Internationale Vrouwendag 2024 in Amsterdam: Wat te doen?

Internationale Vrouwendag 2024 in Amsterdam vindt plaats op 8 maart. Wil jij deze dag vieren? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat er te doen is! Wist je trouwens dat deze dag voor vrouwen niet alleen in Amsterdam wordt gevierd? Bij Internationale Vrouwendag 2024 wordt niet alleen stilgestaan in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

Thema Internationale Vrouwendag 2024

Het thema tijdens deze Internationale Vrouwendag is: Eén wereld, duizend vrouwen. Dit heeft betrekking op de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar vanuit verschillende culturen. Met het thema kan eenieder elkaar inspireren en kan er van elkaar geleerd worden.

Activiteiten Internationale Vrouwendag

Tijdens deze dag voor vrouwen worden traditiegetrouw een hoop activiteiten georganiseerd. Wil je weten wat er te doen is tijdens deze dag? Zoek je specifieke activiteiten tijdens Internationale Vrouwendag 2024? Neem dan een kijkje in het onderstaande overzicht.

Demonstratie en manifestatie Internationale Vrouwendag

Traditiegetrouw vindt er weer een demonstratie en manifestatie plaats tijdens Internationale Vrouwendag. Deze activiteit wordt georganiseerd op de Dam in Amsterdam.

Meer informatie

Vrouwendag bij de Melkweg

Bij de Melkweg ook volop aandacht voor internationale vrouwendag. Er wordt volop gewerkt aan het programma van dit jaar. “Houd onze website en socials dus goed in de gaten”, aldus de Melkweg.

Meer informatie

HER Film Festival

Met HER Film Festival slaan Simavi en Cinetree voor de vierde keer de handen ineen om aandacht te vragen voor gelijkheid. Dit jaar start HER Film Festival op 8 maart: Internationale Vrouwendag. We geloven dat Internationale Vrouwendag hét moment is om met film aandacht te vragen voor de positie van vrouwen en om het gesprek te voeren over het belang van gelijke rechten.

Meer informatie

Kapitalisme = seksisme bij De Balie

Het event Kapitalisme = seksisme wordt bij De Balie georganiseerd. Volgens de organisatoren is kapitalisme is slecht voor vrouwen. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen wordt nog altijd uitgebuit. Dit zorgt ervoor dat vrouwen zich in een onmogelijke spagaat bevinden,’ schrijft Doortje Smithuijsen in haar pamflet Kapitalisme is seksisme.

Meer informatie

Vrouwennetwerk Zuid organiseert diverse activiteiten

Het Vrouwennetwerk Zuid organiseert diverse activiteiten. Onder andere een middagprogramma in het Van Gogh Museum en avondprogramma bij CC Amstel.

Meer informatie

Vrouwenontbijt Amsterdam Nieuw-West

Het ontbijt vindt plaats van 10:00 uur tot 12:00 uur (inloop 9:30 uur) bij stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A. “Tijdens deze ochtend willen wij graag met u in gesprek gaan over de positie van vrouwen in Nieuw-West, onder het genot van een heerlijk ontbijt”, aldus de organisatoren. Lees onze voorbeschouwing met de organisatie.

Meer informatie

Noordse Vrouwen ontbijt en andere  activiteiten

Traditiegetrouw besteden de Noordse Vrouwen weer veel aandacht aan Internationale Vrouwendag! Onder andere staan een vrouwenontbijt, workshops, borrel en andere activiteiten op het programma.

Meer informatie

Internationale Vrouwendag show Boom Chicago

Bij Boom Chicago wordt ‘Improv Spectacular: International Women’s Day Edition’ georganiseerd. “Vier de genialiteit van vrouwen in de komedie tijdens onze speciale Internationale Vrouwendag-show in Boom Chicago! Ga met ons mee voor een geweldige avond met de beste vrouwelijke cabaretiers van Amsterdam, waaronder Stacey Smith, Katie Nixon, Raquel Palmas en meer”, aldus de organisatoren.

Meer informatie

Indië NEXT: Vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië​

Programma in het kader van Internationale Vrouwendag. Een veelzijdig programma met lezingen, interactieve gesprekken, dans en spoken word.

Meer informatie

FemTopia bij Pakhuis de Zwijger

FemTopia keert voor de derde keer terug naar Pakhuis de Zwijger op Internationale Vrouwendag! FemTopia is het uitgelezen moment om gezamenlijk het werk van talloze feministische organisaties en individuen op het gebied van gelijke kansen te vernieuwen en te vieren.

Meer informatie

WOMEN IN ART 2024

Weleens van WOMEN IN ART 2024 gehoord? Dit is een initiatief dat tot doel heeft gelijke kansen in de fotografie- en illustratiesector te bevorderen. De hoofdtentoonstelling vindt plaats van 1 tot en met 10 maart in De Hallen in Amsterdam West, met tevens buitenexposities op het Mercatorplein en in het Westerpark.

Meer informatie

Feminist Future Festival en Feminist March 2024

Feminist March keert terug op 10 maart. Dit jaar organiseren we naast onze jaarlijkse protestmars ook de eerste editie van het Feminist Future Festival.

Tijdens dit evenement krijg je de kans om je door middel van workshops, lezingen en andere activiteiten te verdiepen in het intersectioneel feministisch activisme en alles wat daarbij komt kijken.

Meer informatie

In gesprek met 3 vrouwenrechtenactivisten

Internationale Vrouwendag in De Thomas: politieke representatie en participatie van
vrouwen in Afghanistan, Irak en Nederland. PAX en De Thomas nodigen je van harte uit om samen Internationale Vrouwendag te vieren. Dat doen we op 8 maart met een paneldiscussie met drie activisten uit Afghanistan, Irak en Nederland. Zij strijden, ieder op hun eigen manier en in hun eigen context, voor grotere representatie en participatie van vrouwen in de politiek.

Meer informatie

PS Heb je zelf nog een leuke tip voor in dit overzicht? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam