TE KOOP: CLUB ABE

TE KOOP: CLUB ABE

Altijd al een club willen runnen dan is dit je kans. Club ABE nabij het Rembrandplein staat namelijk te koop voor zo’n slordige € 1.900.000,-. Daar bovenop komt nog de huurprijs van circa € 175.000,- per jaar.

Volgens de site van ad-hoc makelaars is de club één van de meest populaire nachtclubs van Amsterdam en qua interieur misschien wel één van de mooiste van de stad maar willen de eigenaren zich op andere activiteiten richten.

Het bedrijfspand is in 2012 volledig nieuw ingericht als club, waardoor alle installaties en vaste inrichting op onder andere het gebied van geluid en luchtbehandeling voldoen aan de hiervoor gestelde normen en eisen. De club mag 324 personen huisvesten. De nachtvergunning van Club ABE is ruim. Dat wil zeggen dat de club van zondag tot en met donderdag tot 04:00 uur open mag en vrijdag en zaterdag tot 08:00 uur.

Bij interesse voor deze nachtclub kun je hier klikken voor meer informatie.

Over club ABE

Abraham Carel Wertheim (1832 – 1897), directeur van Wertheim & Gompertz bank, was naast een bankier, een levenslustige filantroop die zich vooral toelegde op culturele bijdragen en een centrale figuur in de lokale politiek in Amsterdam.

Onder leiding van Wertheim volgde een bloeiende periode voor de bank resulterende uitbreiding. In 1872 gaf Wertheim architect Cornelis Outshoorn (1812-1875) de opdracht om het bestaande bankgebouw aan de Amstelstraat 30-32 te verbouwen. Outshoorn combineerde verschillende neostijlen waar hij terugkeert naar de oude architectuur van de gotiek, renaissance en barok, ook wel eclecticisme genoemd.

Waar de naam ABE club & lounge eerbetoon aan Abraham Carel Wertheim is, keert het interieurontwerp van ABE terug naar de bloeiende bankperiode door de vroegere eclecticisme-stijl een 2013-twist te geven.

ABE club & lounge een vrijgevochten, grootstedelijke plek die niet aan een reeks veronderstellingen doet, maar in plaats daarvan put uit meerdere stijlen en ideeën die inspelen op moderne verlangens terwijl ze ‘ouderwetse’ service bieden.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina uitgaan 

Lees ook ons artikel over ADE: H7 Warehouse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here