Locatie: verschillende plekken in de stad

In het kader van de ‘#IAMPROUD abri campagne’ zullen trotse gezichten getoond worden in Abri’s verdeeld over de stad.

26-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Oude Lutherse kerk aan ’t Spui

In de Oue Lutherse Kerk aan ’t Spui is het op 26 juli tijd voor een speciale Online Pride Amsterdam kerkdienst. Deze dienst zal ook te volgen zijn via YouTube. Meer informatie via www.luthersamsterdam.nl.

26-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Gebouw Leger des Heils

In het Gebouw van het Leger des Heils aan de Oudezijds Achterburgwal vindt een speciale online Pride Kerkdienst plaats. Reserveren om de dienst bij te wonen is niet meer mogelijk. Deze dienst wordt wel online uitgezonden.

26-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Oranjekerk

In de Oranjekerk gelegen in de Tweede van der Helststraat vindt een ERV Pride viering plaats. Meer informatie: erv.amsterdam.

27-7-2020

Documentaire: ‘Mans Genoeg’

Locatie: NPO3

In Mans Genoeg gaat Jan Kooijman op onderzoek uit naar hoe het gesteld is met de homo acceptatie in Nederland. Dit is naar aanleiding van de dood van Said Zankoa. Deze jonge Marokaanse homo heeft veel te maken gehad met anti-homogeweld. Om de documentaire kracht bij te zetten willen we graag gebruik maken van enkele krantenkoppen waarin anti-homogeweld te zien is. De documentaire zal op maandag 27 juli te zien zijn op NPO3.

27 juli tot en met 02 augustus

Vijfde editie COC’s Shakespeare Club

Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus vindt de vijfde editie van COC’s Shakespeare Club plaats, een coproductie tussen COC Amsterdam e.o. en het Amsterdam Museum. De Shakespeare Club kenmerkt zich als een relaxte, inclusieve hang-out voor met name de gemarginaliseerde groepen binnen de lhbtqi+ gemeenschappen. Coronatijden staan centraal in deze editie van het festival: enerzijds omdat het festival voor een belangrijk deel online plaatsvindt, anderzijds omdat het thema dit jaar ‘Take Care’ is.

Daten en flirten in coronatijden, hoe gaat dat – met name als je autistisch bent? Hoe creëren we trans-nationale solidariteit met queers in Centraal Azië? Zijn we als vrouw wel trots genoeg op onze diversiteit? Twintig jaar homohuwelijk in Nederland, reden tot feest? Welk object in het Amsterdam Museum representeert de queer geschiedenis het beste volgens Richard Keldoulis, eigenaar van Club ChUrch en bekend als dragqueen Jennifer Hopelezz? Hoe ga je om met discriminatie van en binnen de ballroom scene?

De talenten van de Trans Art School organiseren 3 workshops at COC’s Shakespeare Club Amsterdam Museum.

Het is slechts een greep uit de online workshops, paneldiscussies, rondleidingen, optredens en kleinschalige events die dagelijks plaatsvinden tijdens het festival.

29-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Gebouw Leger des Heils

Regenboog koffie inloop in het gebouw van het Leger des Heils.

29-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: TV

Op 29 juli is het tijd voor de talkshow Trans en Geloof. Transpersonen gaan in gesprek over hun ervaringen in geloofsgemeenschappen, acceptatie als de norm, uitsluiting en warme insluiting en queer technologie. Georganiseerd door Trans Pride.

29 juli 2020

Pride Oost 2020 Online

Een groot evenement op het Javaplein op 29 juli is dit jaar helaas geen optie, maar dat weerhoudt ons er niet van om Pride Oost dit jaar weer samen met jullie te vieren. Op 29 juli 20:00 gaat namelijk de eerste Pride Oost film ooit in première! Met gastrollen van onder andere Rikkert, Lito, Marvy en Envi Zolanski (NVI). En jij en je vrienden kunnen dit meemaken, gewoon vanachter je laptop, tv of smartphone.

Verzeker jezelf van een digitale bioscoopstoel door het volgende te doen:

• Zet jezelf alvast op aanwezig voor het Pride Oost Online event: https://bit.ly/3gZvHVW
• Abonneer je op ons YouTube-kanaal, waar je het event kan zien: https://bit.ly/3eA8us2
• Zorg ervoor dat jij en je vrienden 29 juli stipt 20:00 klaarzitten met jullie goodiebag (hierover binnenkort meer info)

31-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Uilenberger Sjoel

Online Pride Kerkdienst: Pride Sjabbat.

31-7-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Uilenberger Sjoel

Lezing over trans en geloof.

31-7-2020

Liquid Kiddy Xs Pride Edition

Locatie: Radion Amsterdam

De grote Liquid Kiddy Xs Pride Edition is een jaar uitgesteld. Maar, er vindt wel een leuke en kleinere editie plaats. Op 31 juli vindt de XS Pride Edition plaats in de Main Room van RADION Amsterdam. De enige echte Chris Bekker maakt zijn opwachting.

1-8-2020

Supernature

Locatie: Lofi Amsterdam

“Ook al vieren we 365 dagen per jaar Pride, het jaarlijkse Pride-weekend is voor ons een moment om samen te komen met iedereen die dezelfde waarden deelt. Zeker in deze uitdagende tijden vinden wij het belangrijk om samen te komen. Daarom nodigt Supernature je uit voor een speciaal Pride-feest in de zomer van 2020. Op 1 augustus zijn we terug op het buitenterrein van Lofi”, aldus de organisatie van Lofi Amsterdam. Wil je nog een kaartje? Helaas pindakaas…. Het evenement is uitverkocht.

1-8-2020

Demonstratie Pride is Protest

Locatie: Museumplein

Zaterdag 1 augustus vanaf 10:00 uur Pride is Protest op het Museumplein, met sprekers en optredens. Om 12:00 uur gaat men lopen richting de Dam, langs de Flags of Shame en dan naar Centraal Station, waar de tocht tot een einde komt. Update 24/7 De gemeente heeft geen toestemming gegeven om te gaan lopen. De demonstratie vindt dus alleen plaats op het Amsterdamse Museumplein. Update: Omdat de organisatie toch teveel mensen verwacht is de demonstratie afgelast.

1-8-2020

Pride at the city beach

Locatie: DOK Amsterdam

Geen Funhouse op het Westergasterrein of Rapido in de Paradiso, wel Dok Amsterdam. Op zaterdag 1 augustus vindt Pride at the city beach plaats bij DOK Amsterdam.

2-8-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: Keizersgrachtkerk

In de Amsterdamse Keizersgrachtkerk is het thema: ‘wie zeggen de mensen dat ik ben’.

2-8-2020

Online Pride Kerkdienst

Locatie: De Binnenwaai

Tafeltijd avond picknick vlakbij de Binnenwaai.

4-8-2020

Thuisfest

Locatie: Pakhuis de Zwijger

Dansen op een grasveld, bier in plastic glazen en een live optreden van je favoriete artiest: dé ingrediënten van een gemiddelde festivaldag. Maar helaas; naast vakantieplannen, is ook de festivalzomer weggevaagd door Covid-19. Om thuisblijvers tegemoet te komen en een zomer zonder feest draaglijker te maken, presenteert Pakhuis de Zwijger deze zomer Thuisfest; dé talkshow waarin ze met organisatoren, bookers, artiesten en andere betrokkenen om tafel gaan. Van Lowlands tot Pride en van Kwaku tot Appelsap.

We praten over de status van hun event, kijken terug op hoogtepunten en werpen we met ieder een blik in de toekomst. Maakt deze (dans)pas op de plaats ruimte voor innovatieve ideeën of brengt het vooral financiële onzekerheid? Hoe gaat de festivalzomer van 2021 eruit zien?

Let op: onderstaande activiteiten zullen i.v.m. Corona NIET doorgaan. Hierboven lees je informatie over een alternatief programma, dat WEL zal plaatsvinden.

Pride Amsterdam 2020 activiteiten

24, 25 & 26 juli 2020

Op 24 juli vindt er weer een nieuwe editie van het Mini Milkshake plaats. Mini Milkshake 2019 was weer een mooie happening en dat willen ze bij Milkshake nog eens dunnetjes over doen.
Op 25 & 26 juli 2020 is het tijd voor Milkshake zaterdag en Milkshake zondag. Beide festivaldagen waren in een recordtijd uitverkocht.

25 juli 2020

Op 25 juli 2020 vindt de Pride Walk 2020 plaats.

25 juli 2020

Tijdens Pride Park 2020 wordt weer het officiele startsein van Pride Amsterdam 2020 gegeven.

27 juli – 29 juli 2020

Zandvoort doet ook in 2020 weer mee aan Pride Amsterdam. Aan de kust vind drie dagen ‘Pride at the beach 2020‘ plaats.

29 juli – 02 augustus 2020

Gedurende 29 juli tot en met 02 augustus vinden er weer diverse ‘Pride Streetparties 2020‘ plaats.

29 juli – 30 juli 2020

Op 29 juli en 30 juli vindt ‘Open Air Cinema 2020‘ plaats.

31 juli 2020

BACKDOOR Amsterdam organiseert tijdens Pride Amsterdam een MASSIVE PRIDE edition.

01 augustus 2020

Er zijn ook dit jaar weer 80 boten geselecteerd die mee zullen varen tijdens de Canal Parade 2020.

02 augustus 2020

Op 02 augustus 2020 vindt de ‘Closing Party 2020’ weer plaats op de Dam.

Hieronder leest u de berichten die we schreven over Pride Amsterdam 2019. Hierboven staan alle gepubliceerde berichten met betrekking tot Pride Amsterdam 2020.

We schreven een super leuk artikel over stichting RozeinWit. Absoluut de moeite waard om te lezen. Hieronder geven we je leuke tips over activiteiten die je tijdens Pride Amsterdam 2019 kunt bezoeken.

Voor de tips ook nog even een artikel tip. We publiceerden een interessant artikel. Het artikel gaat over Amsterdamse hotels die slim lijken in te spelen op de Canal Parade en het jaarlijkse evenement Pride Amsterdam. Vrijwel alle Amsterdamse hoteliers hebben hun tarieven voor een overnachting al ruim vooraf flink verhoogd. Dat blijkt uit onderzoek door feestkleding365.nl. Het bedrijf analyseerde in aanloop naar Pride Amsterdam de prijzen van maar liefst 100 verschillende hotels. Lees het hele artikel.

Vrijdag 26 juli 2019

Mini Milkshake Festival

Tuurlijk hebben we in dit blog ook aandacht voor het Mini Milkshake festival. Mini Milkshake is voor mensen met een verstandelijke- en/of psychische beperking van Cordaan, Philadelphia en andere zorginstellingen. In 2018 was het een groot succes en was Johnny de Mol eregast. We zijn benieuwd welke verrassingen er dit jaar in petto zijn voor de bezoekers. Update 26 juli 2019: Mini Milkshake Festival 2019 zit er weer op. VTA was aanwezig en schreef uiteraard een klein verslag over Mini Milkshake Festival 2019.

Zaterdag 27 juli 2019

Vondelpark Openluchttheater – Pride Park. Het is inmiddels een traditie geworden, de aftrap van Pride in het Vondelpark!

Milkshake Festival

Veel LHBTI’ers uit Nederland gaan zaterdag en zondag los tijdens het Milkshake Festival 2019. Het festival is helemaal uitverkocht. We interviewde de organisatie van dit kleurrijke festival. Je kunt dit artikel nu lezen. En omdat we toch zo lekker bezig waren publiceren we ook nog eens een artikel over de Milkshake afterparties. Die lees je binnenkort ook op onze website.

VTA Agenda Milkshake festival

Rainbow Concert in De Nieuwe Kerk

“Bernard Winsemius, organist van De Nieuwe Kerk, zal muziek spelen van deze meesters, die het waarschijnlijk geweldig hadden gevonden om hun muziek afgespeeld te horen worden op een magnifiek instrument tijdens deze Pride-week”, is te lezen in het officiële bericht van Pride Amsterdam.

Pride exposities bij Art Room MINA

VTA bracht donderdagavond een bezoekje aan de opening van een aantal fraaie exposities bij MINA aan de Weteringschans. En man oh man, daar hebben we zeker geen spijt van. Als je nog wat vrije tijd hebt kunnen we een bezoekje van harte aanbevelen. We schreven ook specifiek een artikel over Dusk, één van de exposities bij Art Room MiNA.

Tassenmuseum Hendrikje – Sistaaz of the Castle

In aanloop naar Pride Amsterdam heeft Tassenmuseum Hendrikje kunstenaar en fotograaf Jan Hoek uitgenodigd om het mode- en fotografieproject Sistaaz of the Castle te laten zien.

Art Room Mina

Optredens, kunst, muziek en nog veel meer leuke dingen om te doen bij Art Room Mina! Kijk ook eens naar ons artikel hierover.

Netzo volleybalvereniging in het Vondelpark

Maak op 27 juli kennis met Netzo en de Volleybalsport in het Vondelpark. Je kunt een balletje mee slaan onder het motto ‘Come Play with Us.’ VTA schreef in 2018 een leuk artikel over de deelname van Netzo aan de Canal Parade. En zullen we eens iets verklappen? Dit jaar hebben we een nieuw artikel over Netzo geschreven.

Netzo
Pride park 2018. Foto credits: Netzo

Pride in de tuin van het Rijksmuseum

Het befaamde Rijksmuseum in onze mooie hoofdstad doet ook mee aan Pride Amsterdam 2019. Er vindt een Pride event plaats in de tuin van het Rijksmuseum.

Pride Photo Award

Op 12 juli opende een speciale Pride expositie in de Lil’ Amsterdam Passage in Adam CS geopend.

Tentoonstelling NOS tei bij de OBA Oosterdokskade

De tentoonstelling Nos tei is een reactie en aanvulling op de With Pride-expositie, die te zien was in Amsterdam in 2018. We schreven er een artikel over.

Tentoonstelling NOS tei bij de OBA Oosterdokskade De tentoonstelling Nos tei is een reactie en aanvulling op de With Pride-expositie, die te zien was in Amsterdam in 2018.
OBA tijdens Pride Amsterdam 2018.

Fun Home & Small Town Boy

Van 27 juli tot en met 04 augustus is in het Internationaal Theater Amsterdam, gelegen aan het Leidseplein 26, de voorstelling Fun Home te zien. Daarnaast is bij het Internationaal Theater in Amsterdam van 27 juli tot en met 03 augustus de voorstelling Small Town Boy te zien.

Expositie in Go Gallery

Tijdens Pride is van 27 juli tot en met 04 augustus ‘Viva Frida! An hommage to Frida Kahlo’ te zien.

Amsterdam Queens – fotografietentoonstelling van Pim van der Zwaan

Van 27 juli tot en met 4 augustus kun je een fascinerende expositie van fotograaf Pim van der Zwaan bekijken. De expositie is te zien in Java-Blend Amsterdam en toont foto’s van de afgelopen tien jaar hartjesdagen en Pride Amsterdam. Zie ook ons eerdere interview met Robert van den Brink van Java-Blend

Art with Pride: Pride & Prejudice

René Zuiderveld en Andre Donker zorgen dit jaar voor een afwisselende en indrukwekkende tentoonstelling in het Zandvoorts Museum. We zijn benieuwd!

Zelfverdediging in het Vondelpark

In het Vondelpark kun je aan de zelfverdediging onder leiding van Tijgertje! Voor als je ooit in een situatie komt tegenover anti LHBTI’ers.

De School – Sweat exhibition

Geniet iedere dag bij De School van de expositie: SWEAT exhibiton.

OSCAM x All American Girls

Bij OSCAM in Amsterdam is vanaf 25 juli tot en met 04 augustus een super interessante en leuke expositie te bekijken. Deze heet: All American Girls. Lees ook eens ons interview met de stichter en directeur van OSCAM: Marian Duff.

Pride vooruitblik OSCAM: "Pride is niet alleen een fantastisch feest"

Eyes on Robert

In het kader van Amsterdam Pride 2019 vindt van 18 juli tot en met 31 juli in de Melkweg, de expositie ‘Eyes on Robert‘ plaats. In ‘Eyes on Robert’ brengen Melkweg Expo en Holland Festival hedendaagse fotografen samen die zich laten inspireren door Mapplethorpe en speciaal voor de expos nieuw werk maken.

Homoseksualiteit in het dierenrijk

Bij dierentuin Artis kun je tijdens Pride Amsterdam een wel hele bijzondere rondleiding volgen. Er wordt vier keer een wandeltocht georganiseerd met als onderwerp Homoseksualiteit in het dierenrijk. Er wordt gestart bij de Apenrots. Lees ook het verslag “Een rondje Artis tijdens event homoseksualiteit in het dierenrijkvan het bezoek afgelopen donderdag door VTA aan Artis.

Roze filmklassiekers bij Rialto

RIALTO doet ook mee aan Pride Amsterdam 2019. Jazeker, het filmhuis showt tijdens het regenboog-event een aantal roze filmklassiekers.

De aftrap van Pride Amsterdam 2019

Traditioneel vindt de aftrap van Pride plaats in het Vondelpark! Er zijn weer volop activiteiten zoals de Rainbow Market, sport en spel door Pride & Sports, het Youth Pride NL veld en nog veel meer. Het Vondelpark Openluchttheater dient als hoofdpodium. En, er is weer een Pride Walk. Pride Park en Pride Walk zijn beide op zaterdag 27 juli 2019.

Youth Pride Park & Youth Pride Walk

Onderdeel van de Pride Park en Pride Walk zijn zonder meer het Youth Pride Park event en de Youth Pride Walk.

MOREPIXX – Ramses Shaffy Huis in Amsterdam

Tentoonstelling van de genomineerde en winnende foto’s van de internationale gay fetish fotowedstrijd MOREPIXX?

Vierde editie van COC’s Shakespeare Club. De club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de lhbti+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Lees ook het interview met Kylian Weijers.

Waarom de COC’s Shakespeare Club generatie Z graag wil bereiken
Foto: COC Amsterdam

Roze Rijks Rondleiding Rijksmuseum

Van 27 juli tot en met 04 augustus staat ook het Rijksmuseum in het teken van Pride Amsterdam 2019. Welteverstaan met een Roze Rijks rondleiding! Deze exclusieve rondleiding vertelt aan de hand van kunstwerken in het Rijks over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland: een wandeling door de eeuwen, van Sodom en Gomorra tot de roze driehoek.

Foto-expositie ‘Glitter In The Air’

Onder het motto: “Mensen zijn per definitie verschillend en het deel uitmaken van een Gay Pride betekent diversiteit vieren”, wordt foto-expositie ‘Glitter In The Air’ georganiseerd. Deze bijzonder expositie is te zien vanaf 27 juli tot en met 04 augustus. Lees ook eens het verhaal achter foto expositie ‘Glitter In The Air’ die we al eerder schreven.

Rainbow Concert De Nieuwe Kerk

Bernard Winsemius, organist van De Nieuwe Kerk, zal muziek spelen van deze meesters, die het waarschijnlijk geweldig hadden gevonden om hun muziek zo te horen, gespeeld op een magnifiek instrument tijdens deze Pride-week.

