Songfestival-kenner Sjoerd Knops: ‘We maken kans op de winst’

Songfestival-kenner Sjoerd Knops: 'We maken kans op de winst'
Sjoerd Knops en Duncan Laurence

Songfestival-kenner Sjoerd Knops: ‘We maken kans op de winst’

“Met Duncan Laurence maken we kans om te winnen”, klinkt het overtuigend aan de andere kant van de telefoonlijn. Sjoerd Knops, songfestival-kenner en vooral liefhebber van het eerste uur, denkt dat het dit jaar weleens echt kan gebeuren.

Knops, in het dagelijkse leven barkeeper en ras entertainer van gay bar Queers aan de Amstel zag Laurence afgelopen woensdag in het Amsterdamse zonnehuis live optreden. “Helemaal na het optreden van afgelopen woensdag ben ik vol vertrouwen. Wat heeft hij toch een fantastische stem, zeg! Ik geloof er echt in en vele met mij”, aldus de enthousiast naar het Songfestival vooruitkijkende Sjoerd Knops.

De Amsterdamse barman reist evenals het voorgaande jaar naar het Songfestival toe om het live mee te maken. “Het is in Tel-Aviv. Kan bijna niet wachten om die kant op te gaan”, aldus Knops.

Vorige editie maakte Knops zijn debuut toen het muziekspektakel in Lissabon werd georganiseerd en Nederland geen hoge ogen gooide. “Het was echt zo geweldig tof om mee te mogen maken! Heb werkelijk een paar momenten met tranen in mijn ogen naar de show gekeken”, liet de Songfestival fan van het eerste uur, destijds aan Vrije Tijd Amsterdam weten.

Knops was vorige editie aanwezig aan de zijde van Frits Huffnagel die namens OUTtv aanwezig was. “De uitslag is in jaren niet zo spannend geweest en Israël als winnaar, dat had ik echt niet meer verwacht”, aldus Sjoerd Knops in 2018 over winnaar Israël. Sjoerd en Frits voorspelde vorig jaar tegenover VTA een top-7 met als landen Israël, Noorwegen, Cyprus, Estland, Australië, Duitsland en Ierland. Uiteindelijk voorspelde ze drie landen goed aangezien de top-7 bestond uit Israël, Cyprus, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië en Zweden.

Dat ze niet alles goed hadden mocht de pret destijds niet drukken: “Ik heb hier zo lang naar uitgekeken en dan ineens is het werkelijkheid. Ik hoop dit veel vaker mee te kunnen en mogen maken! Die sfeer in de zaal in onbeschrijfelijk. Iedereen gunt het elkaar en alle landen door elkaar heen, het is 1 groot feest! Ik heb mijn allereerste officiële Eurovision shirt kunnen kopen”, aldus Sjoerd toen vertellend aan VTA.

De pas 25-jarige Duncan Laurence stapte maandag middag in het vliegtuig naar de Israëlische stad Tel Aviv waar de zanger morgen gelijk aan de bak moet tijdens zijn allereerste repetitie die achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Het Songfestival vindt plaats van dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 18 mei.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl