Leuke tips voor Vaderdag
Westergasterras

Vaderdag in Amsterdam 2022! De speciale dag voor vaders in 2022 vindt plaats op zondag 19 juni. Heb je nog geen Vaderdag cadeau en zoek je iets in Amsterdam? Vrije Tijd Amsterdam ging voor je op zoek, zodat je niet weer met een mond vol tanden komt te staan 😉

Vaderdag 2022 in Amsterdam

Elk jaar heb je het voornemen om op tijd te zijn, en een paar dagen voor Vaderdag heb je nog steeds niks gekocht. En moet je ‘anno 2022’ nou echt een fysiek cadeau voor je vader kopen? Is het niet eens leuk om die ouwe van je ergens mee naar toe te nemen? Wij vinden in ieder geval van wel.

Speciaal voor jullie, maar ook omdat we het leuk vinden, volgen enkele tips voor een leuke Vaderdag in Amsterdam.

Weersvoorspelling voor Vaderdag

Voordat we starten met de tips hebben we alvast een kijkje genomen in de weervoorspellingen. Alhoewel het deze week veel zomers warm zal zijn, zien we op zondag een regenwolkje met een druppeltje. Maar, er is nog een week te gaan, dus kijk voor de zekerheid nog even zelf naar het weerbericht.

Activiteiten

Welke activiteiten zijn er te doen tijdens Vaderdag? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Speciaal voor deze personen zetten we een aantal leuke activiteiten op een rijtje.

Kofferbaksale

Kringloopbedrijf De Lokatie organiseert op zondag 19 juni een nieuwe editie van ‘kofferbaksale’.

Adres: Distelweg 85

Spuibuurt Straatfeest

Een super gezellig buurtfestijn waar ‘stiekem’ toch wel iedereen welkom is. VTA was er zelf een keer van de partij en had een enorm gezellige dag. Het event staat bol van de ondernemerskramen, muziek, kinderactiviteiten, boekenmarkt, vrijmarkt voor bewoners, proeverijen en culturele activiteiten.

Adres: Singel 367-H

Tri Amsterdam 2022

Zwemmen, fietsen en rennen. Wat een respect voor de deelnemers van de Tri Amsterdam 2022. Hartstikke leuk natuurlijk als je deelnemers gaat aanmoedigen.

Adres: Bella Vistapark

Nationale Archeologiedagen

De Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven. Dit doen ze door middel van honderden activiteiten door het hele land. En jawel, dus ook in onze mooie hoofdstad. In Amsterdam is het Allard Pierson museum de initiatiefnemer.

Adres: Oude Turfmarkt 127-129

Summer Breeze Latin Festival

Hoe leuk is dit?! Nou, erg leuk wat ons betreft. In het Vondelpark Openluchttheater vindt op zondag 19 juni het Summer Breeze Latin Festival plaats.

Adres: Vondelpark 5a

Fort Eiland Pampus

Weleens een bezoekje gebracht aan Fort Eiland Pampus in Amsterdam? Er zijn op dit mooie eilandje genoeg leuke dingen te doen. Uiteraard ook tijdens vaderdag.

Adres: Pampus

Open Tuinen Dagen

Weleens de Open Tuinen Dagen in Amsterdam bezocht? Met dit jaar als thema ‘Op bezoek in de particuliere grachtentuin’ krijgen bezoekers op 17, 18 en 19 juni 2022 de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken.

Adres: meerdere locaties in Amsterdam

NDSM

Op de NDSM is altijd leven in de brouwerij! Er zijn leuke dingen te bezoeken en er is ruimte voor een hapje en drankje. Zeker leuk om eens te vereren met een bezoekje.

Adres: NDSM-werf

Cultuurpark Westergas

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan Cultuurpark Westergas? Er is van alles te beleven. Van activiteiten, tot gezellige terrassen en restaurantjes. Daar kan je je prima vermaken.

Adres: Pazzanistraat 37

Eilandenboulevard seizoensmarkt zomereditie

Een verbindende buurtmarkt, waarbij buurtbewoners en (kleine) ondernemers hun eigen talent inbrengen of van het talent van anderen genieten: kookkunsten, workshops, open podia voor muziek. Dit evenement vindt plaats op 19 juni, 4 sep en 11 dec 2022

Adres: Oostenburgergracht 65

Open Groen Dag in het Van Eesteren Museum

Op zondag 19 juni vindt de eerste Open Groen Dag in Amsterdam plaats. Groene plekken in de stad worden in het zonnetje gezet om Amsterdammers te inspireren. Het Van Eesteren Museum organiseert op deze dag twee groene programma’s: de filmvertoning Gardens of Fez en de lezing I can change the world with my two hands.

Adres: Noordzijde 31

Grote Open Deuren Show

Aankomend weekend 18 juni om 19:30 uur en 19 juni om 16:30 uur speelt de Grote Open Deuren Show op het Gulden Winckelplantsoen. Een vrolijke openlucht theatervoorstelling met dans, muziek en spoken word. De voorstelling is onderdeel van het kunstproject OPEN DEUREN, dat een vergrootglas legt op de samenleving en laat zien waar mensen zich gezien voelen en waar het schuurt. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.movingartsproject.nl/opendeuren.

De expositie OPEN DEUREN is tot 26 juni kosteloos te bezoeken op het Gulden Winckelplantsoen.

Adres: Gulden Winckelplantsoen

Wat je ook gaan doen… Maak er een gezellige Vaderdag in Amsterdam van!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

27 REACTIES