Stad stroomt vol met oranje feestgangers

Stad stroomt vol met oranje feestgangers
Amstel Station. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Stad stroomt vol met oranje feestgangers

Laatste update: 27-04-2018 13:00 uur

Terwijl de vrijmarkten al vroeg actief waren stroomt rond het middaguur de stad vooral vol met oranje feestgangers. Op station Amstel is het rond het middaguur vooral nog gegaap, een enkele joint en wat blikken halve liters bier. Veel mensen pakken vanaf Amstel de bus naar de stad, enkele lopen richting het centrum.

Politie Amsterdam: laat je niet afleiden tijdens Koningsdag

De politie blijft benadrukken goed op je eigendommen te letten. Koningsdag trekt helaas niet alleen feestvierders aan, ook bij zakkenrollers blijft het een populair evenement. Zakkenrollers maken vaak gebruik van de drukte en feestgedruis in de stad om zo onopvallend mogelijk te werk te gaan. Toch kiezen ze soms ook voor een andere methode: afleiding. De zakkenroller gaat dan het contact met het slachtoffer aan en leidt het slachtoffer op een bepaalde manier af, bijvoorbeeld met de zogenaamde voetbaltruc.

De voetbaltruc

Bij de voetbaltruc begint de zakkenroller een praatje met het slachtoffer over voetbal. Hij/zij doet vervolgens een voetbaltrucje bij het slachtoffer. Ondertussen besteelt de zakkenroller het slachtoffer snel. Dit gaat meestal vliegensvlug en ongemerkt, zoals de beelden hieronder ook laten zien.

Laat je niet afleiden

Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de verschillende werkwijzen van zakkenrollers. Naast de voetbaltruc is er ook de kickboxtruc, de danstruc, enzovoort. Laat je niet afleiden door zakkenrollers en let op je spullen.

YouTube credits: Politie Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Onze Koningsdag en Koningsnacht special (foto album) treft u op onze Facebook-pagina