Geslaagde Popquiz Café Pieper op hoekje Prinsen- en Leidsegracht
De terechte winnaars van de Popquiz. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Geslaagde Popquiz Café Pieper op hoekje Prinsen- en Leidsegracht

Woensdagavond verlieten een deel van de gasten van ‘de Pieper’ met jolige gezichten het café en bleef een ander deel, gevestigd rondom een zingende bezoeker met microfoon, hangen aan één van de sfeervolle houten tafeltjes die de kroeg rijk is.

YouTube movie: De man met de microfoon aan de winnende tafel

Even daarvoor had gastpresentator Harry Weggemans een gezellig avondje ‘Popquizen’, in één van Amsterdams oudste kroegen met verve afgesloten. Piepers vaste presentator Ivo was woensdagavond afwezig en Harry Weggemans moest daarvoor invallen. “Ivo doet het top, maar Harry kan er ook wat van hoor”, laat stamgast Ruud Bakker met in zijn ene hand een glas witbier en in zijn andere een A4tje, met een tevreden blik al rondkijkend weten.

Weggemans, ook actief als DJ Flyon op diverse evenementen in de stad, wist het publiek tijdens het ‘vragenbal’ op leuke wijze te vermaken met zelf bedachte vragen met betrekking tot muziek vanaf de jaren 70 tot aan afgelopen zomer.

Wie had liedje geschreven? Wie was zanger of zangeres? Van wie was het originele nummer? Dat waren onder andere vragen voor de deelnemers tijdens Piepers eerste Popquiz ooit. Ook zette Weggemans liedjes in die de deelnemers moesten uitschrijven op papier en moest de afbeelding van LP’s, die op een A4tje stonden afgebeeld, door de deelnemers geraden en uitgeschreven worden.

Ondanks dat er vragen waren met betrekking tot de ‘Seventies’ bestond het publiek in het bruine café niet alleen uit oudere mensen. Er was een bonte mix van jong en oud aanwezig en veel belangrijker dan de leeftijd, ze leken zich uitstekend met elkaar te vermaken.

Niet alleen het publiek had er lol in gehad maar ook gastpresentator Harry Wegemans, die dat liet weten via zijn Facebook-pagina. “Zo dat was superleuk om te doen! . ? ?? Een Popquiz presenteren in De Pieper ✔️ – vink! Er waren 8 teams. En wat fijn om eens een keer alle antwoorden te weten”, aldus de enthousiaste Weggemans.

Over Café Pieper

Café Pieper zit op het hoekje van de Prinsen- en Leidsegracht en bestaat al sinds 1665. De Pieper werd beroemd door een liedje dat Rob de Nijs over het café schreef en om de lekkere ballen gehakt. Het kleine doch knusse café wordt doorgaans bezocht door vaste gasten maar ook onbekenden vermaken zich in het café aan één van de Amsterdamse grachten.

YouTube credits : Bexorcist

Openingstijden Café Pieper

Maandag: 12:00 – 01:00
Dinsdag: 16:00 – 00:00
Woensdag: 12:00 – 01:00
Donderdag: 12:00 – 01:00
Vrijdag: 12:00 – 02:00
Zaterdag: 12:00 – 02:00
Zondag: 14:00 – 22:00

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl