‘S WERELDS GROOTSTE DINOSHOW KOMT TERUG NAAR NEDERLAND

Walking With Dinosaurs – The Arena Spectacular, gebaseerd op de BBC televisieserie, komt in januari 2019 terug naar Nederland. De show kent al meer dan negen miljoen bezoekers en op 26 en 27 januari bestormen de dino’s de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag 20 april om 10:00 uur via Ticketmaster.

Walking With Dinosaurs – The Arena Spectacular trapt in juli zijn wereldtournee af in Engeland. Daarna nemen de dino’s de grote zalen in heel Europa over, inclusief de Ziggo Dome in Amsterdam. Met een productie van 20 miljoen euro, voorzien van de allernieuwste technologie, onderstreept het zijn positie als de grootste en beste dinosaurusshow ter wereld.

Deze vernieuwde productie toont spectaculaire en kleurrijke veranderingen aan de dinosaurussen op basis van het nieuwste wetenschappelijke onderzoek. Walking with Dinosaurs – The Arena Spectacular is geproduceerd door Global Creatures. De 100 minuten durende voorstelling toont de evolutie van de dinosauriërs met bijna cinematografisch realisme. In de show onstaat een interactie tussen de dieren, kunnen bezoekers zien hoe carnivoren op twee poten gingen lopen en de grote planteneters deze snelle roofdieren van zich af wisten te houden.

Uit de tijd van de dinosaurussen, zo’n 65 miljoen jaar geleden, zijn negen soorten gekozen. In de show zijn onder meer te zien: de Tyrannosaurus Rex, de Plateosaurus en de Liliënsternus uit het Trias, de Stegosaurus, de allosaurus van het Jura en de Torosaurus en Utahraptor uit de geologische periode die Krijt heet. De grootste van alle dino’s, de Brachiosaurus, meet bijna 17 meter van kop tot staartpunt en is 11 meter hoog. Een team van 50 mensen, kunstenaars en ingenieurs, ontwerpers, technici, bouwers en experts in animatronics hebben een jaar lang gewerkt aan de oorspronkelijke productie.

In deze liveshow wordt de geschiedenis van de wereld herbeleefd. We zien de splitsing van de continenten, de overgang van het dorre woestijn in de Trias naar de groene prairies van het latere Jurassic. Oceanen ontstaan, vulkanen barsten uit, een bos vat vuur – allemaal leidend tot de impact van de enorme komeet, die de aarde trof, en de dinosaurussen dwong tot uitsterven.

De show is ontwikkeld in Australië, waar Walking With Dinosaurs – The Arena Spectacular na jaren werk tot leven kwam in januari 2007. Al snel na de Australische première bleek de voorstelling zo sensationeel te zijn dat een wereldtournee volgde. Walking With Dinosaurs heeft Amsterdam al eerder bezocht in 2012 met succesvolle shows.

vrijetijdamsterdam.nl