LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM

LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LHBTI UITGAAN IN AMSTERDAM

Ondanks dat Amsterdam bij lange na niet meer de homohoofdstad van Nederland is, zijn er nog genoeg leuke LHBTI uitgaansmogelijkheden in de hoofdstad. Via dit blog brengen we je hiervan op de hoogte. Ontbreekt er nog een LHBTI uitgaansgelegenheid in dit blog? Stuur dan a.u.b. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Let op: Het blog is momenteel nog in ontwikkeling. Dat betekent dat nog niet alle LHBTI uitgaansgelegenheden hier vermeld staan.

Reguliersdwarsstraat

We beginnen met wat voor vele dé gay street van Amsterdam wordt genoemd. We hebben het dan over de Reguliersdwarsstraat. In deze ‘regenboogstraat’ zitten diverse LHBTI horecazaken. We starten aan de zijde die het dichtstbij ‘t Spui ligt.

Bar Blend

Bar Blend is de nieuwste smaakmaker op het gebied van LHBTI uitgaan. Bar Blend ligt gelegen in de Reguliersdwarsstraat, oftewel de homostraat van Amsterdam. Blend opende in juli 2019. Er worden optredens gegeven door drag queens en er is nog veel meer gezelligheid te beleven.

Bar Blend, Reguliersdwarsstraat 41, 1017 BS Amsterdam

De Taboo Kantine

De Taboo Kantine opende in 2018 de deuren. Je kunt de Taboo Kantine beschouwen als het zusje van de befaamde Taboo! De twee horecazaken zitten een soort van aan elkaar vast. Bij de kantine kun je gezellig dansen, lekker een drankje doen en zelfs kleine gerechten bestellen.

In eerst instantie was de kantine geopend voor Lesbische vrouwen. De mannen hebben de kroeg inmiddels ook ontdekt. Leuk om de avond te starten en vervolgens door te feesten in een andere LHBTI tent!

Taboo Kantine, adres: Reguliersdwarsstraat 43, 1017 BK Amsterdam

De Taboo bar

Van het kleine zusje doen we een stapje naar rechts, daar tref je de befaamde Taboo bar. Deze gay bar houdt het al vele jaren vol en terecht. Deze gay tent bestaat uit twee verdiepingen. In de Taboo kun je gezellig een biertje, wijntje of ander drankje doen.

Geregeld zijn er leuke drag shows. Op zondag vind je er veel oudere mannen, de rest van de week zijn er bezoeker van jong tot en met oud. Ongeacht je leeftijd is een avondje Taboo bar vaak legendarisch.

Taboo Bar, adres: Reguliersdwarsstraat 45, 1017 BK Amsterdam

Exit Café

Ben je een LHBT+ er, die van plan is te gaan stappen in Amsterdam? Dan moet je toch echt wel een keer in het Exit Café zijn geweest. De Exit bar, die ook wel door het leven gaat als de Apres Chique bar van Amsterdam, is midden in de Regulierdwarsstraat gelegen. Grote buurman is de excentrieke en populaire Club NYX.

Vodka Woensdag

De Exit is zeven dagen per week geopend. Op dagen die voor velen te boek staan als werkdagen, heeft de Exit steeds een afwisselend thema. Zo is het op het moment van schrijven op de maandag ‘Tik ‘m aandag’, dinsdag ‘Gin’s Dag’, woensdag ‘Vodka Woensdag’, donderdag ‘Tequilla Thursday’ en vrijdag is het bij de Exit tijd voor de vrijmibo. In het weekend is er geen thema, maar wel altijd hartstikke druk.

Leuke jongen scoren

Doordeweeks kan het vaak alle kanten op, maar in de regel is het na middernacht toch altijd wel druk in deze gay bar. Veel mensen gaan vaak (gay of niet gay) uit in de stad, en dan wordt er uiteindelijk nog afgesloten in de Exit. De bar staat bij gays bekend als dé ideale plek om een leuke jongen aan te slaan.

Alhoewel het overgrote deel uit jonge mannen bestaat, is er ook fanatiek clubje lesbische dames, die zich er altijd lijken te vermaken.

Exit Café, Reguliersdwarsstraat 42, 1017 BM Amsterdam

Club NYX

Club NYX was vroeger helemaal gay! Maar, anno 2019, is dat niet helemaal meer zo. Voor zover bij ons bekend is zaterdag nog de enige echte gay nigth. Dan staat de organisatie van 3xNYX met Saturgay aan het roer. Zij organiseren wekelijks leuke feestjes gericht op de LHBT+ community.

Saturgay is geweldig

Ben je hier nog nooit geweest? Dan is het echt de moeite waard om op zaterdag eens een 3xNYX Saturgay feestje mee te maken. Club NYX gaat bij feesten op vrijdag en zaterdag om 05:00 uur dicht, donderdag is dat 04:00 uur ’s nachts.

De eerste zaterdag van de maand gaat het feest in Club NYX tot 09:00 uur ’s ochtends door. Vrije Tijd Amsterdam bezocht deze club geregeld om lekker te stappen en verslag te doen.

Optreden van Osie Square

Ons leukste optreden komt op naam van het duo Osie Square. Zij trakteerde het publiek op de zondagochtend op een wervelende show. Mocht je willen weten hoe dat er aan toe ging, dan kun je het artikel nog steeds lezen.

Club NYX, adres: Reguliersdwarsstraat 42, 1017 BM Amsterdam

SoHo Amsterdam

Precies aan de overzijde van de Taboo, bevindt zich gay discotheek SoHo! In de SoHo komt voornamelijk een wat jonger publiek, maar kijk niet vreemd op als je er een verdwaalde veertiger of vijftiger ziet rondlopen.

In het weekend is het gezellig en draait er een dj. De gay club bestaat uit twee verdiepingen waar je echt kunt feesten. Op de derde verdieping zit de garderobe en bevingen zich de toiletten.

SoHo Amsterdam, adres: Reguliersdwarsstraat 36, 1017 BM Amsterdam

Zeedijk

De Zeedijk is van oudsher een straat met veel leuke homo kroegen. Anno 2019 zijn er wel enkele leuke gay plekken verdwenen. Zo moest de Braderij helaas plaats maken voor andere horeca. Gelukkige zijn er nog enkele leuke plekken. Hieronder geven we je een opsomming.

Café The Queen’s Head

Café The Queen’s Head is een homocafé aan de Zeedijk 20. En we kunnen je deze leuke LHBTI kroeg met een gerust hart aanbevelen. Deze gezellige gay bar is zeven dagen per week geopend.

Vrijdag en zaterdag zijn de openingstijden vanaf vier uur ‘s middags tot en met drie uur ‘s nachts. Zondag tot en met donderdag openen de deuren om vier uur in de middag en gaat het feest door tot 01:00 uur ‘s nachts.

Wij vinden het in Café The Queen’s Head altijd gezellig. Het publiek dat hier komt is echt van jong tot en met oud. Iedere dinsdagavond wordt er een super gezellige bingo georganiseerd. Onlangs schreven we een artikel over de bingo bij Café The Queen’s Head.

Café The Queen’s Head, adres: Zeedijk 20, 1012 AZ Amsterdam

Café ‘t Mandje

Café ‘t Mandje is gelegen aan de Zeedijk 63. Deze kroeg staat te boek als één van de oudste kroegen waar je je als LHBTI plusser lekker thuis kon voelen. Zowel homo’s en lesbiennes komen van oudsher al in deze ‘roze’ kroeg.

Tegenwoordig komt er een gemengd publiek. Gezelligheid blijft hoog in het vaandel staan. Café ’t Mandje doet hard haar best om dronken toeristen uit de kroeg te weren. Deze kroeg hecht waarde aan de ouderwetse authenticiteit.

Deze kroeg op de Zeedijk speelt een prominente rol tijdens de jaarlijkse Hartjesdagen. Traditiegetrouw gaan dames op die dagen verkleed als heer en heren verkleed als vrouw over de Zeedijk in Amsterdam.

Café ’t Mandje, adres: Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

Warmoestraat

Eagle Amsterdam

Ben je weleens bij Eagle Amsterdam geweest? Het is de meest oude en beroemde dans en cruise nachtclub in Amsterdam, gericht op mannen alleen. De Eagle Amsterdam is gelegen aan de Warmoestraat. Naast lekkere house beats die er veelal door de Eagle ‘galmen’, zijn er veel verschillende seks mogelijkheden voor mannen die op mannen vallen.

De Eagle Amsterdam is één van de organisatoren van de sinds 2018 jaarlijkse CRUSH fetish party op het Beursplein. Het feest vindt plaats tijdens Pride Amsterdam.

Eagle Amsterdam, adres: Warmoesstraat 90, 1012 JH Amsterdam

Club Church

Club Church is een gay cruise club. Bij Club Church speelt seks een belangrijke rol. Seks in welke vorm dan ook. Veilige seks, welteverstaan. Je hebt er beneden verschillende darkrooms, en boven is ook een plek waar je vrij kunt seksen. Maar vergis je niet. Je kunt bij Club Church ook heerlijk feesten. Door de boxen klinkt geregeld heerlijke techno of andere house muziek.

Fetish

Er worden bij Club Church diverse avonden georganiseerd. Fetish speelt er wel de grootste rol. Er zijn verschillende thema’s in Club Church. Subculturen zoals drags, transgender, queers and freaks, hetero’s, bdsm-liefhebbers, ze zijn hier altijd welkom.

In de loop van de jaren zijn er enorm veel verschillende feesten gehouden. Enkele voorbeelden zijn wasteland afterparties, naked bar en (z)onderbroek feesten.

Twinks, blue and lockerroom

Andere feesten zijn party’s die gericht zijn op twinks (onder de 32), blue (op donderdag) en Lockerroom. Maar geloof ons maar, het zijn enkele tipjes van de sluier. Als je echt in detail wil weten wanneer en welke feesten worden gehouden kun je het beste de website van Club Church in de gaten houden. Er is echt voor ieder wat wils.

Jennifer Hopelezz

De Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz is een eigenaar van Club Church. Jennifer Hopelezz was in 2018 nog ambassadeur bij Pride Amsterdam. De laatste jaren werd er een apart straatfeest bij Club Church gehouden, net na de Gay Parade. Dit om de zichtbaarheid onder andere te vergroten.

Streetheart Festival

Vrije Tijd Amsterdam was drie keer aanwezig bij het StreetHeart festival. Welteverstaan bij het Streetheart festival 2017, StreetHeart Festival 2018 en het Streethart festival 2019. Eens schreven we over de charme van Club Church met betrekking tot de Kerkstraat.

Een andere keer spraken we met Jennifer Hopelezz over de serieuze boodschap die aan het festival hangt. Tijdens Pride Amsterdam 2018 publiceerde we een artikel over een expositie van Club Church.

Sfeer in Club Church

De sfeer in Club Church is geweldig. Er komen werkelijk waar allerlei verschillende mensen. Respect staat echter hoog in het vaandel. Aan de deur staat veelal dezelfde uitsmijter. Een sympathiek persoon, die veiligheid van de bezoekers, zowel binnen als buiten, hoog in het vaandel heeft staan.

Club Church, adres: Kerkstraat 52, 1017 GM Amsterdam

Nieuwezijds Gay Sauna Amsterdam

Een absolute trekpleister onder gay mannen in Amsterdam is de Nieuwezijds Gay Sauna in Amsterdam. Evenals Club Church is Jennifer Hopelezz een initiatiefnemer van deze sauna. De gay sauna is vooral een plek voor mannen om te cruisen. Voor de exacte tarieven kun je het beste een kijkje nemen op de website van deze gay sauna in Amsterdam.

Gratis drankje, sleutel en handdoek

In ieder geval krijg je na het betalen van de toegang, een sleuteltje voor een kluisje, een handdoek én een gratis drankje. Wil je hierna nog een drankje bestellen dan moet je het nummer dat op je sleuteltje staat laten zien.

Cruisen en ontspannen

Je hebt er diverse ruimtes om te cruisen, alsmede verschillende sauna’s en een bubbelbad. In de gay sauna aan de Nieuwezijds kun je ook heerlijk ontspannen. Veel mannen zitten er ook gewoon te kletsen of nemen een lekker drankje aan de bar bij het personeel. Veilige seks is ook hier heel belangrijk.

Zeven dagen geopend

De gay sauna die is gelegen aan de Nieuwezijds Armsteeg 95, is van maandag tot en met zondag geopend. Maandag tot en met woensdag van twaalf uur ’s middags tot en met twee uur in de nacht. Donderdag en zondag van twaalf uur ’s middags tot en met zes uur in de ochtend. Vrijdag en zaterdag zijn de topdagen, dan blijven ze open tot tien uur in de ochtend.

Nieuwezijds Gay Sauna Amsterdam, adres: Nieuwezijds armsteeg 95, 1012 NB amsterdam

Spijker Bar

De Spijker Bar is een unieke kroeg in Amsterdam. De locatie is gelegen in de Amsterdamse Kerkstraat op nummer 4. Achter deze LHBTI horecagelegenheid gaat een mooie historie schuil. Om je een mooi beeld te geven van deze historie verwijzen we je naar de twee artikelen die we ooit over de Spijker Bar hebben geschreven.

De eerste was over de deelname Spijker Bar aan de Canal Parade in 2018 en het tweede artikel was het bezoek van VTA aan de Spijker Bar bingo.

Spijker Bar, Kerkstraat 4, 1017 GL Amsterdam

De Amstel

Amstel 54

Amstel 54 is gelegen op de hoek van de Amstel en de Halve Maansteeg. Deze Amsterdamse homobar is één van de oudste horecagelegenheden die de stad rijk is. In eerste instantie was de naam van deze gay bar de Amstel Taveerne.

In de bar komt een divers publiek van jong tot en met oud. Een avondje Amstel 54 is altijd gezellig. Geregeld zijn er vanaf de bar optredens van leuke drag queens. Zijn zijn onderdeel van de kleurrijke drag shows die er geregeld worden georganiseerd.

Amstel 54, adres: Amstel 54, 1012 CP Amsterdam

Thuishaven

Thuishaven is een festivalterrein in Amsterdam West. Thuishaven richt zich niet honderd procent op de LHBTI community. Maar, LHBTI publiek, is van harte welkom in Amsterdam West. Je ziet ook vaak gezellige gay groepjes die het daar goed naar hun zin hebben. En zo nu en dan vinden er wel degelijk LHBT+ feesten plaats.

Onlangs vond er het nieuwste Queer festival plaats. Dat kleurrijke LHBT+ event werd georganiseerd op initiatief van 3xNYX.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here