Zoek jij een nachtclub in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij een nachtclub in Amsterdam?

Ben je op zoek naar een leuke nachtclub in Amsterdam? De hoofdstad kent een divers aanbod aan uitgaansmogelijkheden. Van dikke vette techno clubs tot plekken die zich meer op de Urban scene richten. Of zelfs op allebei, iets wat er tussenin ligt, of juist ver vanaf de zojuist genoemde muziekgenres.

Middels dit overzicht proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven. Mis je een club in dit overzicht? We horen het graag. Laat dan a.u.b. een reactie achter, helemaal onderaan dit artikel.

Let op: Op dit moment zijn we druk bezig om het overzicht compleet te maken. Het overzicht is dus nog niet helemaal compleet.

A’DAM Toren

De A’DAM Toren is een prachtige verschijning in de stad. In de toren worden geregeld feesten georganiseerd. Daarnaast zijn er in de A’DAM Toren nog veel meer leuke dingen te beleven.

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

Zoek jij een nachtclub in Amsterdam?

AFAS LIVE

De AFAS Live is niet alleen een concerthal in Amsterdam. In de voormalige Heineken Music Hall worden geregeld toffe dance feesten georganiseerd. Deze feesten beginnen dan ’s avonds en gaan door tot de volgende ochtend, wanneer de vogeltjes alweer beginnen te fluiten. Vandaar dat we de AFAS LIVE met een gerust hart in het lijstje met nachtclubs hebben geplaatst.

AFAS Live, adres: ArenA Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam Zuidoost

AIR AMSTERDAM

AIR AMSTERDAM blijft een vette locatie in Amsterdam waar je een tof feest kan meemaken. De club die is gelegen in de Amstelstraat gaat al jaren mee! De wat oudere Amsterdammer herinnert zich nog de ‘gouwe ouwe’ IT-discotheek. Dat was de oude naam van de AIR AMSTERDAM.

Zoek jij een nachtclub in Amsterdam?
Muurschildering bij AIR Amsterdam tijdens een eerdere editie van ADE. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LHBTI+ uitgaanspubliek

De club was voorheen gericht op LHBTI+ uitgaanspubliek. In 2010 ging AIR AMSTERDAM met een nieuwe naam van start op dezelfde locatie. Inmiddels is het niet specifiek de LHBTI die er danst, maar een breder publiek. Iedereen is van harte welkom.

Iedere maand worden er een hoop feesten georganiseerd. Die feesten zijn afwisselend qua muziekgenres. Toch blijft die lekkere club AIR vibe aanwezig als je na twaalf uur ’s nachts deze nachtclub dicht bij het Waterlooplein binnen komt swingen.

AIR AMSTERDAM, adres: Amstelstraat 24, 1017 DA Amsterdam

Akhnaton

Akhnaton is geen grote jongen onder de nachtclubs in Amsterdam. Dat wil niet zeggen dat je er niet lekker kunt feesten. In tegendeel, Akhnaton neemt een prominente positie in binnen het Amsterdamse nachtleven. Er worden geregeld toffe feesten gegeven. Bijvoorbeeld op het gebied van muziekgenres hip hop, reggae, punk en salsa!

Akhanaton, adres: Nieuwezijds Kolk 25, Amsterdam

Amsterdam Studio’s

De Amsterdam Studio’s kunnen betiteld worden als Multifunctionele ruimte in Amsterdam. In de Amsterdam Studio’s worden geregeld feesten georganiseerd. De Studio’s doen ook mee tijdens het Amsterdam Dance Event 2019.

Adres: H.J.E. Wenckebachweg 179, 1096 AM Amsterdam

AMW.FM

AMW.FM is Amsterdams Most Wanted Radio. Een radiozender waar ook dj’s optreden bijvoorbeeld tijdens het Amsterdam Dance Event. Redenen genoeg om ze in dit lijstje te vermelden.

Adres: Hamerstraat 2, 1021 JV Amsterdam

Bitterzoet

Club Bitterzoet is naast een club ook nog eens een podium. Bij Bitterzoet is er iedere dag een programma variërend van dj’s tot bands.

Bitterzoet, adres: Spuistraat 2 HS, 1012 TS Amsterdam

Blue Ivy Nightclub

Blue Ivy Nightclub is een nachtclub in Amsterdam. De club beschikt over een geweldige clubruimte en een spectaculaire bar/lounge. Ze onderscheiden zich van andere clubs vanwege een uniek aanbod aan entertainment, mooie decoratie en een exclusieve sfeer. De club is open van dinsdag tot en met zaterdag.

Exclusieve plek

“The Ivy is de exclusieve plek om te zien en gezien te worden en is de speeltuin voor vele lokale en internationale sterren, voetballers en gewone mensen die op zoek zijn naar iets onvergetelijks”, is te lezen op de Facebook-pagina van deze club. VTA is nog nooit op visite geweest. Binnenkort maar eens een bezoekje aan brengen.

Blue Ivy Nightclub, adres: Amstelstraat 30, 1017 DA Amsterdam

Chicago Social Club

De nachtclub Chicago Social Club, is één van de vele toffe clubs, die het nachtleven in de hoofdstad rijk is. De club ligt te midden van alle hectiek op het Leidseplein. Sinds de opening in maart 2011 heeft Chicago Social Club, de Soos in de volksmond, een gerespecteerde reputatie opgebouwd onder een hele hoop Amsterdammers. Maar ook bij publiek van ver over de stadsgrenzen is de Soos niet onopgemerkt gebleven.

Vette avonden

En terecht, al zeggen we dat bij VTA zelf. Kijk, in deze Amsterdamse nachtclubs worden geregeld vette avonden georganiseerd waar je heerlijk los kunt gaan! Qua muziekgenres kun je vele kanten op.

Niet alleen house, zeker niet, HipHop en Urban zijn er ook aan de orde van de dag. Als je niet voor onverhoopte verrassingen wil komen te staan, doe je er verstandig aan de website van de Chicago Social Club in de gaten te houden.

Chicago Social Club, adres: Leidseplein 12, 1017 PT Amsterdam

Chin Chin Club

De Chin Chin Club is niet alleen een nachtclub. In de Chin Chin Club kun je eveneens dineren. De Chin Chin Club is erg populair bij het Amsterdamse uitgaanspubliek.

Chin Chin Club, adres: Rozengracht 133, 1016 LV Amsterdam

Club Claire

Claire is een nachtclub waar je voornamelijk keihard los kunt gaan op vette feesten! De nachtclub ligt midden op het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. De club onderscheidt zich volgens insiders door een warme, kleurrijke en obscure plek te bieden waar mensen zich kunnen onderdompelen in kamers vol levendige patronen en geluiden.

Deze nachtclub in Amsterdam heeft twee zalen waar je kunt dansen. In de beginfase van VTA schreven we een artikel over Club Claire.

Claire is geopend op donderdag van 23.00 – 04.00 en op vrijdag & zaterdag van 23.00 – 08.00.

Claire, adres: Rembrandtplein 17, 1017 CT AMSTERDAM

Club NL

Club NL is een Amsterdamse venue gelegen aan de Nieuwezijds voorburgwal 169. De club is zes dagen per week geopend. Op dinsdag is Club NL gesloten. Horeca-ondernemer Casper Reinders is betrokken bij het interieur.

Een aantal jaar terug werd de club totaal vernieuwd, maar hield het wel haar sexy en herkenbare karakter. De binnenkant wordt getypeerd door een rode kleur en een burlesque-achtige karakter. De bar is een combinatie van marmer leer en rubber. In de club is het (deep) house dat de boventoon voert.

Adres: Nieuwezijds voorburgwal 169, 1012 RK Amsterdam

Club Mystique

De nachtclub is een unieke uitgaansplek in hartje centrum, tegenover de Koepelkerk, op maar 3 minuten lopen van het Centraal Station in Amsterdam. Er worden niet alleen dance feesten gegeven.

Bij Club Mystique Twee zijn er twee danszalen met hardhouten vloer. Vrijdag kun je er terecht voor het Salsa Café en op zondag is er livemuziek. Bij Mystique worden ook danslessen en workshops georganiseerd.

Club Mystique, adres: Adres: Smaksteeg 19, 1012 SV Amsterdam

Club NYX

Deze Amsterdamse nachtclub is en blijft een favoriete locatie voor de redactie van VTA. De club was voorheen vooral gericht op het LHBTI+ uitgaanspubliek. Inmiddels is dat niet meer het geval. Feesten worden georganiseerd voor alle mensen. Op zaterdag heb je nog wel de 3x NYX Saturgay feesten.

LHBTI+ publiek

Deze events zijn specifiek op LHBTI+ publiek gericht. Donderdagavond richt Club NYX zich op studenten. En dat lukt ze aardig gezien de lange rijen die er dan voor de club staan. In deze club kun je heerlijk verdwalen als je er nog nooit bent geweest. Als je er nog niet bent geweest moet je zeker een keer gaan. Een avondje in de NYX verrijkt je uitgaansleven zeker.

Ochtenduurtjes

De eerste zaterdag van de maand is deze nachtclub open tot negen uur in de ochtend. Ooit waren we eens aanwezig toen Osie Square kwam optreden. Osie Square bestaat uit dj El Osie en Cliff Osie. Het werd een legendarische ochtend.

NYX op vrijdag

Sinds kort bestaat NYX op vrijdag. Dit concept richt zich op alle mensen. Er worden op de vrijdag leuke feesten gegeven.

Club NYX, adres: Reguliersdwarsstraat 42, 1017 BM Amsterdam

Club Prime

Club Prime is een Amsterdamse nachtclub. Deze eventlocatie is gelegen op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Club Prime, adres: Rembrandtplein 22, 1017 CV Amsterdam

Club YOLO

De Club YOLO Amsterdam is een toffe nachtclub in Amsterdam. De op de Amstel 178 gelegen YOLO richt zich op LHBTI en open-minded uitgaanspubliek.

Club YOLO, adres: Amstel 178, 1017 AE Amsterdam

De School

Locatie De School is een super toffe underground club in Amsterdam. Zij zijn gelegen aan de Doctor Jan van Breemenstraat 1. De club heeft een 24 uurs vergunning. Geregeld worden er WEEKEND feesten gegeven. Die beginnen op vrijdag en gaan door tot maandagochtend. Update: De School heeft noodgedwongen de deuren van de nachtclub moeten sluiten.

De School, adres: Doctor Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB Amsterdam

DOKA in het Volkshotel

DOKA is een nachtclub in Amsterdam waar je vrijdag en zaterdag ’s nachts van 01:00 uur tot 06:00 uur terecht kunt om ‘underground’ te feesten. DOKA zit in het Volkshotel, waar in de vroegere jaren de Volkskant haar werk deed.

Aan de overkant zat jaren terug TROUW, een vette plek om te feesten. Helaas bestaat die nachtclub niet meer.

DOKA, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

Escape

Escape is een nachtclub in Amsterdam die het al jarenlang vol weet te houden. Deze club is gelegen aan het Rembrandtplein. De Escape is geopend van maandag tot en met zondag. Ze starten iedere avond om 23:00 uur ’s avonds en gaan door tot 04:00 uur. Op vrijdag en zaterdag blijft de Escape open tot 05:00 uur.

Er worden diverse muziekgenres in de Escape ten gehore gebracht. Zelf moeten we maar weer eens een bezoekje aan deze nachtclub brengen, want dat is alweer te lang geleden. Volgens een taxichauffeur die we laatst spraken zijn de zondagse feestjes bij Escape het leukste van alle feestjes!

Escape, adres: Rembrandtplein 11, 1017 CT Amsterdam

Escape deLux

Escape deLux is een multi functionele locatie op de eerste verdieping van Escape. Je kunt er komen via Café De Kroon of de hoofdingang aan het Rembrandtplein. Er worden feesten georganiseerd, maar bijvoorbeeld ook etentjes.

Escape delux, adres: Rembrandtplein 11, 1017 CT Amsterdam

Gashouder

De Gashouder is niet een venue waar wekelijks een feest wordt georganiseerd. We willen de Gashouder wel vermelden. In de Gashouder worden namelijk geregeld vette feesten georganiseerd. Je moet dan denken aan het populaire Awakenings en/of Funhouse voor de Amsterdamse gay scene.

Gashouder, adres: Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam

Havenpark

Havenpark is niet een echte nachtclub. Toch willen we Havenpark benoemen in deze lijst. Dat doen we omdat er geregeld toffe festivals worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn STRAF_WERK Festival, Elrow Town, Parels van de Stad, Dockyard Festival en Mystic Garden Festival.

Havenpark, adres: Wethouder van Essenweg, Amsterdam

Het Sieraad

In Het Sieraad worden bij tijd en wijlen toffe feesten georganiseerd. Het monumentale pand begeeft zich in Amsterdam-West.

Het Sieraad, adres: Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam

Hotel Arena

In Hotel Arena worden geregeld leuke feesten georganiseerd. Zo is er tijdens het Amsterdam Dance Event bijvoorbeeld een Hed Khandi feest! Zoals de naam al doet vermoeden is dit ook een hotel! In het hotel bevindt zich ook een Café-Restaurant.

Hotel Arena, adres: ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam

H7 Warehouse

Bij de H7 Warehouse worden niet iedere week feesten gegeven. Toch willen we ze in dit lijstje benoemen. Bij de H7 Warehouse worden incidenteel namelijk toffe dance events georganiseerd. Een voorbeeld hiervan zijn de feesten van event-organisator Intercell.

H7 Warehouse, adres: Humberweg 7, 1043 AC Amsterdam

JACK Amsterdam

JACK Amsterdam is een open minded club in Amsterdam dat zich voornamelijk richt op het LHBTI+ uitgaanspubliek.

JACK Amsterdam, adres: Hogehilweg 20, 1101 CD Amsterdam

Jimmy Woo

Jimmy Woo is een bekende club in de hoofdstad. Casper Reinders is de eigenaar van deze nachtclub.

Jimmy Woo, adres: Korte Leidsedwarsstraat 18, 1017 RC Amsterdam

John Doe

Club John Doe is gelegen aan het Rembrandtplein 31. De club kent een prachtig interieur en en worden toffe events georganiseerd.

John Doe, adres: Rembrandtplein 31, 1017 CT Amsterdam

Lovelee – nachtclub in Amsterdam

Lovelee is een nachtclub in Amsterdam. Onlangs schreven we een artikel over een LHBTI feest die in de nachtclub wordt gegeven.

Adres: Lijnbaansgracht 238, 1017 PH Amsterdam

Maia

Maia ligt gelegen in de Korte Leidsedwarsstraat. Club Maïa kent een gezellige ambiance en prachtig interieur.

Maia, adres: Korte Leidsedwarsstraat 14, 1017 RC Amsterdam

Mediahaven

Bij Mediahaven in Amsterdam worden geregeld vette dance evenementen georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn 909 × Loveland en Circoloco × Loveland.

Mediahaven, adres: Moermanskkade 107, 1013 BC Amsterdam

Melkweg

De Melkweg is niet alleen een club in Amsterdam. Het historische gebouw dat op korte afstand is gelegen van het Leidseplein functioneert als poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals.

Melkweg, adres: Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

Nova

Nova is een boutique-club met strak decor. Lokaal dj-talent mixt 80s tot nu en R&B tot house.

Adres: Korte Leidsedwarsstraat 14, 1017 RC Amsterdam

OT301

OT301 is een cultureel centrum in Amsterdam. Desondanks worden er ’s nachts geregeld dance feesten georganiseerd. Vandaar dat we OT301 het vermelden waard vinden.

OT301, adres: Overtoom 301, 1054 HW Amsterdam

Panama in Amsterdam

Panama is een vette nachtclub in Amsterdam die in de loop der jaren haar sporen ruim verdiend heeft. De Amsterdamse nachtclub heeft op het moment van schrijven twee aparte zalen en een groot rookgedeelte.

Tram 10

Deze nachtclub neemt volgens de insiders muziek zeer serieus en organiseert verschillende themafeesten. Er zijn toffe techno feesten zoals de feesten van ‘tram 10’.

HipHop en/of R&B

Daarnaast kun je in deze nachtclub in Amsterdam geregeld los gaan op een te gekke HipHop en/of R&B avond! Onlangs nam de Amsterdamse club een nieuwe clubmanager aan. We houden nauwlettend in de gaten of dit veranderingen met zich mee zal brengen. We houden jullie op de hoogte.

Panama, adres: Oostelijke Handelskade 4, 1019BM Amsterdam

Ponton

Ponton is een super creatieve club gelegen in Amsterdam-Noord. Zij nemen muziek zeer serieus evenals geluidskwaliteit, sfeer en mooie crewleden. Ponton is gelegen aan het IJ tegenover Amsterdam CS op de creatieve hotspot op het NDSM-terrein.

Ponton, adres: Papaverweg 265, Amsterdam-Noord

The Box

The Box is een evenementenlocatie in Amsterdam. Op het moment van schrijven verwelkomt The Box circa 70 uiteenlopende evenementen per jaar!

The Box, adres: Mekongweg 5, 1043 AE Amsterdam

Warehouse Elementstraat Amsterdam

Warehouse Elementenstraat in Amsterdam is een te gekke locatie waar je keihard los kunt gaan tijdens vette feesten! Deze industrieel ogende loods ligt in de Elementenstraat, verscholen in het industriële Westen van Amsterdam!

Voorbeelden van toffe feesten die hier zijn gegegeven zijn bijvoorbeeld HYTE, Vault Sessions of gay feest Liquid Kiddy!

Warehouse Elementenstraat, adres: Elementenstraat 25, 1014 AR Amsterdam

Winston Kingdom

Winston Kingdom is een nachtclub dat in een Amsterdams hostel is gelegen.

Adres: Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam

RADION Amsterdam

Zelf was ik een aantal keer in de RADION in Amsterdam. We mogen maar al te blij zijn met zo’n toffe underground club. Deze nachtclub in Amsterdam ligt gelegen aan de Louwesweg. Er stopt een bus voor de deur.

Het geeft al een heerlijk gevoel als je de parkeerplek op komt bij de RADION. Op de muren geven de graffiti afbeeldingen de rauwe sfeer aan, die je binnen in de club in de greep zullen nemen.

Radion Amsterdam, adres: Louwesweg 1, 1066 EA Amsterdam

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom tijdens de RADION feesten. Toch even de informatie dat er ook feesten zijn die gericht zijn op het LHBTI uitgaanspubliek. Onlangs werd het gay techno feest X-Ams in de RADION georganiseerd. Daarnaast werden er Spielraum Queer feesten gegegeven. Beide feesten verliepen succesvol.

RADION Amsterdam, adres: Louwesweg 1, 1066 EA Amsterdam

RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een evenementen-, congres- en beurscomplex in Amsterdam-Zuid. In de Amsterdam RAI worden geregeld toffe dance-events georganiseerd. Zo vinden er in de RAI Amsterdam ook feesten tijdens het Amsterdam Dance Event plaats.

Adres: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Recycle Lounge Gallery Club

De Recycle Lounce Gallery Club is een underground organisatie. Ze stimuleren art & dance-music. De club is gevestigd aan de Zuiderweg 28.

Recycle Lounge Gallery Club, adres: Zuiderzeeweg 28, 1095 KJ Amsterdam

Scheepsbouwloods (NDSM Loods)

De Scheepsbouwloods wordt geregeld gebruikt voor toffe dance events. Vandaar dat we deze NDSM loods in het lijstje hebben gezet.

Scheepsbouwloods adres: NDSM-Plein 85, 1033 WC Amsterdam

Shelter Amsterdam

Shelter is één van de vetse underground clubs die we in Amsterdam hebben. Ok, dat is de mening van Vrije Tijd Amsterdam! Maar, geloof ons, een heleboel dance fanatiekelingen uit de stad en buiten Amsterdam zullen dit beamen. De Shelter ligt vanaf CS gezien aan de overzijde van het IJ, vlakbij de imponerende ADAM Toren! In de Shelter worden toffe house feesten georganiseerd.

Geen foto’s

Beleid is dat je in de nachtclub geen foto’s maakt. Althans, in ieder geval niet met flits. Als je nog nooit in de Shelter bent geweest, moet je zonder aarzelen sowieso een keer een nachtje los gaan in deze club! En oh ja, voordat we het vergeten te vermelden, deze nachtclub ligt gelegen in Amsterdam-Noord, ouwe!

Shelter, adres: Overhoeksplein 3, 1031 KS Amsterdam

Sociëteit SEXYLAND

Sociëteit SEXYLAND ligt op de NDSM-werf. Het is een klein gebouw met lekkere muziek en een heerlijke ambiance. Als je vanaf CS komt dan moet je het pondje over ’t IJ nemen.

Sociëteit SEXYLAND, adres: Ms. van Riemsdijkweg 39, 1033 RC Amsterdam

Sugar Factory R.I.P.

Wat kon je daar toch lekker losgaan zeg. Heerlijke feesten, en misschien nog wel toffere after party’s. Helaas voor iedereen die van feesten houdt, sloot deze Amsterdamse nachtclub in januari 2019 haar deuren. We laten de Sugar Factory toch nog even staan als nachtclub in Amsterdam.

Supperclub

De supperclub is een bekende en trendy nachtclub. De Amsterdamse locatie is gevestigd in een grote theaterzaal in het centrum van Amsterdam. Vroeger was de Supperclub gevestigd in de Jonge Roelensteeg en tegenwoordig in het Odeon-gebouw aan het Singel 460.

Supperclub, adres: Singel 460, 1017 AW Amsterdam

The Web

The Web is gelegen in het centrum van de stad! The Web richt zich voornamelijk op LHBTI uitgaan publiek.

The Web Amsterdam, adres: Sint Jacobsstraat 6, 1012 NC Amsterdam

Thuishaven

Eigenlijk is het niet echt een nachtclub in Amsterdam, maar we willen deze venue wel benoemen. Thuishaven, ook wel de culturele vrijhaven van Amsterdam genoemd, is een festivalterrein in de Port of Amsterdam, vlakbij de Neptuneshaven. Ze geven er zelf toffe feesten, en festivalorganisatoren kunnen het terrein huren om feesten te geven.

Verschillende locaties

Op de festivalgrond zijn voornamelijk drie plekken die gebruikt worden als dance stage. Deze locaties zijn buiten op de binnenplaats, in een grote circustent en in een loods. Het is niet zo dat al die plekken constant gevuld zijn. Soms wordt een feest alleen georganiseerd, in een van de drie locaties.

Thuishaven, adres: Contactweg 68, Amsterdam

W Amsterdam

W Amsterdam is een hotel in de Spuibuurt. In het hotel worden ook vette feesten georganiseerd.

W Amsterdam, adres: Spuistraat 175, 1012 VN Amsterdam

WesterUnie

In de Westerunie worden geregeld toffe feesten georganiseerd. De party’s zijn gericht op diverse soorten house muziek. Een voorbeeld is gay feest Funhouse. Tijdens afgelopen ADE deed Pleinvrees haar intrede in de Westerunie.

Westerunie, adres: Klönneplein 4-6, 1014 DD Amsterdam

Ziggo Dome

Ziggo Dome is in principe meer een concerthal. Maar in de Ziggo Dome worden geregeld toffe Dance-events georganiseerd. Don’t Let Daddy Know en Q-Dance zijn hier voorbeelden van.

Ziggo Dome, adres: De Passage 100, 1101 AX Amsterdam

Geschreven door:

nachtclub in Amsterdam
Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl