Geen geheimen voor Bizzey in YouTube-serie Open Kaart van Robbert Rodenburg

De YouTube-serie van Robbert Rodenburg, genaamd Open Kaart, brengt in de laatste aflevering een eerlijk gesprek met Bizzey. Hij vertelt over zijn softdrugsgebruik, vreemdgaan en of hij nog contact heeft met Famke Louise. Daarnaast is hij open over zijn depressie: “ik had een monster gecreëerd”. Acteur en presentator Robbert Rodenburg pakt in zijn serie de interviews nét even wat anders aan en heeft hij openhartige gesprekken met verschillende spraakmakende bekende Nederlanders aan de hand van een vijftal, vooraf onbekende, dieptevragen.

Bizzey

Bizzey, de naam waaronder Leo Roelandschap wereldwijde bekendheid heeft, groeide op in Amersfoort. Zijn vader had een platenzaak in Amersfoort onder de naam Radio Roelandschap, hierdoor kreeg Bizzey op een jonge leeftijd zijn liefde voor muziek. Toen Bizzey 15 jaar was schreef hij zijn eerste rap voor een Engelse vakantieliefde.

In 2010 startte Bizzey samen met vrienden Jim en Nils de groep Yellow Claw. Wat startte met een clubavond in Jimmy Woo, liep uit tot een succesformatie die tot over de hele wereld geboekt werd en waarmee ze hit na hit behaalde. In 2016 maakte Bizzey bekend dat hij na zes jaar de groep Yellow Claw ging verlaten om meer tijd door te brengen met familie en vrienden, ook wilde hij zich focussen op zijn solocarrière.

In deze aflevering van Open Kaart vertelt Bizzey over de privileges die hij sinds zijn bekendheid ervaart, maar ook dat hij in een reis vijf random checks op de vliegvelden kreeg en of hij racisme heeft ervaren. Ook vertelt hij dat hij niet kan zeggen dat hij nooit vreemd is gegaan in eerdere relaties, maar inmiddels meer dan genoeg heeft aan zijn vrouw en alle inspiratie uit haar lichaam kan halen.

Over de documentaire die op Videoland staat geeft hij toe geen fijn gevoel te hebben. In die periode ging het niet goed met hem en had hij last van een burn-out. Alles wat op zijn pad kwam vond hij een hobbel voor zijn succes, hij vond het belangrijk dat ‘Bizzey’ goed ging en nam geen tijd voor Leo en zijn gezin. Ook vertelt hij weinig nuchter te zijn geweest en vindt hij het pijnlijk om dit terug te zien. “Ik had een monster gecreëerd” geeft hij eerlijk toe. Dit komt uit de angst om weer arm te worden, hij heeft zelfs een periode gehad waarin zijn vrienden gestolen magnetron maaltijden voor hem meenamen om te eten.

Als Robbert begint over de band met Famke Louise, vertelt Bizzey: “Toen ze bij Humberto Tan ging zitten bij RTL Late Night, had ik haar een Patta Suriname shirt aangedaan en wist ze nog niet eens wat sannie betekende”. Over het stoppen van de samenwerking met Famke koestert hij inmiddels geen wrok meer, maar hij geeft toe het er lang moeilijk mee te hebben gehad haar naar Ali B te zien gaan en haar carrière los te laten. Sinds kort kan hij er weer positief op terugkijken en zijn ze weer cool met elkaar. “Ze had laatst ook het nummer van Bilal en mij in haar story gezet, vond ik wel een dingetje, of ze wil gewoon een pokoe met Bilal” grapt de rapper. Waarna hij eraan toevoegt: “Maar ik vond het wel lief!”

Open Kaart

In de serie Open kaart gaat acteur en presentator Robbert Rodenburg in gesprek met verschillende gasten om meer te weten te komen over hun leven, visie, ervaringen en beweegredenen. Dit doet hij aan de hand van een vijftal unieke vragen die over en weer gesteld worden en die vooraf voor beide partijen onbekend zijn. Vragen waar echt over nagedacht moet worden om zo de gast op een dieper level te leren kennen, met uiteraard hier en daar ruimte voor een beetje humor en gezelligheid. Robbert Rodenburg: “ik wil mijn gasten de kans geven om een andere kant van zichzelf te laten zien en uitdagen om de diepte in te gaan.”

Robbert Rodenburg

Al als klein jongetje ontdekte Robbert zijn liefde voor acteren en presenteren. En op 16-jarige leeftijd verruilde hij het ouderlijk nest in Bergambacht voor de lonkende stad Amsterdam om zijn droom te verwezenlijken en een acteursopleiding aan faaam, film actors academy amsterdam, te starten. Onder andere bekend van zijn rol in de succesvolle serie Spangas en zijn grote bereik online, vindt hij het nu tijd om een eigen YouTube format te lanceren. Een format waarin hij kan laten zien dat er meer schuil gaat achter bekende (online) sterren, een kant die hij van zichzelf ook graag naar voren brengt.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Roy Donders: Mijn leven is niet gelopen zoals ik vroeger had gehoopt”