Cellencomplexen in Amsterdam: waar zijn ze?
Hoofdbureau Regionale Eenheid Amsterdam Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je zoekende naar cellencomplexen in Amsterdam? Natuurlijk kan je er maar beter niet meer in aanraking komen. Toch kan het voorkomen dat je een kennis, vriend of familielid moet ophalen bij een cellencomplex in Amsterdam. Een ander woord voor een complex met cellen is het huis van bewaren. Op deze plek zitten mensen geen gevangenisstraf uit, maar moeten ze een (voorlopige) hechtenis ondergaan. Je wordt er bijvoorbeeld vastgehouden in afwachting van een veroordeling. Personen die tijdens demonstraties in de hoofdstad zijn opgepakt worden overgebracht naar cellencomplexen in Amsterdam. Maar ook als je verdacht wordt van een ander strafbaar feit kun je naar het huis van bewaring overgebracht worden. We maakten voor jou in ieder geval een lijstje met cellencomplexen in Amsterdam.

Politie Amsterdam nieuw west zuid

Het bureau Politie Amsterdam nieuw west zuid is gehuisvest in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Naast een politiebureau beschikt deze vestiging ook een cellencomplex.

Adres: Meer en Vaart 284

Politie Amsterdam Zuidoost Bijlmermeer

In de fout gegaan in of rondom de Bijlmer in Amsterdam Zuid Oost? Dan kan het voorkomen dat je een tijdje wordt vastgehouden in het cellencomplex van de Politie Amsterdam Zuidoost Bijlmermeer.

Adres: Flierbosdreef 15

Hoofdbureau Regionale Eenheid Amsterdam

Misdraag je je in het centrum van de stad? Dan kan het voorkomen dat je in een van de cellencomplexen van het Hoofdbureau Regionale Eenheid Amsterdam wordt opgesloten. Dit is een bekend bureau dat is gelegen aan de Elandsgracht in Amsterdam. Onlangs werden bekende Nederlanders zoals rapper Lil Kleine (Jorik Scholten) en zangeres Glennis Grace hier nog vastgehouden.

Adres: Elandsgracht 117

Politiebureau Amsterdam Burgwallen

Over Politiebureau Amsterdam Burgwallen werd een tijdje lang een reality documentaire gemaakt. Veel mensen zullen dus bekend zijn met dit Amsterdamse politiebureau. Ook hier zijn cellen aanwezig waar arrestanten kunnen verblijven. Het complex van ‘Amsterdam Burgwallen’ ligt aan de Niewezijds Voorburgwal. Dit is dicht in de buurt van Amsterdam Centraal Station.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 35

Politiebureau Amsterdam Boven IJ

Ben je het boekje te buiten gegaan in Amsterdam Noord? Dan zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat je wordt aangehouden en overgebracht naar het Politiebureau Amsterdam Boven IJ. Deze vestiging van de politie is gelegen in de Rode Kruisstraat.

Adres: Rode Kruisstraat 79

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam