Toffe dance festivals in Amsterdam
Milkshake Festival 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Welke dance festivals zijn er in Amsterdam?

Benieuwd welke dance festivals er in de stad zijn? Via dit overzicht krijg je een overzicht van dance festivals die er in Amsterdam plaatsvinden. Let op: op dit moment is dit overzicht nog niet actueel. Je komt voornamelijk nog enkele toffe dance festivals uit 2019 in Amsterdam tegen. We doen ons best om dit zo snel mogelijk in orde te maken.

I.v.m. de coronacrisis is dit blog niet actueel. Alle events zijn tot 1 september 2020 afgelast. We hopen natuurlijk dat hier snel verandering in zal komen!

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event staat bovenaan de lijst met dance festivals in Amsterdam. Een ieder die bekend is in de dansscène zal zich daarin hopelijk kunnen vinden.

Het Amsterdam Dance Event was in 2019 weer van de partij in de hoofdstad. Het grootste elektronische dance spektakel verliep zonder grote noemenswaardige problemen. Een smetje was een traangas beroof actie tijdens het event van Martin Garrix op een rij. Triest, maar waar.

Thunderdome

Thunderdome is een muziekevenement dat georganiseerd wordt door ID&T. Het gabberfeest wordt als sinds 1992 georganiseerd. Op het moment van schrijven is er onlangs een documentaire over Thunderdome in première gegaan. Er worden nog steeds Thunderdome feesten georganiseerd. De laatste Thunderdome werd in Utrecht georganiseerd. We hebben deze toch ‘stiekem’ in de lijst gezet.

 

Festivals die al hebben plaatsgevonden

Mysteryland 23 t/m 25 augustus 2019

Mysteryland 2019, het grootste en bekendste electronische muziek-festival van Nederland, vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus. Meer dan 300 artiesten hebben inmiddels de data in hun agenda vastgelegd.

Op het voormalig Floriadeterrein bij Vijfhuizen verrijzen 17 stages, waar vrijwel alle onderdelen van het electronische muziek-spectrum zijn te beleven: House, Big Room, Techno, Trance, Trap, Hardstyle, RnB, Hip Hop, Hardcore, Drum and Bass, Disco en Minimal.

Tijdens Mysteryland maakt Martin Garrix, de nummer 1 dj van de wereld, zijn opwachting. Daarnaast komen er nog veel meer te gekke artiesten en zal er weer een hoop spektakel te beleven zijn.

Vorig jaar was het de 25-jarige jubileumeditie van het populaire Mysteryland festival. Ze weten echter nog steeds van geen ophouden en gaan de bezoekers honderd procent zeker weer met leuke entertainment verrassen.

Loveland Festival 2019

Loveland festival doet op 10 en 11 augustus 2019 haar intrede in het Sloterpark in Amsterdam. Twee dagen lang worden de bezoekers in het Amsterdamse park getrakteerd op heerlijke house klanken en leuk entertainment. Het is alweer de vijftiende keer dat Loveland zal plaatsvinden.

(mini) Milkshake Festival 26, 27 & 28 juli 2019

Het Milkshake Festival is toch wel het festival waar de LGBTQ gemeenschap in Nederland het hele reikhalzend naar uitkijkt. Er kan je van alles gebeuren, maar Milkshake daar moet je bij zijn geweest. De zaterdageditie was binnen een mum van tijd uitverkocht. Zondag lijkt in rap tempo te volgen.

Op beide dagen zijn er weer een hoop kleurrijke, creatieve en originele dingen te verwachten tijdens Milkshake in het Westerpark. Overigens staat er op 26 juli 2019 een nieuwe editie van mini Milkshake op het programma.

De voorgaande edities was de redactie van Vrije Tijd Amsterdam aanwezig en kunnen we zonder aarzelen dat dit een prachtig succes was. Om alvast een beetje in de stemming te komen blikte we vooruit op het aankomende Milkshake Festival 2019. We schreven een artikel op basis van een interview met Dylan Westerweel, die nauw betrokken is bij de organisatie van het festival.

De echte party people die geen genoeg van leuke feesten kunnen krijgen, kunnen na afloop ook nog terecht bij de Milkshake afterparties.

Het 909 festival vond op 25 mei 2019 plaats in de hoofdstad. En, we moeten zeggen, het was een lekker feest. Tijdens 909 is het vooral de doorgewinterde dance-liefhebber die ‘old skool’ los gaat. En daar is natuurlijk niks mis mee.

 

https://www.facebook.com/909festival/videos/378055456389154/?v=378055456389154&utm_source=Loveland%20Events&utm_campaign=a11f8ecea1-EMAIL_CAMPAIGN_2019_02_20_11_22_COPY_03&utm_medium=email&utm_term=0_92d2cf585e-a11f8ecea1-89353571

 

 

 

 

We Are Electric Weekender 5 t/m 7 juli 2019

Soms berichten we over nieuwsfeitjes buiten Amsterdam als we dat de moeite waard vinden. Dat is het geval bij het nieuws wat ons ten gehore kwam over het We Are Electric Festival 2019. De line-up van het populaire festival is uitgebreid met onder andere The Chemical Brothers, Eric Prydz en Richie Hawtin. Verder is de komst van Alan Walker en San Holo bevestigd naast vele andere live-acts en dj’s. Eerder zijn al namen als Disclosure (dj set), Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky, Charlotte de Witte en Ronnie Flex & Deuxperience aangekondigd.

Caribbean & Latin Festival Pal Mundo 6 juli 2019

De tweede outdoor editie van Pal Mundo vindt plaats op zaterdag 6 juli in het Arenapark Amsterdam. Het Caribbean & Latin Festival heeft onder anderen Bad Bunny, Karol G en Victor Manuelle voor de main stage weten vast te leggen, terwijl SFB op de Tropical Stage is te zien. Verder worden diverse artiesten voor de Caribbean Stage aangetrokken en diverse Braziliaanse DJ’s worden op de Favela Stage verwacht. Het zijn enkele tipjes van de sluier want het festival zit vol met leuke artiesten, optredens en entertainment.

Credits voor de video hierboven zijn voor festival Pal Mundo

Welcome to the Future 20 juli 2019

Zaterdag 20 juli, van 12.00 tot 00.00 uur, is Het Twiske nabij Amsterdam het domein van Welcome to the Future (WTTF). Op acht verschillende podia is het beste van Techno en House te verwachten. Voor deze 13e outdoor-editie zijn onder meer Sven Väth, Joseph Capriati en Fjaak (live) vastgelegd. WTTF is een goude ouwe en staat voor jong en oud altijd garant voor een vet dance spektakel.

Credits video hierboven zijn voor WTTF festival

vrijetijdamsterdam.nl

PS Organiseer jij ook een tof festival die eigenlijk niet op de website van Vrije Tijd Amsterdam mag ontbreken? Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

Ben jij niet zo van de dance festivals? We hebben meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.