LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM

LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM

Ondanks dat Amsterdam bij lange na niet meer de homohoofdstad van Nederland is, zijn er nog genoeg leuke LHBTI uitgaansmogelijkheden in de hoofdstad. Via dit blog brengen we je hiervan op de hoogte. Ontbreekt er nog een LHBTI uitgaansgelegenheid in dit blog? Stuur dan a.u.b. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

We beginnen met wat voor vele dé gay street van Amsterdam wordt genoemd. We hebben het dan over de Reguliersdwarsstraat. In deze ‘regenboogstraat’ zitten diverse LHBTI horecazaken. Gemakshalve beginnen we met de kant die het meest dichtbij het Spui ligt gelegen.

De Taboo Kantine

De Taboo Kantine opende in 2018 de deuren. Je kunt de Taboo Kantine beschouwen als het zusje van de befaamde Taboo! De twee horecazaken zitten een soort van aan elkaar vast. Bij de kantine kun je gezellig dansen, lekker een drankje doen en zelfs kleine gerechten bestellen. In eerst instantie was de kantine geopend voor Lesbische vrouwen. De mannen hebben de kroeg inmiddels ook ontdekt. Leuk om de avond te starten en vervolgens door te feesten in een andere LHBTI tent!

Taboo Kantine, adres: Reguliersdwarsstraat 43, 1017 BK Amsterdam

De Taboo bar

Van het kleine zusje doen we een stapje naar rechts, daar tref je de befaamde Taboo bar. Deze gay bar houdt het al vele jaren vol en terecht. Deze gay tent bestaat uit twee verdiepingen. In de Taboo kun je gezellig een biertje, wijntje of ander drankje doen. Geregeld zijn er leuke drag shows. Op zondag vind je er veel oudere mannen, de rest van de week zijn er bezoeker van jong tot en met oud.

Taboo Bar, adres: Reguliersdwarsstraat 45, 1017 BK Amsterdam

SoHo Amsterdam

Precies aan de overzijde van de Taboo, bevindt zich gay discotheek SoHo! In de SoHo komt voornamelijk een wat jonger publiek, maar kijk niet vreemd op als je er een verdwaalde veertiger of vijftiger ziet rondlopen. In het weekend is het gezellig en draait er een dj. De gay club bestaat uit twee verdiepingen waar je echt kunt feesten. Op de derde verdieping zit de garderobe en bevingen zich de toiletten.

SoHo Amsterdam, adres: Reguliersdwarsstraat 36, 1017 BM Amsterdam

Spijker Bar

De Spijker Bar is een unieke kroeg in Amsterdam. De locatie is gelegen in de Amsterdamse Kerkstraat op nummer 4. Achter deze LHBTI horecagelegenheid gaat een mooie historie schuil. Om je een mooi beeld te geven van deze historie verwijzen we je naar de twee artikelen die we ooit over de Spijkerbar hebben geschreven. De eerste was over de deelname aan de Canal Parade in 2018 en het tweede artikel was het bezoek van VTA aan de bingo.

Thuishaven

Thuishaven is een festivalterrein in Amsterdam West. Thuishaven richt zich niet honderd procent op de LHBTI community. Maar, LHBTI publiek, is van harte welkom in Amsterdam West. Je ziet ook vaak gezellige gay groepjes die het daar goed naar hun zin hebben.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here