Toffe dance festivals in Amsterdam

Toffe dance festivals in Amsterdam
Milkshake Festival 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Toffe dance festivals in Amsterdam

Benieuwd welke leuke dance festivals er in de stad zijn? We hebben voor onze vaste volgers weer een paar heerlijke dance festivals op een rijtje gezet.  Wil jij altijd op de hoogte zijn van leuke tips m.b.t. Vrije Tijd en Amsterdam? Schrijf je dan via onze homepage in voor de VTA nieuwsbrief.

Amsterdam Dance Event 16 t/m 20 oktober 2019

Tuurlijk is het Amsterdam Dance Event in 2019 weer van de partij in de hoofdstad. Het grootste elektronische dance spektakel start op 16 oktober. Het feest is zoals gebruikelijk weer vier dagen achter elkaar aan de gang in ons aller Mokum.

Onlangs werd bekend dat donderdag 17 en vrijdag 18 oktober de Ziggo Dome in het teken staat van 15 jaar Tomorrowland. Vanwege dat speciale moment is het spectaculaire Tomorrowland in 2019 van de partij tijdens ADE 2019.

Het Amsterdam Dance Event 2018 telde een record aantal bezoekers. Het wordt de grote vraag of dat aantal in 2019 overtroffen zal worden. Omdat ADE zo’n groot en toonaangevend dance event in Amsterdam is, hebben we een blog samengesteld over het Amsterdam Dance Event 2019. Leuk als jullie onze berichten daar volgen.

Thunderdome 26 oktober 2019

Gabbers kunnen hun hart ook in 2019 weer ophalen! Want, er is in ons land nog steeds een levendige gabberscene. Daar op inspelend is Thunderdome ook in 2019 weer aanwezig met een keihard harcore festival. De organisatie van Thunderdome maakte onlangs bekend op zoek te zijn naar echte gabbers, die graag mee zouden willen hakken in de nieuwe trailer van het evenement. Leuk voor jou en je vrienden?

 

Festivals die al hebben plaatsgevonden

Mysteryland 23 t/m 25 augustus 2019

Mysteryland 2019, het grootste en bekendste electronische muziek-festival van Nederland, vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus. Meer dan 300 artiesten hebben inmiddels de data in hun agenda vastgelegd.

Op het voormalig Floriadeterrein bij Vijfhuizen verrijzen 17 stages, waar vrijwel alle onderdelen van het electronische muziek-spectrum zijn te beleven: House, Big Room, Techno, Trance, Trap, Hardstyle, RnB, Hip Hop, Hardcore, Drum and Bass, Disco en Minimal.

Tijdens Mysteryland maakt Martin Garrix, de nummer 1 dj van de wereld, zijn opwachting. Daarnaast komen er nog veel meer te gekke artiesten en zal er weer een hoop spektakel te beleven zijn.

Vorig jaar was het de 25-jarige jubileumeditie van het populaire Mysteryland festival. Ze weten echter nog steeds van geen ophouden en gaan de bezoekers honderd procent zeker weer met leuke entertainment verrassen.

Loveland Festival 2019

Loveland festival doet op 10 en 11 augustus 2019 haar intrede in het Sloterpark in Amsterdam. Twee dagen lang worden de bezoekers in het Amsterdamse park getrakteerd op heerlijke house klanken en leuk entertainment. Het is alweer de vijftiende keer dat Loveland zal plaatsvinden.

(mini) Milkshake Festival 26, 27 & 28 juli 2019

Het Milkshake Festival is toch wel het festival waar de LGBTQ gemeenschap in Nederland het hele reikhalzend naar uitkijkt. Er kan je van alles gebeuren, maar Milkshake daar moet je bij zijn geweest. De zaterdageditie was binnen een mum van tijd uitverkocht. Zondag lijkt in rap tempo te volgen.

Op beide dagen zijn er weer een hoop kleurrijke, creatieve en originele dingen te verwachten tijdens Milkshake in het Westerpark. Overigens staat er op 26 juli 2019 een nieuwe editie van mini Milkshake op het programma.

De voorgaande edities was de redactie van Vrije Tijd Amsterdam aanwezig en kunnen we zonder aarzelen dat dit een prachtig succes was. Om alvast een beetje in de stemming te komen blikte we vooruit op het aankomende Milkshake Festival 2019. We schreven een artikel op basis van een interview met Dylan Westerweel, die nauw betrokken is bij de organisatie van het festival.

De echte party people die geen genoeg van leuke feesten kunnen krijgen, kunnen na afloop ook nog terecht bij de Milkshake afterparties.

Het 909 festival vond op 25 mei 2019 plaats in de hoofdstad. En, we moeten zeggen, het was een lekker feest. Tijdens 909 is het vooral de doorgewinterde dance-liefhebber die ‘old skool’ los gaat. En daar is natuurlijk niks mis mee.

 

 

 

 

 

We Are Electric Weekender 5 t/m 7 juli 2019

Soms berichten we over nieuwsfeitjes buiten Amsterdam als we dat de moeite waard vinden. Dat is het geval bij het nieuws wat ons ten gehore kwam over het We Are Electric Festival 2019. De line-up van het populaire festival is uitgebreid met onder andere The Chemical Brothers, Eric Prydz en Richie Hawtin. Verder is de komst van Alan Walker en San Holo bevestigd naast vele andere live-acts en dj’s. Eerder zijn al namen als Disclosure (dj set), Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky, Charlotte de Witte en Ronnie Flex & Deuxperience aangekondigd.

Toffe dance festivals in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Caribbean & Latin Festival Pal Mundo 6 juli 2019

De tweede outdoor editie van Pal Mundo vindt plaats op zaterdag 6 juli in het Arenapark Amsterdam. Het Caribbean & Latin Festival heeft onder anderen Bad Bunny, Karol G en Victor Manuelle voor de main stage weten vast te leggen, terwijl SFB op de Tropical Stage is te zien. Verder worden diverse artiesten voor de Caribbean Stage aangetrokken en diverse Braziliaanse DJ’s worden op de Favela Stage verwacht. Het zijn enkele tipjes van de sluier want het festival zit vol met leuke artiesten, optredens en entertainment.

Credits voor de video hierboven zijn voor festival Pal Mundo

Welcome to the Future 20 juli 2019

Zaterdag 20 juli, van 12.00 tot 00.00 uur, is Het Twiske nabij Amsterdam het domein van Welcome to the Future (WTTF). Op acht verschillende podia is het beste van Techno en House te verwachten. Voor deze 13e outdoor-editie zijn onder meer Sven Väth, Joseph Capriati en Fjaak (live) vastgelegd. WTTF is een goude ouwe en staat voor jong en oud altijd garant voor een vet dance spektakel.

Credits video hierboven zijn voor WTTF festival

vrijetijdamsterdam.nl

PS Organiseer jij ook een tof festival die eigenlijk niet op de website van Vrije Tijd Amsterdam mag ontbreken? Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

Ben jij niet zo van de dance festivals? We hebben meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here