Ben je op zoek naar een restaurant in Amsterdam? In dit blog tref je binnenkort alle restaurants die er in Amsterdam zijn.

Amsterdam-Centrum

5&33

Het restaurant 5&33 is een locatie in de stad waar je niet alleen uit eten kunt gaan. Je kunt er bijvoorbeeld ook een evenement organiseren of lekker dansen op de klanken van een dj. Op het moment van schrijven zijn er thema avonden waar je aan kunt deelnemen. Zo is er Ladies Night, Truffle Tuesday en Dance of the Brush.

Adres: Martelaarsgracht 5, 1012 TN Amsterdam

Bierfabriek
De Bierfabriek is een brouwerij en Restaurant in Amsterdam. De Bierfabriek heeft in totaal drie vestigingen. Naast de hoofdstad kun je in Delft en Almere ook een bezoekje brengen aan de brouwerij en restaurant.
Adres: Nes 67, 1012 KD Amsterdam
Bridges

Bridges is een restaurant in Amsterdam. Bridget is een restaurant met Michelin-ster. De gerechten die bij Bridges op de menukaart staan richten zich vooral op gerechten met vis en bieden een verrassend, internationaal menu.

Adres: Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

Buffet van Odette

Bij Buffet van Odette kun je lunchen en dineren. Op de lunchkaart sieren momenteel onder andere truffelkaasomeletten, salades van het buffet en verse ravioli. Vanaf 15 uur kun je bij ons terecht voor aperitivo met charcuterie, kaas, huisgemaakte humus en meer van ons barmenu. En daarna avondeten. Het menu bestaat uit een aantal vaste klassiekers, aangevuld met wisselende gerechten van het seizoen en fijne natuurlijke wijnen.

Adres: Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam

Casa di David

Casa di David is een authentiek Italiaans restaurant in Amsterdam-Centrum. Nicoletta Gezzi is de eigenaar van Casa di David en heeft nog steeds een vinger in de pap. Dit Italiaanse restaurant wil Nederlandse gasten bekend maken met de unieke en originele Noord-Italiaanse keuken.

Adres: Singel 426, 1017 AV Amsterdam

Bar Brandstof

Deze Bar Brandstof is gelegen op de hoek Marnixstraat / Rozengracht in Amsterdam. Ze liggen op de kruising tussen West en de Jordaan.

Marnixstraat 341, 1016 TD Amsterdam

Lion Noir

Lion Noir is een modern Frans restaurant met cocktailbar gelegen in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

Adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM Amsterdam

Waterkant

Waterkant Amsterdam is gelegen in de Marnixstraat in het centrum. Je kunt er surinaams lunchen en dineren. Je kunt hier ook biertjes en/of borreltje doen aan het grote terras aan het water.

Adres: Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam

Amsterdam Zuid

Groot Melkhuis – restaurant in Vondelpark

Groot Melkhuis is een restaurant in het Vondelpark. Maar, naast eten en drinken zijn er nog veel meer dingen te beleven. Zo is er onder andere een speeltuin voor kleine kinderen.

Adres: Vondelpark 2, 1071 AA Amsterdam

Le Restaurant

Le Restaurant is een restaurant in de Amsterdamse wijk De Pijp. Het restaurant werd geopend in januari 2008. Sinds 2017 bevindt het zich op de huidige locatie in de Frans Halsstraat. Het kleine restaurant had ruimte voor twintig couverts. Het restaurant staat onder leiding van Chef-kok Jan de Wit.

Frans Halsstraat 26H, 1072 BR Amsterdam

Amsterdam Zuidoost

Absolute Taste

Absolute Taste is een restaurant / ontmoetingsplek in Atlas Arena voor diner, lunch, zaken, borrel of aftrap van een avondje concert of voetbal.

Adres: Hoogoorddreef 7A, 1101 BA Amsterdam

Grand Café 3&20

Grand Café 3&20 is een restaurant in Amsterdam Zuidoost. Deze horecalagelegennheid zit ‘verborgen’ in de Villa ArenA. Laatst genoemde bevindt zich op de drukke ArenA Boulevard,
waar je onder meer ook de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome en AFAS Live kunt bezoeken.

Adres: ArenA Boulevard 242, 1101 DJ Nederland

Grolsch Boulevard Fourteen – Eetcafé in Amsterdam

Grolsch Boulevard Fourteen is een eetcafé / restaurant in Amsterdam Zuidoost. Dit restaurant laat op haar eigen website weten een eenvoudige kaart te hebben. Deze horecagelegenheid ligt te midden van Bioscoop Pathé, Amsterdam ArenA, AFAS Live en Ziggo Dome.

Adres: ArenA Boulevard 598, 1101 DS Amsterdam

Ichi-E

Ichi-E is een Japans restaurant en sushibar in Amsterdam-Zuidoost. Het restaurant heeft een duurzame menukaart. Hierop staan verschillende MSC gecertificeerde vissoorten en biologisch geproduceerde kip, vlees en groente. MSC staat voor duurzaam gevangen vis.

Adres: Johan Cruijff Boulevard 175, 1101 EJ Nederland

Restaurant JinSo

Restaurant JinSo is een loungebar en restaurant in Amsterdam-Zuidoost. JinSo stelt een zeer ruime keuze aan Oriëntaalse gerechten aan te bieden. Er wordt ook aangegeven dat ze de meest verfijnde gerechten uit Indonesië, China, Japan, Thailand en Korea serveren. Op de website van JinSo is te lezen dat je authentieke gerechten kunt eten, bereid met verse ingrediënten.

Adres: Arena boulevard 155, 1101 EJ Amsterdam

Amsterdam West

Hotel Buiten – Bar Restaurant in Amsterdam

Het Hotel Buiten is een bar en restaurant in Amstrdam. Deze horecazaak is van dinsdag tot en met zondag geopend. Je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner.

Adres: Th J Lammerslaan 3, 1064 DH Amsterdam

Umami by Han Amsterdam

UMAMI by Han is een modern-Asian restaurant, onder leiding van Michelin-chef Han Ji, met vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Vrije Tijd Amsterdam was eens te gast. We lieten eveneens een keer gerechten bezorgen.

Adres: Overtoom 31HS, 1054 HB Amsterdam

Thais restaurant Suvarnaphum

Het Suvarnaphum Restaurant is een restaurant in Amsterdam Nieuw-West. Ze zijn gevestigd op de Johan Huizingalaan 250. Op de website van het Suvarnaphum Restaurant is te lezen dat ze zes dagen per week met passie hun gasten in de watten leggen. Dit doen ze met service en authentiek Thaise gerechten. Je kunt bij goed weer plaatsnemen op het terras van dit Thaise restaurant.

Adres: Johan Huizingalaan 250

Amsterdam Oost

Bam Boa

Bam Boa is een restaurant aan de Weesperzijde in Amsterdam. Het restaurant zit in het pand waar voorheen het Portugese restaurant Girassol gevestigd zat. Dat restaurant was geliefd in Amsterdam, maar Bam Boa bewijst een prima opvolger te zijn. Bij Bam Boa kun je terecht voor late breakfast, lunch, brunch en diner.

L’Osteria – Italiaans restaurant in Amsterdam

L’Osteria is een Italiaans restaurant in Amsterdam. Deze eetgelegenheid is gelegen aan de Korte Ouderkerkerdijk in de hoofdstad.

Adres: Korte Ouderkerkerdijk 16, 1096 AC Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam