12 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Terras Groot Melkhuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

12 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid heeft een hoop lekkere terrassen om even lekker te vertoeven met een zonnetje boven je hoofd. Hieronder enkele tips van terrassen die wij je aan kunnen raden.

Dickys Grand Café

Grand Cafe Dickys is al meer dan tien jaar een begrip op de Amsterdamse Zuidas. Bij Dickys ben je welkom voor een kop koffie, een lekkere lunch, diner of gewoon voor de borrel. ’s Winters in het gezellige restaurant en nu ’s zomers vooral op hun mooie terras aan het Gustav Mahlerplein en de Gustav Mahlerlaan. Het goedlachse personeel van Dickys heeft de nodige Coronamaatregelen in acht genomen. Je kunt hier dus met een gerust gevoel samen met je collega’s, vrienden of vriendinnen plaatsnemen op het fijne terras op de Zuidas.

Dickys Grand Café is gelegen op korte afstand van Amsterdam Zuid. Dickys is van maandag tot en met vrijdag geopend.

Adres: Gustav Mahlerlaan 110, 1082 MA Amsterdam

Terras van StrandZuid

Heb je weleens op het terras van Strandzuid gezeten? Bij Strandzuid is het net alsof je op een lekker plekje in Zuid-Europa bent aangekomen. Strandzuid werd ooit bekend vanwege haar stadsstrand midden in de stad.

Inmiddels is Strandzuid niet meer weg te denken uit Amsterdam en kun je er super veel leuke dingen doen. Naast het terras van StrandZuid zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Amsterdam-Zuid.

StrandZuid, adres: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam

Welkom StrandZuid. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

MaMa Kelly Amsterdam bij het Olympisch Stadion

De kenners weten het terras van MaMa Kelly wel te vinden. Maar, middels deze publicatie zouden wij het leuk vinden als meer mensen eens aan een tafeltje gaan zitten op dit leuke terras. MaMa Kelly’s terras zit op het randje van ‘t Olympisch Stadion. Als u er dan toch bent neem dan ook binnen een kijkje. Het restaurant heeft werkelijkwaar een prachtig interieur, je kunt er heerlijk lunchen én smaakvol dineren.

MaMa Kelly, adres: Olympisch Stadion 35, 1076 DE AMSTERDAM

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Het terras van een afstandje. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bagels & Beans Amsterdam

Een rondje fietsen in Amsterdam leverde VTA een mooi kiekje op van het terras van Bagels & Beans in de Antonio Vivaldistraat. Bij Bagels & Beans kun je naast lekker op het terras zitten veel lekkere dingen bestellen. Bij Bagel & Beans hebben ze specifieke aandacht voor de bezoekers en voor de producten. Waar ze vandaan komen, wie ze maken en hoe. Vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.

Bagels & Beans Amsterdam, Antonio Vivaldistraat 1, 1083 HP Amsterdam

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Bagel & Beans is heerlijk om te vertoeven.

Kitchen & Bar Vondelpark3

Op het terras van Vondelark 3 kun je met een gerust hart lekker op je stoel op het terras gaan zitten. Het terras bevindt zich precies voor het mooie autentiece gebouw van Vondel CS in hartje Vondelpark. Centraal bij Vondelpark3 staan gastvrijheid, kwaliteit, gezelligheid, flexibiliteit en professionaliteit: alle labels hebben als doel het verblijf van de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken!

Kitchen & Bar Vondelpark3, adres: Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

Kitchen & Bar Vondelpark3. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Groot Melkhuis

Natuurlijk mag het terras van ‘Groot Melkhuis’ niet ontbreken in onze lijst met gezellige en leuke terrassen in Amsterdam. Deze horecagelegenheid zit al jaren gelegen in het Amsterdamse Vondelpark. Tussen de flora, fona en watertjes van het stadse park, houdt Groot Melkhuis al tijden stand. Je kunt hier ook prima met jong kroost naar toe gaan want ze hebben een hoop speelmogelijkheden.

Groot Melkhuis, Vondelpark 2, 1071 AA Amsterdam

Terras Groot Melkhuis in Vondelpark. Foto vrijetijdamsterdam.nl

Vondeltuin

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft hier meerdere malen lekker een terrasje gepakt. Het Vondeltuin restaurant ligt heerlijk gelegen in het Vondelpark! Bij Vondeltuin komt een divers publiek, van jong tot oud. Leuk om te zien is de nieuwe generatie jonge moeders en vaders, die het er samen met de kids lekker naar hun zin hebben, terwijl er aan andere tafeltje groepjes vrienden en vriendinnen ook gezellig aan het kletsen zijn. Nu de lente weer is aangebroken kun je er vanaf 10:00 uur ‘s ochtends al terecht voor een heerlijke kop koffie! Er staan meerdere lekkere dingen op de lunch- en dinerkaart. Ga maar snel eens een kijkje nemen zouden we zeggen!

Vondeltuin, Vondelpark 7, 1075 VR Amsterdam

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Foto van voor de Corona. Het is er wel nog steeds zo gezellig!

Locals Coffee

“Wij zijn gisteren bij Locals Coffee geweest en hebben daar een heerlijk broodje kip met avocado gegeten. Vriendelijke bediening en erg gezellig. Ze hebben ook een terras waar je lekker kunt zitten”, aldus een van onze redactieleden over Locals Coffee in de Pijp.

Muur met schilderijen in Locals Coffee. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Naast een lekker broodje kip met advocado en een heerlijke bak koffie kun je bij Locals Coffee terecht voor een smaakvol ontbijtje zoals Yoghurt, fruit, granola en sia saadjes. Een keuze waar u ook geen spijt van krijgt is Aç aí Bowl. Voor de brunch sieren Hummus, Tuna, Salmon en gerechtjes met Advocado onder andere de kaart. Op de menu kaart staat zelfs een heuse ‘pattiserie’ vermeld waar u kunt kiezen uit (chocolade) croissant, bananenbrood, carrot brood, pasta del nata of een brownie.

Locals Coffee, adres: Eerste Jacob van Campenstraat 27-H

Facebook-pagina Locals Coffee

Terras Locals Coffee. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Café Bloemers

Bij café Bloemers in de Pijp kun je heerlijk op het terras zitten. Je hebt een terras rondom de horecazaak. En als je het fietspad oversteekt (kijk uit!! voor de voorbij komende fietsers) kun je op het knusse terras van Bloemers gaan zitten. Het terras wordt afgeschermd door plastic wanden waar je gewoon doorheen kunt kijken. Je hebt op het terras een schommeltje waar je met je lover lekker kunt chillen. Daarnaast staan er schattige houten tafeltjes en stoeltjes opgesteld waar je kunt gaan zitten. Je zit hier trouwens aan de Ceintuurbaan en het pleintje waar je uitzicht op hebt aan de andere kant van de weg, daar voetbalde een tijdje terug wereldster Justin Bieber, gezellig met de plaatselijke Amsterdamse jeugd.

Café Bloemers, adres: Hemonystraat 70, 1074 BT Amsterdam, Netherlands

Facebook-pagina Bloemers

Restaurant Klein Kalfje

Ze liggen ongeveer op het randje van Amsterdam en de mensen die er geweest zijn zullen het absoluut beamen. Al meer dan een eeuw komen mensen van heinde en ver om te genieten bij het Klein Kalfje. Nu jij nog… Het terras van restaurant ’t Kalfje heeft een prachtige ligging. Een stukje weg van de Amsteldijk is de scheiding tussen het knusse restaurant en het fijne terras dat pal aan de Amstel ligt. Lekker om een koud flesje champagne, witte wijn of een ijskoud biertje te drinken terwijl de bootjes over de Amstel voorbij varen. Vergeet geen kijkje op de menukaart te nemen.

Restaurant Klein Kalfje, adres: Amsteldijk-Noord 355, 1083 AB Amsterdam

Facebook-pagina Restaurant ‘t Kalfje 

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse is helemaal New & Corona improved. Vanaf 1 juni openen de deuren van Amstel Boathouse: hét terras van de Rivierenbuurt. Amstel Boathouse is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur voor heerlijke koffies, lunch, borrel en diner. Maandag – Zondag 10:00 – 23:00 uur. De keuken is open tot 22:00 uur.

Amstel Boathouse, adres: Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam

Facebook-pagina Amstel Boathouse

Bar Alt

“Nog even en dan mag het bier weer vloeien! De verse fusten zijn onderweg en de keuken is weer op stoom aan het komen voor het nieuwe menu. Reserveer nu voor het restaurant en terras”, aldus de medewerkers van Bar Alt, die van woensdag tot en met zondag geopend is.

Stadionplein 103, Amsterdam

Facebook-pagina Bar Alt

Café Kiebêrt

“Heyho! Wij zijn in de lucht voor reserveringen! Maandag 1 juni zijn we er vanaf 12:00 uur met ijskoude biertjes en heel veel zin om jullie te zien ❤️”, aldus het personeel van Café Kiebêrt. Mocht je een tafeltje willen reserveren dien je de website te bezoeken.

Café Kiebêrt, adres: Marathonweg 2, 1076 TE Amsterdam

Facebook-pagina van Cafe Kiebert

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal is er klaar voor. Helemaal na de metamorfose van het restaurant, de bar en de bistro. Graag reserveren per telefoon, email of via de website www.hetamsterdamseproeflokaal.nl

Het Amsterdamse Proeflokaal, adres: Stadionplein 300, Amsterdam

Facebook-pagina het Amsterdamse Proeflokaal

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Noord

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid-Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam West

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam