The Partysquad lanceert nieuw album: Nachtwacht

Tijdens het 10-jarig jubileum werd er al over gesproken, maar nu is het eindelijk zo ver. Op 5 april aanstaande komt het langverwachte album van The Partysquad uit: Nachtwacht. De grondleggers van de hedendaagse urban club scene laten nog één keer laten zien dat zij nog steeds de onbetwiste bazen van de club zijn.

Tegelijkertijd vormt het album een keerpunt in de carrière van The Partysquad: het is de laatste keer dat er een Nederlandstalig album wordt uitgebracht. “Gezien het groeiende aantal bezigheden in het buitenland gaat de muzikale focus vanaf nu voor het grootste deel de grenzen over. Uiteraard blijft Nederland altijd de thuisbasis,” aldus Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen.

Ook is Ali B te horen op een ‘voor zijn doen’ verrassende song

Nachtwacht staat vol muzikale avonturen en gaat, zoals The Partysquad gewoon is, qua stijl alle kanten op. Van hiphop naar Hardstyle, UK garage en zelfs een vleugje pop. De heren zijn er ook in geslaagd om een brug te slaan tussen de Nederlandse old school en new school. Zo zijn Lil Kleine en Sticks (Rico & Sticks) samen op een track te vinden, maar ook oudgediende en trouwe Rampeneren-vriend Ali B is te horen op een ‘voor zijn doen’ verrassende song. Verder zijn JeBroer en Lijpe van de partij, maar ook hitlijstaanvoerders Josylvio, Bizzey en collega dj’s als Dyna en Lady Bee ontbreken niet.

Eerdere songs behaalden de gouden en platina status

”We hadden op een gegeven moment meer dan 40 opzetjes van songs. We konden ook niet kiezen dus uiteindelijk is het alsnog een album met een absurd aantal tracks; 20 om precies te zijn!”, aldus Ruben en Jerry, ‘the founding fathers’ van The Partysquad. In aanloop naar het nieuwe werk kwamen eerder al songs van het album uit, zoals Plakken en C’est La Vie, die respectievelijk de gouden en platina status behaalden.

Twee singles uitgebracht

Als voorloper op het album heeft The Partysquad afgelopen woensdag al twee singles uitgebracht: Klusjesman met o.a. Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig) en hit producer Esko, maar ook de clubbanger ABC met DJ Dyna.

De video van Klusjesman is nu te zien op het Top Notch Youtube kanaal.

Beluister ‘The Partysquad & Esko ft. Willie Wartaal, Flow de Wolf & Woenzelaar – Klusjesman.

Beluister ‘The Partysquad & DJ Dyna –ABC ft. Dylan Dos Santos.

vrijetijdamsterdam.nl