Zondag 28 juli

Roze Diner bij restaurant Klaasje

In het restaurant ‘Bij Klaasje’ houden wij op deze avond een Roze Diner. Op het menu staan onder meer rauwe ham met meloen, varkenshaasje en frambozen-parfait. De prijzen verschillen per menu en zijn exclusief drankjes.

Rolf van Rijnsbergen bij Vreugdehof

Rolf van Rijsbergen gaat liedjes zingen van Benny Neyman, Ramses Shaffy en nog veel meer leuke artiesten. Dat zal een gezellige bedoening gaan worden in de Vreugdenhof.

Gay Men’s Chorus Manoeuvre

Theatergezelschap Gay Men’s Chorus Manoeuvre is tijdens Pride te bewonderen in De Kinker.

Maandag 29 juli

Pride at the beach – Zandvoort

Evenals vorig jaar is het tijdens Pride Amsterdam 2019 weer tijd voor Pride at the beach in het (hopelijk) zonnige zandvoort. Vanaf 29 juli tot en met 31 juli is het regenboog-feest in het kustplaatsje. Mooie onderdelen zijn de Pride at the Beach parade op 29 juli en de openingsparty!

Senior Pride at the beach

Tuurlijk is er ruimte voor de ouderen in Zandvoort. Zij zijn van harte welkom tijdens Senior Pride at the beach.

Queer Gradients – Art, Film and Activism in China

In de Paradiso vindt het event ‘Queer Gradients – Art, Film and Activism in China’ plaats.

Roze koffie inloop – senior Pride

Het is weer volop senior pride tijdens Pride Amsterdam 2019. En terecht natuurlijk. Op 29 juli kunnen ouderen terecht bij de special roze koffie inloop aan de Postjesweg 125.

Roze theemiddag

Bij restaurant Nieuw Vredeveld staat er een middag in het teken van thee en wat lekkers. Weer een verwennerij voor de senioren.

De Helpende Hand – Roze levensverhalen

De wekelijkse Verhalengroep focust zich op 29 juli op roze levensverhalen.

Activism is Timeless, a symposium by A.S.V.Gay

‘Activism is timeless, toch? Deel jij deze mening en heb je interesse in het jaarlijkse symposium van A.S.V. Gay? Neem dan op dinsdag 30 juli 2019 deel aan het jaarlijkse symposium van A.S.V.Gay!

Pride in Saenden – Zaandam

Hoe leuk is dit?! Maandagochtend 29 juli is het vanaf 10.30 uur tijd voor koffie met gebak. Daarna wordt uitleg over Pride gegeven en vindt de Regenboog fotoquiz plaats. Het evenement is onderdeel van de senior pride.

Osdorperhof – Nooit meer in de kast!

Bij Osdorperhof vindt de tentoonstelling ‘Nooit meer in de kast!’ plaats. De expositie showt de zichtbaarheid van roze ouderen door een inkijkje te geven in de levens van oudere homoseksuele vrouwen en mannen.

Pisnicht de Movie

Pisnicht de Movie??? Jawel, het is echt een film en deze is te zien bij De Balie.

Mezrab – Pride – Comedy Night

Comedyliefhebbers moeten tijdens Pride Amsterdam bij Mezrab zijn. Daar is het ‘SOULA NOTOS’, een Grieks-Nederlandse comedian met een bite, waar van genoten kan worden.

Dinsdag 30 juli

Fun Home The Pack

The Pack is samengesteld door de jonge honden van ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) over genderidentiteit.

Pink Tour – Gon Buurman

Bij Atria Amsterdam staat op 30 juli vanaf 16:30 uur de Pink Tour van Gon Buurman op het programma. De middag staat in het teken van De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad.

Tobacco Theater

Genesis bij Tobacco Theater. Drag GENESIS performancekunst is groter en spectaculairder geworden.

Mercatorplein tijdens Pride Amsterdam

Bij het Mercatorplein wordt ook meegedaan met Pride Amstedam. Twee dagen achter elkaar zal er een Open Air Cinema plaatsvinden.

Filmtheater Cinecentre

Bij filmtheater Cinecentre aan de Lijnbaansgracht 236 staan 2 gay previews op het programma. Chavela en Rafiki welteverstaan.

’t Roze Hart – Bakkie koffie?

Bij ’t Roze Hart kunnen ouderen op 30 juli terecht voor een lekker bakkie koffie.

Helpende Hand – Roze film

Aan de Groenenlaan bij De Helpende Hand kun je kijken naar een roze film.

Pink Tour – Atria’s bibliotheek

Speciaal voor Pride Amsterdam ontwikkelde Atria’s bibliotheek de Pink Tour, een prachtige collectie over vrouwen, gender en diversiteit wereldwijd.

Roze modeshow bij De Die

Een modeshow van diversiteit, die wordt gepresenteerd en muzikaal omlijst door ‘De Roze Vlinders’ Gratis entree.

Geschiedenis Roze Amsterdam

Angelique van der Pol vertelt over de eerste Roze Zaterdag, als jaarlijks georganiseerde homo/lesbische demonstratie/manifestatie in Nederland, die op de laatste zaterdag van juni 1978 werd georganiseerd. De vertelling vindt plaats in Nieuwe Vredenburgh.

Roze creatieve middag

We spelen roze spelletjes en er is een teken- en schildermiddag, kom naar het Atrium in het Dr. Sarphatihuis en doe mee!

FCHyena x IDFA: Documentaire Queerama

Jawel, FC Hyena doet ook mee tijdens Pride Amsterdam 2019. Je kijkt er op 30 juli 2019 naar de documentaire Queerama.

Diversiteitsquiz – De Venser

Vanaf 10:30 uur starten ze de inloop met koffie of thee, en vanaf 11:00 uur kun je meedoen met de Diversiteitsquiz.

Roze zang in het Sarphatihuis

‘In het Atrium van het Sarphatihuis worden roze liedjes gezongen, over lief en leed, oftewel zoals het leven voor ons allen is’, aldus de organisatie van de roze zang.

Woensdag 31 juli

Fun Home Meet the makers

Een voorstelling in het ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) over genderidentiteit en seksualiteit.

Dr. Sarphatihuis – Sport en Spel

Bij Dr. Sarphatihuis is het tijd voor sport en spel! Zorg dat je erbij bent.

Verhalenverteller De Venser

Er wordt gestart met een inloop met koffie of thee. Daarna gaat verhalenverteller Karel Baracs het hebben over het ontstaan van het COC.

Femmazing Bachata Workshop – Pride Amsterdam 2019

In de fraaie A’DAM TOREN vindt op 31 juli de sensuele dans Bachata workshop plaats. En guess what? Je kunt er nog aan meedoen.

Roze wandeling met ouderen van Vondelstede

Op deze dag (31/7) is er bij Vondelstede een speciale ROZE wandeling, aangezien het dan Pride Amsterdam is! Samen met de bewoners van Vondelstede vier je dat je mag zijn wie je bent.

Femmazing Glow in the Dark Pride Party

Op woensdag 31 juli van 22:00 – 03.00 uur geeft Femmazing een schitterende Glow in the Dark Pride Party tijdens the Pride Womensday in de loft van the A’DAM Toren.

TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost

Op woensdag 31 juli 2019 was de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam was aanwezig en deed (foto) verslag.

Activiteiten - Pride Amsterdam 2019
TransPride 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VTA Agenda TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost

Roze bingo bij Het Schouw

Bingo wie is er niet gek op? In ieder geval vinden een hoop LHBTI’ers dit te gek. Bij Het Schouw kun je meedoen aan de Roze bingo. Je hebt er ook een gezellige koffie inloopmiddag en diner rose.

Rights Out There

Geinteresseerden zijn uitgenodigd voor de 5e editie van reflective storytelling-programma Rights Out There. Internationale LBTI+ activisten zullen aan het woord komen.

LGBT History Tour Amsterdam – Homomonument

Bij het homomonument gelegen aan de Westerkerk kun je participeren aan de zogenoemde GAY LGBT geschiedenis tour: 400 jaar LHBT geschiedenis vanaf de 17de eeuw, zal de revue passeren.

Donderdag 1 augustus

Zandvoort afsluiting

De closing party in combinatie met spetterend vuurwerk moet op 31 juli een prachtig einde worden van Pride at the beach in Zandvoort!

Roze rolstoelrace

Bij locatie Hof van Sloten wordt de eerste Roze Rolstoelenrace georganiseerd. Dat moet een prachtige happening gaan worden!

Fun Home Pride Amsterdam

Gesprek met publiek over de zin en onzin van de Pride in het ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam).

De Beaver Sisters – Karaoke on Tour

De Beaver Sisters delen de avond het podium met jou op het dak van NEMO.

Student Pride Party

LGBTQ studentenvereniging A.S.V.Gay organiseert een onderscheiden feest. Voor meer informatie bezoek onze Facebook-pagina.

Bianca Del Rio – “It’s Jester Joke”

Gloednieuwe comedyshow ‘It’s Jester Joke’ van Bianca Del Rio in Theater Amsterdam.

Seksuele diversiteit in de natuur

Artis heeft het vanavond over de natuur die veel diverser is in seksualiteit en sekse dan veel mensen denken.

Prik Pride Pop & Cocktail night

DJ Popsnob treedt op in Prik vanaf 21:00. De cocktails zijn de hele dag €5,50

Vrijdag 2 augustus

In een apart bericht Pride Amsterdam straatfeesten overzicht op 2 en 3 augustus 2019
hebben we een overzicht gemaakt van de straatfeesten op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus.

Pride Tennis Toss

Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op Pride Tennis Toss in het Amstelpark. We spraken met Peter & Judith die namens de tennisvereniging al sinds 2003 nauw betrokken zijn bij het event. Lees hier het hele inteview.

Bron foto: facebook Smashing Pink

Street Party Reguliersdwarsstraat

Daar waar het allemaal ooit begon ook dit jaar weer het meest spetterende straatfeest van Pride op vrijdag en zaterdag. Met de Queen van de Reguliers Nickie Nicole en een line-up waar je niet omheen wil!

VTA agenda: Pride Amsterdam 2019 Street Party Reguliersdwarsstraat vrijdag

Straatfeest Zeedijk

Diverse internationale artiesten en DJ’s komen komen optreden. Dit jaar met drag performances, livezang en DJ’s.

VTA agenda: Pride Amsterdam 2019 Street Party Zeedijk

LoveSwim 2019

In het kader van Pride Amsterdam vindt op vrijdag 2 augustus de LoveSwim 2019 plaats. Tijdens het sportieve, kleurrijke én gezellige sport evenement komen honderden zwemmers samen in een sportief openluchtwaterfestival in de Amstel. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op deze 5-jarige jubileumeditie en sprak met Dia Huizinga, die samen met Jos Kuijs, al vanaf het eerste uur betrokken is als organisator van de LoveSwim. Natuurlijk kun jij dit artikel nog lezen.

LoveSwim viert 5-jarig jubileum tijdens Pride Amsterdam 2019
LoveSwim 2018.
Fotografe Hannah van Herk

BACKDOOR presents XLSIOR MYKONOS 10th Anniversary Dance Party

De BACKDOOR feesten zijn niet meer weg te denken uit Amsterdam. Tijdens Pride staat er wel een hele mooie editie op het programma. Het is dan tijd voor de 10th Anniversary Dance Party!

Fun Home Wie ben ik?

Een gesprek over identiteit. Welke keuzes zijn vormend voor het leven? In het ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam)

Straat- en pleinfeesten

Pride Amsterdam, maakte onder voorbehoud van wijzigingen, de straat- en pleinfeesten tijdens Pride 2019 bekend. Er zijn weer een hoop te gekke straatfeesten!

Activiteiten - Pride Amsterdam 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bon Bini timmert aan de weg

Bon Bini timmert aan de weg. Het tropische openminded event debuteert na een aantal succesvolle edities in onder meer Antwerpen, Tilburg, Rotterdam, Arnhem en Amsterdam op 2 augustus in Disco Dolly, met een speciale Pride editie. Het populaire event staat bekend om de relaxte sfeer, de heerlijk klinkende muziek en entertainment.

VTA agenda Bon Bini Pride edition

Nieuwe ‘Pride Stars’ show met talenten tijdens Pride

Pride Amsterdam 2019 heeft dit jaar een primeurtje. Op vrijdag 2 augustus trappen ze het hoofdpodium op de Dam af met de nieuwe ‘Pride Stars’ talentenshow voor zangers, dansers, illusionisten, acrobaten, stand up comedy etc. De winnaar van deze avond zal in november strijden op de finale van Pride Stars 2019 in Maspalomas. Denk jij over talent te beschikken of krijg je vanuit de mensen in je omgeving te horen dat je talentvol bent? Meld je dan gezellig aan en ga voor de hoofdprijs!

HeBiHo VrijMiBo

Amsterdams Grootste Openlucht VRIJdag MIddag BOrrel is ook in 2019 weer tradioneel op de dag vóór de Canal Parade op het Amstelveld. Gratis toegang en heel veel fijne artiesten! De HeBiHo VrijMiBo maakt deel uit van Pride Amsterdam en is om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

VTA agenda: Pride Amsterdam 2019 Street Party HeBiHO

Zaterdag is het na de Canal Parade tijd voor ‘Our Love 2019′. Kortom dan gaan weer de voetjes van de vloer op ’t Amstelveld!

Pride Amsterdam 2019 Street Party Prik Friday

Groot straatfeest met op het podium bekende Amsterdamse DJ’s en MC’s die een vrolijke sfeer brengen om onze vrijheid en trots te vieren!

 

Films François Ozon & Bavo Defurne met Isabelle Huppert in Eye Filmmuseum

De voorvertoning van 8 femmes en daarna Souvenir in het Eye.

Love Swim 2019

Een sportief, kleurrijk én gezellige sport evenement komen honderden zwemmers samen in een sportief openluchtwaterfestival in de Amstel. Lees ook eens het artikel van vrijatijdamsterdam.nl LoveSwim viert 5-jarig jubileum tijdens Pride Amsterdam 2019

Drag Olympics

De 15e editie van de International Drag Olympics op het Homomonument. ’s Werelds grootste en belangrijkste sportevenement voor Drag Queens & Kings.

Pride Rembrandtsquare

Tijdens Pride Amsterdam 2019 keert het wereld beroemde Rembrandtplein terug en zal shinen als nooit te voren.

VTA Agenda: Pride Amsterdam 2019 Street Party Rembrandtplein

Pride Run

Voor LHBT- sportievelingen en alle anderen die van een gezellige loop houden.

Zaterdag 3 augustus

In een apart bericht Pride Amsterdam straatfeesten overzicht op 2 en 3 augustus 2019
hebben we een overzicht gemaakt van de straatfeesten op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus.

Canal Parade 2019 – Pride Amsterdam 2019

Canal Parade 2019 vindt traditiegetrouw weer plaats tijdens Pride Amsterdam 2019. De 80 boten gaan varen onder luid gejuich van enthousiast publiek dat langs de kant staat van de route. De opdracht vooraf was dat dat er een ontwerp voor op de boot bedacht moest worden met het Pride thema ‘Remember the past’ ‘Create the future’ refererend naar de Stoneswall rellen die in New York plaatsvonden. Op het moment van schrijven staat de gezellige bootbedoening op zaterdag 3 augustus op het programma en vertrekken de boten om 12:30 uur waarna ze rond 17:00 uur de eindbestemming bereiken.

Activiteiten - Pride Amsterdam 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Homomonument: Pride

Fijne dj’s, lekkere muziek, enthousiaste performers en vrolijke vrijwilligers om je dorst te lessen bij het Homomonument.

Amsterdam Lowlanders Rugby Clinic

Een rugby clinic georganiseerd voor LHBTI sporters die rugby willen uitproberen. Wil je hier meer over weten? We interviewde de voorzitter. Je kunt het artikel teruglezen.

VTA agenda -> Amsterdam Lowlanders Rugby Clinic

Queer Art Brunch Club

De Queer Art Brunch Club is een onafhankelijk global kunstenaars-initiatief, opgezet door queer artiesten die bijeenkomsten over de hele wereld organiseren.

Supernature Presents: The Station

Een 12 uur durende disco rave in Amsterdam’s nieuwste loods.

Straatfeest Vivelavie Stoperaplein

Een vrouwenfeest waar iedereen van harte welkom is en dit jaar voor het eerst op STOPERAPLEIN!

Pride Rembrandtsquare

Tijdens Pride Amsterdam 2019 keert het wereld beroemde Rembrandtplein terug en zal shinen als nooit te voren.

Bar Buka – Lesbian bar Afterparty Saturday

Kom naar onze lesbische bar op de Albert Cuypstraat voor funky beats, feestende dames en gezelligheid.

Jessie J live – NDSM werf

Een exclusieve open air show op de NDSM Werf

Zondag 4 augustus

PRIDE Plastic Fishing

De enorme hoeveelheid (plastic) afval in de Amsterdamse grachten na de PRIDE van zaterdag 3 augustus is minder fijn. Je kan met Plastic Whale in actie komen om de grachten schoon te vissen!

Joost van Bellen All Night – PRIDE

De onofficiële Amsterdam Canal Pride afterparty van Van Bellen in De Melkweg belooft weer een krijspartij, dolle boel boel én keihard beuken op kwaliteitsmuziek te gaan worden.

Nude Club Amsterdam Pride Edition

Het oudste en beroemdste zondags seksfeest van Amsterdam in Eagle Amsterdam.

Prik Pride Bubbles Bites & Hot Pop

Geniet van onze ‘bites, bubbels & disco tunes’ op Amsterdams fijnste gay terras!

Sunday Sounds – Celebrating Queerness

Een relaxte zondagmiddag in de Tolhuistuin Tuin. Met muziekprogramma, cocktails en spelletjes.

Café Zilver

Café Zilver organiseert een Pride editie Restaurant Szmulewicz! Dit in het kader van Women&Pride.

Rapido

De beste manier om je zondagmiddag door te brengen in de oude kerk genaamd Paradiso

Papaya – Diversity Boat

Je kan over de historische grachten van Amsterdam met Papaya blijven dansen. Aan boord van de Diversity Boat.

Pon Di Pride – 1 Year Celebration

Een Dancehall-ruimte voor LGBTQAI + mensen tijdens Amsterdam Pride in De Melkweg

The Old Lellebel Streetparty!

In de Utrechtsestraat is weer een gigantisch feest!

FunHouse XXL

De 4e XXL editie inclusief de verbluffende GasHouder.

Pride Amsterdam Closing Party 2019

Dit jaar is er ook weer een closing party die op de Dam zal plaatsvinden. Deze zal op 4 augustus op De Dam plaatsvinden.

Als jij benieuwd bent naar alle activiteiten tijdens Pride Amsterdam 2019, kun je het beste een kijkje nemen op de website van Pride Amsterdam.

Onder het motto ‘iedereen is mens’, wensen we alle bezoekers, deelnemers, organisatoren en vrijwilligers een fantastische Pride Amsterdam en Trans Pride Amsterdam 2019 toe!

Namens Vrije Tijd Amsterdam,

Activiteiten - Pride Amsterdam 2019

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam