8 X leukste wijncursus van Amsterdam
Foto credits: Pixaby.com / PhotoMIX-Company

Op zoek naar de leukste wijncursus van Amsterdam? In de hoofdstad heb je een aantal leuke plekken waar je een wijncursus kunt volgen. Wijnliefhebbers vinden het vaak super leuk om een wijncursus in Amsterdam te volgen. Hou jij van wijn? Wil je meer over wijn leren kennen? Wil je weten hoe wijn wordt gemaakt? Wil je meer informatie over wijndruiven? Dan kan dit lijstje wel interessant voor jou zijn. We maakten een overzicht van 8 x de leukste wijncursus van Amsterdam.

Voordat je het blog met locaties gaat doornemen is het goed om te weten dat wijn een alcoholische drank is die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het proces van wijnbereiding noemt men ook wel vinificatie. Soorten wijn zijn onder andere rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijnen als champagne en lambrusco.

Zuid, centrum, oost, west, vestigingen in meerdere stadsdelen

Zuid

Wijncursus Amsterdam Passion4wines

Bij de Wijncursus Amsterdam Passion4wines kun je spelenderwijs wijnen en kwaliteit leren te herkennen. Dit doe je in een sfeervolle en gezellige sfeer. Bij deze wijnspecialist krijg je les van wijndocenten met ervaring. Ze zijn gediplomeerd en hebben minstens 5 jaar ervaring op het gebied van wijnopleidingen. De cursussen worden ’s avonds gegeven op echte wijnlocaties. Deze locaties worden omschreven als inspirerend, sfeervol en authentiek. Bij de selectie van wijnen spelen er geen commerciële belangen. Het leerproces van de cursist vinden ze hier het belangrijkste.

Adres: Michelangelostraat 30-3

Amsterdam Wine Academy

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan de Amsterdam Wine Academy? Hier kun je meer over wijn leren. De academie is een WSET erkende aanbieder van wijnopleidingen. Ze zijn in het bezit van een licentie om WSET level 1, 2 en 3 cursussen te geven. Dit doen ze zowel in het Nederlands als in het Engels. De lessen vinden plaats vanuit hun proeflokaal. Deze locatie ligt midden in de bruisende wijk De Pijp. Op de website staat inhoudelijk beschreven welke cursussen je kunt volgen.

Adres: Gerard Doustraat 16h

Centrum

Wijncursus Amsterdam

Bij Wijncursus Amsterdam kun je deelnemen aan leuke wijncursussen. De cursussen zijn leerzaam en vinden in een gezellige sfeer plaats in het hartje van de hoofdstad. Op dit moment zijn er vier specialistische cursussen te volgen. De Locatie waar de cursus wordt gegeven is wijnwinkel ‘Alex Wijnen’. Als cursist zit je hier letterlijk tussen de wijnen. Er wordt namelijk plaats genomen aan een tafel welke midden in de wijnwinkel staat. Deze locatie bevindt zich nabij de Westerkerk en de Prinsengracht in hartje Amsterdam.

Adres: Rozengracht 4

Shiraz Jardin des Vins

De wijnbar Shiraz Jardin des Vins ligt in het centrum van de stad. De Jardin des Vins is een plek waar je nieuwe wijn kunt ontdekken en genieten van oude vertrouwde wijnen. Gasten zijn van harte welkom om verrassende smaakcombinaties uit te proberen. Je kunt hier bijvoorbeeld deelnemen aan een online cursus ‘kennismaken met wijn’. Tijdens deze opleiding leer je meer over de wondere wereld van wijn. De lessen worden gegeven door wijnprofessional Robert. Deze meneer heeft de officiële WSET wijnopleidingen doorlopen. Je zal meer leren over wijn, druivenrassen en wijnspijscombinaties. Tijdens de online cursus proef je thuis 6 wijnen! Wil je een fysiek bezoekje aan deze plek brengen? Dan is het goed om te weten dat de Lijnbaansgracht in het centrum van Amsterdam ligt. In de buurt van deze straat zijn nog veel meer leuke dingen te beleven. Je zou een wijncursus dus met iets anders leuks kunnen combineren.

Adres: Lijnbaansgracht 267-HS

Oost

Jen proeft wijn

Bij Jen proeft wijn zijn meerdere leuke mogelijkheden. Je kunt hier onder andere terecht voor een gezellige wijncursus. Tijdens deze wijnproeverij leer je van alles en nog wat over wijnen. De wijnproeverij kan bij je thuis, online of op locatie worden georganiseerd. Jen Proeft Wijn geeft diverse soorten wijn en champagne workshops. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn voor een bedrijfsuitje of als gezellige activiteit met vrienden. Je zal kennis maken met verschillende wijnen en naar huis gaan met je eigen smaakprofiel. Het is eveneens mogelijk om je meer te verdiepen in en te leren over wijn. Er worden wijncursussen gegeven voor gevorderden en beginners. Er worden ook wijnreizen naar Italië aangeboden. Wat je tijdens deze reizen kunt verwachten staat uitvoerig beschreven op de website van ‘Jen proeft wijn’.

Adres: Zwanebloemlaan 60

Volksuniversiteit Amsterdam

Je hebt leuk en je hebt leuk! Maar dit is wel erg leuk, hoor! Als je meer wilt leren over spijs en wijn dan kun je ook bij de Volksuniversiteit Amsterdam terecht. Deze organisatie organiseert met regelmaat wijncursussen voor gevorderden en beginners. Fijnproevers en wijnliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen. De docenten worden omschreven als enthousiaste mensen. Ze hebben ervaringen in vele verschillende wijnlanden. Ze vinden het leuk om te vertellen over culinaire tradities van allerlei gebieden. De workshops wijnproeven vinden plaats in de ruime lokalen van de Volksuniversiteit in Amsterdam.

Adres: Javaplein 2

West

Het Wijninstituut

Ben je op zoek naar wijncursussen in Amsterdam? Wellicht ben jij helemaal op je plek bij het Wijninstituut. Op deze plek kun je meer leren over wijn, maar ook je wijnkennis opfrissen of de ambitie najagen om vinoloog te worden. Bij dit instituut kun je kiezen uit een groot aanbod van wijncursussen. Volgens de medewerkers van dit bedrijf is er een hoog slagingspercentage. In de hoofdstad worden diverse wijncursussen gegeven op de locatie van de Hogere Hotelschool Amsterdam aan de Jan Evertsenstraat 171. Deze straat ligt dichtbij het Rembrandtpark. In dit stadse park is het lekker vertoeven.

Adres: Jan Evertsenstraat 171

Meerdere stadsdelen

Wijnstudio

Een cursus bij Wijnstudio wordt door velen betiteld als de leukste wijncursus van Amsterdam. Iedereen is hier van harte welkom. De Wijnstudio heeft een groot aanbod aan wijncursussen. De opleidingen worden op verschillende locaties gegeven. Een cursus bestaat bijvoorbeeld uit vier avonden waar je een gedegen kennis zult opbouwen. Je leert onder andere over ‘viticultuur’, wijndruiven, druivenrassen en vinificatie. Een andere wijncursus is de Basis Wijncursus op het eerste niveau. Deze cursus wordt altijd georganiseerd in een goed restaurant. Op de website van Wijnstudio staan alle wijncursussen die je kunt volgen uitvoerig beschreven.

Adres: meerdere locaties

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam