Rommelmarkten in Amsterdam 2022 - wanneer en waar?

Ben jij een liefhebber van Rommelmarkten in Amsterdam? In de hoofdstad vinden allerlei leuke vlooienmarkten/ rommelmarkten plaats. Deze zijn vaak de moeite waard om te vereren met een bezoekje. Een rommelmarkt, ook wel vlooienmarkt, luizenmarkt of brocantemarkt genoemd, is een markt waar gebruikte artikelen door particulieren worden aangeboden. Er bestaan uiteenlopende soorten rommelmarkten. Het kan zijn dat deze events op dezelfde locaties in grote hallen plaatsvinden. Wij hebben in ieder geval een lijstje voor je samengesteld met rommelmarkten in Amsterdam in 2022.

West, centrum, noord

Noord

IJ-Hallen Rommelmarkt

De IJ-Hallen Rommelmarkt is niet alleen een van de bekendste vlooienmarkten in Amsterdam. Het is zelfs een van de grootste rommelmarkten binnen heel Europa. Het evenement vindt plaats op zaterdag en zondag. In de IJ-hallen in Amsterdam Noord is er volop keuze als het gaat om tweedehands artikelen. Er zijn 400 kramen waar je gezellig doorheen kunt snuffelen.

Entree: volwassenen € 5,- kinderen € 2,-

Openingstijden: 09:00 – 16:30 uur

Edities 2022:

Zaterdag 19 Februari
Zondag 20 Februari
Zaterdag 12 Maart
Zondag 13 Maart
Zaterdag 2 April
Zondag 3 April
Zaterdag 14 Mei
Zondag 15 Mei
Zaterdag 25 Juni
Zondag 26 Juni
Zaterdag 23 Juli
Zondag 24 Juli
Zaterdag 13 Augustus
Zondag 14 Augustus
Zaterdag 10 September
Zondag 11 September

 

Locatie: IJ-Hallen

Centrum

Vintage Brocante Antiek Design

In 2022 is het weer tijd voor een hagelnieuwe editie van de Antiek Brocante Kunst & Design Beurs in de Posthoornkerk. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam.

Edities 2022:

Vrijdag 25 maart
Zaterdag 26 maart
Zondag 27 maart

 

Locatie: Posthoornkerk

West

Mercatormarkt

De MercatorMarkt vindt vier keer per jaar plaats op het Mercatorplein. Openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Volgende edities 2022:

24-9 Burendag Special
26-11 Winter Special

Locatie: Mercatorplein

Nieuw-West

Jaarmarkt Slotermeer op Plein ‘40-’45

De Jaarmarkt Slotermeer vindt jaarlijks plaats op Plein ‘40-’45. Met meer dan 200 kramen, live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten kunnen bezoekers van alle leeftijden een hele dag vertoeven op het plein.

zondag 18  september

Editie 2022

Vrijmarkten

Op Koningsdag in Amsterdam vinden er vele vrijmarkten plaats. Deze markten vinden op verschillende plekken plaats zoals in parken of op straat.

Reguliere markten

Naast rommelmarkten en vlooienmarkten zijn er ook veel reguliere markten in de hoofdstad. Neem hiervoor een kijkje op onze speciale pagina met markten in Amsterdam.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam