Pasen 2022 in Amsterdam: wat is er te doen?

Kijk jij net als wij al uit naar Pasen 2022 in Amsterdam? Ben je van plan om gezellig naar paaseieren te zoeken of ga je liever naar een smaakvolle paasbrunch in Amsterdam? Tijdens Pasen in Amsterdam is er van alles te beleven. Wil je weten er allemaal te doen is tijdens Pasen 2022 in Amsterdam? VTA ging op zoek naar activiteiten tijdens Pasen in Amsterdam. Neem gerust een kijkje in dit artikel om in de stemming van Pasen in Amsterdam te komen!

Matthäus Passion-traditie

Toonkunstkoor Amsterdam organiseerde recentelijk met succes een crowdfundingactie om zijn bijzondere Matthäus Passion-traditie voort te kunnen zetten: al sinds 1899 zingt het koor de Matthäus Passion jaarlijks op Goede Vrijdag in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dankzij de gift van veel mensen kan het koor de stilte van twee coronajaren doorbreken en de Matthäus Passion weer laten klinken. Voor koor én publiek zal dat intenser zijn dan ooit.

Adres: Concertgebouwplein 10

Holy Drag Brunch

In de mooie Koepelkerk in Amsterdam vindt de easter special ‘Holy Drag Brunch’ plaats. “Hi everybunny! Deze paasmaandag maken we het wel heel EGGstravagant! Tijdens Pasen gaan we naar de kerk en nemen Miss Patty Pam-Pam & Sederginne het altaar over voor de Holy Drag Brunch – Easter Special”, aldus de organisatie van deze paasspecial.

Adres: Kattengat 1

Kinderboerderij De Bijlmerweide

Op eerste paasdag zijn er allemaal leuke kinderactiviteiten bij Kinderboerderij De Bijlmerweide. Wat dacht je van eieren zoeken en leuke spelletjes spelen?

Adres: Provincialeweg 46A

Paasraces Zandvoort

De DNRT Paasraces zullen volgens de organisatie bol staan van het autosportspektakel. De races worden verreden door raceklassen uit de DNRT Clubsport series. Er hoeft geen toegangsprijs betaald te worden. De duinen, hoofdtribune en paddock zijn gratis toegankelijk.

Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108

Forteiland Pampus

Traditiegetrouw worden er tijdens Pasen veel activiteiten op Pampus georganiseerd. Zo kun je er terecht voor een smaakvolle paaslunch en worden er leuke bezigheden voor kinderen georganiseerd.

Adres: Pampus

The Eggshibition

Brouwerij ’t IJ kocht 32 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars om deze te beschilderen. Deze kunnen tijdens Pasen bekeken worden.

Adres: Funenkade 7

Art & Designers market op het museumplein

Op de stenen voor het Rijksmuseum op het Museumplein vindt een speciale paaseditie van de Art & Designers market van Museum Market plaats. Deze markt vindt op 17 april plaats.

Adres: Museumplein

Pasen bij Ruigoord

Het is bij Ruigoord eindelijk weer tijd voor het nodige kinderplezier. Op zondag 17 april worden er allemaal leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Als dit is afgelopen wordt er livemuziek voor volwassen georganiseerd.

Adres: Ruigoord 76

Pasen in Huis Willet-Holthuysen

Hebben jouw (klein) kinderen weleens paaseieren gezocht bij het Huis Willet-Holthuysen? Erg leuk om eens mee te maken.

Adres: Herengracht 605

Awakenings

Festivalliefhebbers kunnen tijdens Pasen weer los gaan op de beats van Awakenings!

Adres: Klönneplein 1

DGTL Amsterdam 2022

Festivalliefhebbers kunnen losgaan op de NDSM in Amsterdam-Noord. Aan de rand van ’t IJ organiseert DGTL Amsterdam drie dagen achter elkaar het DGTL festival!

Adres: NDSM

Grote Parkschoonmaak Noorderpark

Op zaterdag 16 april organiseert Stichting Noorderpark voor de vijfde keer een grote Parkschoonmaak. Jong en oud gaat op zoek naar troep én paaseieren. “Samen maken we het park weer mooi voor het nieuwe zomerseizoen. Na afloop is er een gratis workshop waarbij je met het gevonden afval creatief aan de slag kunt.”

Adres: Floraparkweg 1

Stedelijk Museum

Tijdens het Paasweekend is er genoeg te zien en te doen in het Stedelijk. Ervaar de grote solotentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive en bezoek de bijpassende introductielezing of volg een van de thematische stops. Daarnaast zijn er nog meer tentoonstellingen te bekijken en kan er deelgenomen worden aan een van de speedtours.

Adres: Museumplein 10

Fruittuin van West

Heb jij weleens een bezoekje gebracht aan de leuke Fruittuin van West? Deze leuke plek in Amsterdam is op eerste en tweede paasdag geopend. Iedere Amsterdam is welkom om een bezoekje te komen brengen.

Adres: Tom Schreursweg 48

Het Woeste Westen

“Goede vrijdag en de paasdagen zijn we met dit paasbest weer open van 11:00 tot 18:00 uur. Kom lekker ravotten, uitbuiken bij het vuur, eitjes verstoppen en zoeken of gewoon genieten van het buiten leven”, aldus de medewerkers van Het Woeste Westen!

Adres: Overbrakerpad 3

De Bekerfinale

Op zondag 17 april wordt de bekerfinale in De Kuip gespeeld! Hartstikke leuk natuurlijk om dit op een groot scherm in Amsterdam te gaan kijken!

Adres: meerderde locaties

Nog een leuke tip voor het paasweekeinde? Stuur een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam