Wat zijn de nachtclubs in Amsterdam?

Welke nachtclubs zijn er in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hier lees je informatie over nachtclubs in Amsterdam. De hoofdstad kent een divers aanbod aan uitgaansmogelijkheden. Van dikke vette techno clubs tot plekken die zich meer op de urban scene richten. Of zelfs op allebei, iets wat er tussenin ligt, of juist ver vanaf de zojuist genoemde muziekgenres.

Middels dit overzicht proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven. Mis je een club in dit overzicht? We horen het graag. Laat dan a.u.b. een reactie achter, helemaal onderaan dit artikel.

Om het je een stukje makkelijker te maken, tref je hieronder de inhoudsopgave.

 1. AIR AMSTERDAM
 2. Blue Ivy Nightclub
 3. Chicago Social Club
 4. Club Claire
 5. Club NYX
 6. DOKA in het Volkshotel
 7. Escape
 8. Panama in Amsterdam
 9. Warehouse Elementstraat Amsterdam
 10. RADION Amsterdam
 11. Shelter Amsterdam
 12. Sugar Factory R.I.P.
 13. Thuishaven

Let op: Op dit moment zijn we druk bezig om het overzicht compleet te maken. Het overzicht is dus nog niet helemaal compleet.

1. AIR AMSTERDAM

AIR AMSTERDAM blijft een vette locatie in Amsterdam waar je een tof feest kan meemaken. De club die is gelegen in de Amstelstraat gaat al jaren mee! De wat oudere Amsterdammer herinnert zich nog de ‘gouwe ouwe’ IT-discotheek. Dat was de oude naam van de AIR AMSTERDAM.

De club was voorheen gericht op LHBTI uitgaanspubliek. In 2010 ging AIR AMSTERDAM met een nieuwe naam van start op dezelfde locatie. Inmiddels is het niet specifiek de LHBTI die er danst, maar een breder publiek. Iedereen is van harte welkom.

Iedere maand worden er een hoop feesten georganiseerd. Die feesten zijn afwisselend qua muziekgenres. Toch blijft die lekkere club AIR vibe aanwezig als je na twaalf uur ’s nachts deze nachtclub dicht bij het Waterlooplein binnen komt swingen.

AIR AMSTERDAM, adres: Amstelstraat 24, 1017 DA Amsterdam

2. Blue Ivy Nightclub

Blue Ivy Nightclub is een nachtclub in Amsterdam. De club beschikt over een geweldige clubruimte en een spectaculaire bar/lounge. Ze onderscheiden zich van andere clubs vanwege een uniek aanbod aan entertainment, mooie decoratie en een exclusieve sfeer. De club is open van dinsdag tot en met zaterdag. “The Ivy is de exclusieve plek om te zien en gezien te worden en is de speeltuin voor vele lokale en internationale sterren, voetballers en gewone mensen die op zoek zijn naar iets onvergetelijks”, is te lezen op de Facebook-pagina van deze club. VTA is nog nooit op visite geweest. Binnenkort maar eens een bezoekje aan brengen.

3. Chicago Social Club

De nachtclub Chicago Social Club, is één van de vele toffe clubs, die het nachtleven in de hoofdstad rijk is. De club ligt te midden van alle hectiek op het Leidseplein. Sinds de opening in maart 2011 heeft Chicago Social Club, de Soos in de volksmond, een gerespecteerde reputatie opgebouwd onder een hele hoop Amsterdammers. Maar ook bij publiek van ver over de stadsgrenzen is de Soos niet onopgemerkt gebleven.

En terecht, al zeggen we dat bij VTA zelf. Kijk, in deze Amsterdamse nachtclubs worden geregeld vette avonden georganiseerd waar je heerlijk los kunt gaan! Qua muziekgenres kun je vele kanten op. Niet alleen house, zeker niet, HipHop en Urban zijn er ook aan de orde van de dag. Als je niet voor onverhoopte verrassingen wil komen te staan, doe je er verstandig aan de website van de Chicago Social Club in de gaten te houden.

Chicago Social Club, adres: Leidseplein 12, 1017 PT Amsterdam

4. Club Claire

Claire is een nachtclub waar je voornamelijk keihard los kunt gaan op vette feesten! De nachtclub ligt midden op het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. De club onderscheidt zich volgens insiders door een warme, kleurrijke en obscure plek te bieden waar mensen zich kunnen onderdompelen in kamers vol levendige patronen en geluiden. De club heeft twee zalen waar je kunt dansen. In de beginfase van VTA schreven we een artikel over Club Claire.

Claire is geopend op donderdag van 23.00 – 04.00 en op vrijdag & zaterdag van 23.00 – 08.00.

Claire, adres: Rembrandtplein 17, 1017 CT AMSTERDAM

5. Club NL

Club NL is een club die is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Vanaf Centraal Station is het maar een klein stukje lopen. In Club NL kun je zes dagen in de week los gaan. Er wordt voornamelijk house muziek gedraaid. De enkele keren dat wij hier zijn geweest leek het erop dat ze een vast publiek aantrekken. Het is een hele lange verticale club met aan het einde nog speciale lounge ruimte, podium met draaitafel en rechts achterin de toiletten.

6. Club NYX

Club NYX Amsterdam is en blijft een favoriete locatie voor de redactie van VTA. De club was voorheen vooral gericht op het LHBTI uitgaanspubliek. Inmiddels is dat niet meer het geval. Feesten worden georganiseerd voor alle mensen. Op zaterdag heb je nog wel de 3x NYX Saturgay feesten.

Deze events zijn specifiek op LHBTI publiek gericht. Donderdagavond richt de NYX zich op studenten. En dat lukt ze aardig gezien de lange rijen die er dan voor de club staan. In deze club kun je heerlijk verdwalen als je er nog nooit bent geweest. Als je er nog niet bent geweest moet je zeker een keer gaan. Een avondje in de NYX verrijkt je uitgaansleven zeker.

De eerste zaterdag van de maand is deze nachtclub open tot negen uur in de ochtend. Ooit waren we eens aanwezig toen Osie Square kwam optreden. Osie Square bestaat uit dj El Osie en Cliff Osie. Het werd een legendarische ochtend.

Club NYX, adres: Reguliersdwarsstraat 42, 1017 BM Amsterdam

7. DOKA in het Volkshotel

DOKA is een nachtclub in Amsterdam waar je vrijdag en zaterdag ‘s nachts van 01:00 uur tot 06:00 uur terecht kunt om ‘underground’ te feesten. DOKA zit in het Volkshotel, waar in de vroegere jaren de Volkskant haar werk deed. Aan de overkant zat jaren terug TROUW, een vette plek om te feesten. Helaas bestaat die nachtclub niet meer.

DOKA, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

8. Escape

Escape is een nachtclub die het al jarenlang vol weet te houden. Deze club is gelegen aan het Rembrandtplein. De Escape is geopend van maandag tot en met zondag. Ze starten iedere avond om 23:00 uur ‘s avonds en gaan door tot 04:00 uur. Op vrijdag en zaterdag blijft de Escape open tot 05:00 uur. Er worden diverse muziekgenres in de Escape ten gehore gebracht. Zelf moeten we maar weer eens een bezoekje aan deze nachtclub brengen, want dat is alweer te lang geleden. Volgens een taxichauffeur die we laatst spraken zijn de zondagse feestjes bij Escape het leukste van alle feestjes!

9. Panama in Amsterdam

Panama is een vette nachtclub in Amsterdam die in de loop der jaren haar sporen ruim verdiend heeft. De Amsterdamse nachtclub heeft op het moment van schrijven twee aparte zalen en een groot rookgedeelte.

Deze nachtclub neemt volgens de insiders muziek zeer serieus en organiseert verschillende themafeesten. Er zijn toffe techno feesten zoals de feesten van ‘tram 10’.

Daarnaast kun je er geregeld los gaan op een te gekke HipHop en/of R&B avond! Onlangs nam de Amsterdamse club een nieuwe clubmanager aan. We houden nauwlettend in de gaten of dit veranderingen met zich mee zal brengen. We houden jullie op de hoogte.

Panama, adres: Oostelijke Handelskade 4, 1019BM Amsterdam

10. Warehouse Elementstraat Amsterdam

Warehouse Elementenstraat in Amsterdam is een te gekke locatie waar je keihard los kunt gaan tijdens vette feesten! Deze industrieel ogende loods ligt in de Elementenstraat, verscholen in het industriële Westen van Amsterdam! Voorbeelden van toffe feesten die hier zijn gegegeven zijn bijvoorbeeld HYTE, Vault Sessions of gay feest Liquid Kiddy!

Warehouse Elementenstraat, adres: Elementenstraat 25, 1014 AR Amsterdam

11. RADION Amsterdam

Zelf was ik een aantal keer in de RADION in Amsterdam. We mogen maar al te blij zijn met zo’n toffe underground club. De RADION ligt gelegen aan de Louwesweg 1 in Amsterdam. Er stopt een bus voor de deur. Het geeft al een heerlijk gevoel als je de parkeerplek op komt bij de RADION. Op de muren geven de graffiti afbeeldingen de rauwe sfeer aan, die je binnen in de club in de greep zullen nemen.

Iedereen is welkom tijdens de RADION feesten. Toch even de informatie dat er ook feesten zijn die gericht zijn op het LHBTI uitgaanspubliek. Onlangs werd het gay techno feest X-Ams in de RADION georganiseerd. Daarnaast werden er Spielraum Queer feesten gegegeven. Beide feesten verliepen succesvol.

12. Shelter Amsterdam

Shelter is één van de vetse underground clubs die we in Amsterdam hebben. Ok, dat is de mening van Vrije Tijd Amsterdam! Maar, geloof ons, een heleboel dance fanatiekelingen uit de stad en buiten Amsterdam zullen dit beamen. De Shelter ligt vanaf CS gezien aan de overzijde van het IJ, vlakbij de imponerende ADAM Toren! In de Shelter worden toffe house feesten georganiseerd.

Beleid is dat je in de nachtclub geen foto’s maakt. Althans, in ieder geval niet met flits. Als je nog nooit in de Shelter bent geweest, moet je zonder aarzelen sowieso een keer een nachtje los gaan in deze club! En oh ja, voordat we het vergeten te vermelden, deze nachtclub ligt gelegen in Amsterdam-Noord, ouwe!

Shelter, adres: Overhoeksplein 3, 1031 KS Amsterdam

13. Sugar Factory R.I.P.

Wat kon je daar toch lekker losgaan zeg. Heerlijke feesten, en misschien nog wel toffere after party’s. Helaas voor iedereen die van feesten houdt, sloot deze Amsterdamse nachtclub in januari 2019 haar deuren.

14. Thuishaven

Thuishaven, ook wel de culturele vrijhaven van Amsterdam genoemd, is een festivalterrein in de Port of Amsterdam, vlakbij de Neptuneshaven. Ze geven er zelf toffe feesten, en festivalorganisatoren kunnen het terrein huren om feesten te geven.

Op de festivalgrond zijn voornamelijk drie plekken die gebruikt worden als dance stage. Deze locaties zijn buiten op de binnenplaats, in een grote circustent en in een loods. Het is niet zo dat al die plekken constant gevuld zijn. Soms wordt een feest alleen georganiseerd, in een van de drie locaties.

Thuishaven, adres: Contactweg 68, Amsterdam

We zijn ook nieuwsgierig naar jullie mening. Wat vinden jullie van de nachtclubs in Amsterdam? Reageren kan helemaal onderaan dit artikel.

Geschreven door:

Wat zijn de nachtclubs in Amsterdam?
Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here