Zoek jij opties m.b.t. LHBTI uitgaan in Amsterdam? Ondanks dat de stad niet meer de homohoofdstad van Nederland is, zijn er nog genoeg leuke LHBTI uitgaansmogelijkheden in Amsterdam. In de stad zijn nog genoeg leuke horecagelegenheden zoals bars, disco’s en nachtclubs. Via dit blog lees je informatie over de verschillende plekken in de stad. Je kunt ook een kijkje nemen op de lhbti locaties pagina.

Reguliersdwarsstraat

We beginnen met wat voor vele dé gay street van Amsterdam wordt genoemd. We hebben het dan over de Reguliersdwarsstraat. In deze ‘regenboogstraat’ zitten diverse LHBTI horecazaken. We starten aan de zijde die het dichtstbij ’t Spui ligt.

Bar Blend

Bar Blend is een populaire plek op het gebied van LHBTI uitgaan in Amsterdam. Deze bar ligt gelegen in de Reguliersdwarsstraat, oftewel de homostraat van Amsterdam. Blend opende in juli 2019. Er worden optredens gegeven door drag queens en er is nog veel meer gezelligheid te beleven. Je kunt ook voor de deur op het terras plaatsnemen. Er zijn meerdere verdiepingen waar je kunt genieten van de gezelligheid.

LHBTI Uitgaan in Amsterdam

Adres: Reguliersdwarsstraat 41

Club YOLO

Club YOLO is een origineel ogende nachtclub die zich richt op open-minded uitgaanspubliek. De nachtclub opende in 2017 haar deuren. Yolo is gelegen aan de Amstel op nummer 178. De club is vrijdag en zaterdag geopend vanaf 01:00 uur tot en met 05:00 uur ’s nachts. Op dit stukje zaten in het verleden veel meer ‘gay tenten’ dan op dit moment het geval is. Toch zijn er naast Yolo aan de Amstel nog een aantal leuke plekken zoals Amstel 54 en Café Montmartre.

Adres: Amstel 178

De Taboo Kantine

De Taboo Kantine opende in 2018 de deuren. Je kunt de Taboo Kantine beschouwen als het zusje van de befaamde Taboo! De twee horecazaken zitten een soort van aan elkaar vast. Bij de kantine kun je gezellig dansen, lekker een drankje doen en zelfs kleine gerechten bestellen.

In eerst instantie was de kantine geopend voor Lesbische vrouwen. De mannen hebben de kroeg inmiddels ook ontdekt. Leuk om de avond te starten en vervolgens door te feesten in een andere LHBTI tent! Je kan er natuurlijk ook gewoon de hele tijd blijven hangen.

Adres: Reguliersdwarsstraat 43

De Taboo bar

Van het kleine zusje doen we een stapje naar rechts, daar tref je de befaamde Taboo Bar. Deze gay bar houdt het al vele jaren vol en terecht. Deze gay tent bestaat uit twee verdiepingen. In de Taboo kun je gezellig een biertje, wijntje of ander drankje doen.

Geregeld zijn er leuke drag shows. Op zondag vind je er veel oudere mannen, de rest van de week zijn er bezoekers van jong tot en met oud. Ongeacht je leeftijd is een avondje Taboo bar vaak legendarisch.

Adres: Reguliersdwarsstraat 45

Exit Café

Ben je een LHBT+ er, die van plan is te gaan stappen in Amsterdam? Dan moet je toch echt wel een keer in het Exit Café zijn geweest. De Exit bar, die ook wel door het leven gaat als de Apres Chique bar van Amsterdam, is midden in de Regulierdwarsstraat gelegen. Grote buurman is de excentrieke en populaire Club NYX. Normaal is het een bar dancing. Maar op het moment van schrijven een praatcafe met achtergrond muziekje. De Exit heeft momenteel een groter terras buiten.

LHBTI Uitgaan in Amsterdam

Adres: Reguliersdwarsstraat 42

Club NYX

Club NYX was vroeger helemaal gay! Maar, anno 2019, is dat niet helemaal meer zo. Voor zover bij ons bekend is zaterdag nog de enige echte gay nigth. Dan staat de organisatie van 3xNYX met Saturgay aan het roer. Zij organiseren wekelijks leuke feestjes gericht op de regenboogcommunity. Vrije Tijd Amsterdam heeft deze club geregeld bezocht om lekker te stappen. Een bezoekje kunnen we je van harte aanbevelen.

LHBTI Uitgaan in Amsterdam

Adres: Reguliersdwarsstraat 42

Cafe Reality

Het Cafe Reality is gelegen in de Reguliersdwarsstraat, maar dan helemaal aan de kant van het Thorbeckeplein en Rembrandtplein. Deze plek staat bekend om een gezellige Caribbean sfeer.

Adres: Reguliersdwarsstraat 129

SoHo Amsterdam

Precies aan de overzijde van de Taboo, bevindt zich gay discotheek SoHo! In de SoHo komt voornamelijk een wat jonger publiek, maar kijk niet vreemd op als je er een verdwaalde veertiger of vijftiger ziet rondlopen. In het weekend is het gezellig en draait er een dj. De gay club bestaat uit twee verdiepingen waar je echt kunt feesten. Op de derde verdieping zit de garderobe en bevingen zich de toiletten. We schreven ook weleens een artikel over SoHo Amsterdam. Dit was naar aanleiding van een bezoekje op zaterdagavond. De homo discotheek heeft sinds enkele tijd een nieuw concept op donderdagavond. Daar proberen ze een succes van te maken. Op het moment van schrijven dient ook de SoHo zich aan de Corona maatregelen te houden. Je kunt het terras aan de overkant of voor de deur plaatsnemen.

Adres: Reguliersdwarsstraat 36

Albert Cuypmarkt

Bar Buka

Bar Buka is een vrij nieuwe vrouwen bar in Amsterdam. Deze LHBTI kroeg is gelegen op de Albert Cuyp in De Pijp. Het is een van de weinige kroegen die zich richt op vrouwen. Tijdens het WK voetbal voor vrouwen in 2019 riepen we Bar Buka uit tot de plek der plekken om de WK finale van Nederland op groot scherm in Amsterdam te kijken. Onlangs opende Buka na een verbouwing weer de deuren. Erg leuk voor vrouwen die op vrouwen vallen!

Adres: Albert Cuypstraat 124

Bilderdijkstraat

De Trut

De Trut is een alternatieve, niet-commerciële homodiscotheek in Amsterdam, die in 1985 ontstond uit krakersdisco Flux. De Trut is gevestigd in een kelder van het krakerscomplex Tetterode. In De Trut wordt op het moment van schrijven al 35 jaar de potten & flikker disco op zondag georganiseerd.

Adres: Bilderdijkstraat 165-E

Zeedijk

De Zeedijk mag niet ontbreken in dit blog over LHBTI uitgaan in Amsterdam. Dit is van oudsher een straat met veel leuke homo kroegen. Anno 2019 zijn er wel enkele leuke gay plekken verdwenen. Zo moest de Braderij helaas plaats maken voor andere horeca. Gelukkige zijn er nog enkele leuke plekken. Hieronder geven we je een opsomming.

Café The Queen’s Head

Café The Queen’s Head is een homocafé aan de Zeedijk 20. En we kunnen je deze leuke LHBTI kroeg met een gerust hart aanbevelen. Deze gezellige gay bar is zeven dagen per week geopend. We schreven ooit een voorbeschouwing over The Mega Glitter Penis Bingo, n.a.v. een interview met Coby van Dam. Bij The Queen’s Head wordt geregeld een bingo georganiseerd en treden drag queens regelmatig op.

Adres: Zeedijk 20

Café ’t Mandje

Café ’t Mandje is gelegen aan de Zeedijk 63. Deze kroeg staat te boek als één van de oudste kroegen waar je je als LHBTI plusser lekker thuis kan voelen. Zowel homo’s en lesbiennes komen van oudsher al in deze ‘roze’ kroeg.

Adres: Zeedijk 63

Elandsstraat

Café Saarein

Café Saarein 🏳️‍🌈 is een van de weinige overgebleven ouderwetse bruine kroegen met een interieur uit begin 20e eeuw in Amsterdam. In 1978 vormden een groep van tien vrouwen een collectief en namen het café over van Saar en Rein. Dit was de basis voor Amsterdams befaamde café Saarein. In 1999 nam Dia het café over en veranderde het deurbeleid: Saarein is nu open voor alle ‘queer minded mensen’. Muziek, een potje poolen en flirten zijn de hoofdingrediënten van dit kleine en gezellige café dat zich midden in de Jordaan bevindt.

Adres: Elandsstraat 119-HS

Spuistraat

Bar Prik

Bar Prik is een gay bar van eigenaren Jelger Bakker en Gerson Van Eck. Bar Prik heeft een mooi interieur met onder andere een roze lounge, leuke bar en heerlijke stoelen om lekker in neer te ploffen. Prik kent achterin een dansvloer en er draaien geregeld leuke DJ’s. Bij Prik heb je speciale prosecco avonden en is er een heuse cocktailavond. Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te beleven. Op het moment van schrijven zijn ze net weer geopend. Je kunt hier heerlijk op het Amsterdamse terras zitten.

Adres: Spuistraat 109

Vrankrijk

In ‘kraakpand’ Vrankrijk vindt iedere woensdag ‘Queer Wednesday’ plaats. Je kunt vooraf een hapje eten. Deze avond wordt onder andere georganiseerd door lokale drag queens. Eens in de maand wordt er een WTF Queer party op zaterdag gegeven.

Adres: Spuistraat 216

Warmoestraat

Eagle Amsterdam

Ben je weleens bij Eagle Amsterdam geweest? Het is de meest oude en beroemde dans en cruise nachtclub in Amsterdam, gericht op mannen alleen. De Eagle Amsterdam is gelegen aan de Warmoestraat. Naast lekkere house beats die er veelal door de Eagle ‘galmen’, zijn er veel verschillende seks mogelijkheden voor mannen die op mannen vallen.

De Eagle Amsterdam is één van de organisatoren van de sinds 2018 jaarlijkse CRUSH fetish party op het Beursplein. Het feest vindt plaats tijdens Pride Amsterdam. Op dit moment is de Eagle Amsterdam door Corona gesloten.

Adres: Warmoesstraat 90

Dirty Dicks

Dirty Dicks is een fetisjbar gelegen in de Warmoestraat. Er komen uiteenlopende type mannen. Bezoekers kunnen zich vinden in mannen die zich onder andere kleden in leer, rubber, latex, uniform, leger en nog veel meer ‘pikante’ kledingstukken.

Adres: Warmoesstraat 86

Centrum

Cuckoo’s Nest

Cuckoo’s Nest ligt in het centrum van de stad. De Darkroom in de kelder is opgezet als labyrint met verschillende ruimtes. Gemixte clientèle & veiligheid voorop.

Adres: Nieuwezijds Kolk 6

Club Church

Club Church is een gay cruise club. Bij Club Church speelt seks een belangrijke rol. Seks in welke vorm dan ook. Veilige seks, welteverstaan. Je hebt er beneden verschillende darkrooms, en boven is ook een plek waar je vrij kunt seksen. Maar vergis je niet. Je kunt bij Club Church ook heerlijk feesten. Door de boxen klinkt geregeld heerlijke techno of andere house muziek.

Fetish

Er worden bij Club Church diverse avonden georganiseerd. Fetish speelt er wel de grootste rol. Er zijn verschillende thema’s in Club Church. Subculturen zoals drags, transgender, queers and freaks, hetero’s, bdsm-liefhebbers, ze zijn hier altijd welkom.

In de loop van de jaren zijn er enorm veel verschillende feesten gehouden. Enkele voorbeelden zijn wasteland afterparties, naked bar, Ladz en (z)onderbroek feesten.

Twinks, blue and lockerroom

Andere feesten zijn party’s die gericht zijn op twinks (onder de 32), Blue (op donderdag) en Lockerroom. Maar geloof ons maar, het zijn enkele tipjes van de sluier. Als je echt in detail wil weten wanneer en welke feesten worden gehouden kun je het beste de website van Club Church in de gaten houden. Er is echt voor ieder wat wils.

Jennifer Hopelezz

De Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz is een eigenaar van Club Church. Jennifer Hopelezz was in 2018 nog ambassadeur bij Pride Amsterdam. De laatste jaren werd er een apart straatfeest bij Club Church gehouden, net na de Gay Parade. Dit om de zichtbaarheid onder andere te vergroten.

Streetheart Festival

Vrije Tijd Amsterdam was drie keer aanwezig bij het StreetHeart festival. Welteverstaan bij het Streetheart festival 2017, StreetHeart Festival 2018 en het Streethart festival 2019. Eens schreven we over de charme van Club Church met betrekking tot de Kerkstraat.

Een andere keer spraken we met Jennifer Hopelezz over de serieuze boodschap die aan het festival hangt. Tijdens Pride Amsterdam 2018 publiceerde we een artikel over een expositie van Club Church.

Sfeer in Club Church

De sfeer in Club Church is geweldig. Er komen werkelijk waar allerlei verschillende mensen. Respect staat echter hoog in het vaandel. Aan de deur staat veelal dezelfde uitsmijter. Een sympathiek persoon, die veiligheid van de bezoekers, zowel binnen als buiten, hoog in het vaandel heeft staan. Club Church is op dit moment gesloten door Corona. Snik, snik, snik.

Adres: Kerkstraat 52

Nieuwezijds Gay Sauna Amsterdam

Een absolute trekpleister onder gay mannen in Amsterdam is de Nieuwezijds Gay Sauna in Amsterdam. Evenals Club Church is Jennifer Hopelezz een initiatiefnemer van deze sauna. De gay sauna is vooral een plek voor mannen om te cruisen. Voor de exacte tarieven kun je het beste een kijkje nemen op de website van deze gay sauna in Amsterdam.

Gratis drankje, sleutel en handdoek

In ieder geval krijg je na het betalen van de toegang, een sleuteltje voor een kluisje, een handdoek én een gratis drankje. Wil je hierna nog een drankje bestellen dan moet je het nummer dat op je sleuteltje staat laten zien.

Cruisen en ontspannen

Je hebt er diverse ruimtes om te cruisen, alsmede verschillende sauna’s en een bubbelbad. In de gay sauna aan de Nieuwezijds kun je ook heerlijk ontspannen. Veel mannen zitten er ook gewoon te kletsen of nemen een lekker drankje aan de bar bij het personeel. Veilige seks is ook hier heel belangrijk.

Zeven dagen geopend

De gay sauna die is gelegen aan de Nieuwezijds Armsteeg 95, is normaal gesproken van maandag tot en met zondag geopend. Maandag tot en met woensdag van twaalf uur ’s middags tot en met twee uur in de nacht. Donderdag en zondag van twaalf uur ’s middags tot en met zes uur in de ochtend. Vrijdag en zaterdag zijn de topdagen, dan blijven ze open tot tien uur in de ochtend. Op dit moment i.v.m. Corona gesloten.

Adres: Nieuwezijds Armsteeg 95

The Web Amsterdam

“GEZELLIG, JEZELF ZIJN en EROTISCH”, zijn de sleutelwoorden bij The Web Amsterdam. In deze LHBTI+ bar is van alles te beleven. Ze zijn elke dag geopend vanaf één uur ’s middags en sluiten de deuren om één uur ’s nachts. Op vrijdag en zaterdag blijven ze open tot twee uur ’s nachts. The Web Bar is gelegen in het hart van Amsterdam. Er worden diverse feestjes gegeven en als je zin hebt is er een darkroom. Op dit moment is The Web Amsterdam door Corona gesloten.

Adres: Sint Jacobsstraat 6

Spijker Bar

De Spijker Bar is een unieke kroeg in Amsterdam. De locatie is gelegen in de Amsterdamse Kerkstraat op nummer 4. Achter deze LHBTI uitgaan in Amsterdam uitgaansgelegenheid gaat een mooie historie schuil. Om je een mooi beeld te geven van deze historie verwijzen we je naar de twee artikelen die we ooit over de Spijker Bar hebben geschreven. De eerste was over de deelname Spijker Bar aan de Canal Parade in 2018 en het tweede artikel was het bezoek van VTA aan de Spijker Bar bingo. De Spijkerbar heeft sinds kort een nieuwe eigenaar.

Adres: Kerkstraat 4

De Amstel

Amstel 54

Amstel 54 staat uiteraard in de lijst van LHBTI uitgaan in Amsterdam. is gelegen op de hoek van de Amstel en de Halve Maansteeg. Deze Amsterdamse homobar is één van de oudste horecagelegenheden die de stad rijk is. In eerste instantie was de naam van deze gay bar de Amstel Taveerne. In de bar komt een divers publiek van jong tot en met oud. Een avondje Amstel 54 is altijd gezellig. Geregeld zijn er vanaf de bar optredens van leuke drag queens. Ze zijn onderdeel van de kleurrijke drag shows die er geregeld worden georganiseerd.

Adres: Amstel 54

Utrechtstestraat

Brug 34

Brug 34 is een bar/restaurant die is gelegen in de Utrechtsestraat. Ze zitten op het hoekje in een mooi pand en op korte loopafstand van het Rembrandtplein. Bij Brug 34 kun je lekker ontbijten, lunchen en dineren. Voor een avondje uit kun je prima terecht bij Brug 34. Ze schenken lekkere wijnen en de sfeer is gezellig. Brug 34 heeft trouwens ook een terras. Op dit Amsterdamse terras kun je met een zonnetje prima vertoeven. Er worden gedurende de week meerdere leuke events georganiseerd.

Adres: Utrechtsestraat 19

Amsterdam Zuidoost

JACK Amsterdam

JACK Amsterdam is één van Amsterdams nieuwste aanwinsten op hebt gebied van LHBTI uitgaan in Amsterdam. Deze house en techno club is gelegen in Amsterdam Zuidoost. Vrije Tijd Amsterdam is zelf nog niet op bezoek geweest bij JACK Amsterdam. Maar, dat gaan we binnenkort wel doen. Dan brengen we jullie uiteraard op de hoogte. Momenteel gesloten door Corona.

Adres: Hogehilweg 20

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

28 REACTIES