Toffe dance festivals in Amsterdam

Welke festivals in Amsterdam je in 2019 niet mag missen
Milkshake Festival 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Toffe dance festivals in Amsterdam

In ons blog ‘toffe dance festivals in Amsterdam’ beschrijven we diverse vette dance festivals in Amsterdam, die in onze ogen de moeite waard zijn om te bezoeken in 2019.


Laatste update: 5 april 2019

Awakenings Easter Good Friday

Awakenings Easter Good Friday 19 april 2019 22:00 – 08:00 in de Gashouder Amsterdam.

Line up:

22:00 – 23:30 Sandrien
23:30 – 01:30 SHDW, Obscure Shape
01:30 – 02:30 999999999 (live)
04:00 – 05:30 Kobosil
05:30 – 06:45 Fatima Hajji
06:45 – 08:00 Perc

Awakenings Easter Sunday

Awakenings Easter Sunday 21 april 2019 22:00 – 08:00 uur in de Gashouder Amsterdam
Line-up:
22:00 – 00:00 Dimi Angélis
00:00 – 01:30 Reinier Zonneveld (live)
01:30 – 03:00 Sam Paganini
03:00 – 05:00 Selección Natural (Oscar Mulero, Reeko & Exium)
05:00 – 06:30 Attention Deficit Disorder (AnD & Dasha Rush live)
06:30 – 08:00 DJ Rush


Appelsap

Laatste update: 15 januari 2019

Vandaag maken Appelsap en boekingsagentschap Topbillin’ bekend dat ze de handen ineenslaan. Appelsap is het eerste en langstlopende Hiphopfestival van Nederland en Topbillin’ de eerste boeker gespecialiseerd in urban en hiphop. Het agentschap vertegenwoordigt namen als De Jeugd van Tegenwoordig, Bizzey, Jonna Fraser, Adje en Yung Felix. Appelsap vindt dit jaar plaats op 10 augustus en de kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

Krachtenbundeling van twee pioniers

De twee pioniers bundelen vanaf dit jaar hun expertise en passie voor de culture, om de Amsterdamse Summer Jam naar een volgend niveau te tillen. Appelsap, dat volgend jaar twintig jaar bestaat, is al jaren een bekroning op de carrière van menig Nederlandse artiest en bij uitstek dé plek om aanstormend internationaal Hiphop-talent live te ervaren. Zo waren acts als Kendrick Lamar, Travis Scott en Stormzy voor het eerst in Nederland te zien op Appelsap. Met de samenwerking zal er nog meer nadruk komen te staan op het samenbrengen van een kleurrijk palet aan bezoekers en juwelen van de binnen- en buitenlandse scene van nu en morgen. Lees ook het hele artikel dat we publiceerden.

-> VTA agenda Appelsap festival <-


Amsterdam Open Air Festival

Laatste update: 24 januari 2019

Toppers zoals Latifah, Broederliefde, Voorn, Lucas & Steve naar Amsterdam Open Air

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni staat het Amsterdamse Gaasperpark weer in het teken van Amsterdam Open Air. De line up voor de negende editie maakt eens te meer duidelijk waar AOA voor staat: een smeltkroes van vrijwel alle stijlen van de house, techno en een groot aanbod van urban en hiphop. Dit jaar staan onder anderen Netsky, Kerri Chandler, Latifah, Reinier Zonneveld, SG Lewis en Bizzey (allen op zaterdag), Broederliefde, Joris Voorn, Colin Benders, Lucas & Steve, Henrik Schwarz en Kris Kross Amsterdam (zondag) op het affiche.

Amsterdam Open Air biedt traditiegetrouw ruimte aan tech house, deep house, techno, eclectic, UK, hiphop, disco en verschillende Afrikaanse en Arabische muzikale stijlen. In totaal komen zo’n 150 artiesten naar het Gaasperpark. Naast de hiervoor genoemde artiesten maken onder meer Claptone, Artbat, Matador, DJ EZ, Yung Felix, Nora en Pure, De Sluwe Vos, Denis Sulta, David Vunk, Luuk van Dijk en Benny Rodrigues hun opwachting. Daarnaast verwelkomt het festival een groot aantal live acts, zoals: Josylvio, Yung Internet, Idaly, Koffie en Brass Rave Unit & Kauw presenteren ‘a live tribute tot he Golden Era of Dance Music’. House en techno is live te verwachten van onder anderen LSD (Luke Slater, Steve Nicknell, Function) die een 2,5 uur durende show brengen, Reinier Zonneveld, Phreaks of Visions en Sweely. Lees verder.

Laatste update: 17 januari 2019

De organiserende festivalliefhebbers van Amsterdam Open Air 2019 hebben de stages voor de aankomende Amsterdam Open Air 2019 bekend gemaakt. Twee dagen lang kunnen party people weer keihard los gaan in het Amsterdamse Gaasperpark. Er zijn enkele opvallende namen te bewonderen. Zo sieren bijvoorbeeld Vault Sessions, Disco Dolly én de Amsterdamse Chin Chin Club de line up van het festival. Lees verder.

Laatste update: 15 januari 2019

Amsterdam Open Air is populair onder de nieuwe generatie Amsterdammers! In 2018 was het festival, evenals de editie in het jaar daarvoor, volledig uitverkocht. Dit jaar vindt het Amsterdam Open Air festival plaats op 1 en 2 juni 2019. Locatie is (hoe kan het ook anders) weer het Gaasperpark. De line-up is tot op heden nog niet bekend gemaakt. Maar, wij houden u op de hoogte.

Check het Amsterdam Open Air event ook in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam


Awakenings Festival

Laatste update: 17 januari 2019 

Awakenings maakte de line-up vandaag bekend. Hieronder de namen die op zaterdag gaan draaien! Voor de zondag kun je het beste een kijkje nemen op de website van Awakenings.

Adam Beyer Adriatique Amelie Lens Anastasia Kristensen AnD & Dasha Rush LIVE
Bart Skils Ben Klock Browncoat Charlotte De Witte Claire Morgan
Dax J Dj Rush Enrico Sangiuliano Enzo Siragusa Fjaak
Guti I Hate Models Ingi Visions Ion Ludwig J. Fernandes
Joran Van Pol Joris Voorn Lewski Loco Dice Maceo Plex
Matrixxman Raresh Rebekah Reinier Zonneveld Ricardo Villalobos
Sonja Moonear Spokenn (Ferro & Reiss) Sven VÄth Victor Ruiz William Djoko Joseph Capriati
Monika Kruse Nina Kraviz Ø [phase]Pan-pot Patrice BÄumel Paula Temple
Richie Hawtin Rødhåd Sam Paganini Sandrien Shlømo
Joyhauser Juan Sanchez Konstantin Sibold Lewis Fautzi

Laatste update: 15 januari 2019 

Awakenings festival mag niet ontbreken in onze lijst met festivals die we je aanraden om in 2019 te bezoeken. Het festival vindt plaats op 29 en 30 juni 2019 in Spaarnwoude Houtrak. Let op: De organisatie maakt op donderdag 17 januari 2019 de line-up bekend! En ja natuurlijk houden we je op de hoogte.

Awakenings Festival in agenda VTA


DGTL Festival 

Laatste update: 20 januari 2019

DGTL festival mag zeker niet ontbreken. Het festival vindt plaats op 19 ,20 en 21 april 2019. Locatie is de vertrouwde NDSM grond. Namen die de line-up sieren zijn DJ Koze, Mano Le Tough, Tunnelvisions & Applescal, andhim, ANNA, Archie Hamilton, Bedouin, Ben Klock, Colin Benders, De Sluwe Vos [LIVE], DJ Seinfeld, DMX Krew [LIVE], Dr. Rubinstein, Floorplan, George, FitzGerald [LIVE], HAAi, Horse Meat Disco, Joachim Pastor [LIVE], John Talabot & Oceanic, JP Enfant, Larry Heard AKA Mr Fingers [LIVE], Luuk van Dijk, Maceo Plex, Matthew Dekay, Mella, Dee, Midland, Moodymann, Moxie, Otzeki [LIVE], Parallells [LIVE], Patrick Topping & Green Velvet, Paula Tape, Rampa vs &ME, Rampue [LIVE], ROD, Rødhåd, Roi Perez, Roman Flügel, Rone [LIVE], Sam Shure, stranger & Deniro, Tijana T, TITIA, upsammy, Younger Rebinds, Tammo Hesselink, Abstract Division, Amelie Lens, ANOTR, Be Svendsen [LIVE], Bambounou, Bicep [DJ], Bjarki, The Black Madonna, Carista, Collé, Cubicolor [LIVE], Dax J, Dazion, Disclosure [DJ], Dixon, DJ Boring [LIVE], Eelke Kleijn [LIVE], Elias Mazian, GusGus [LIVE], Henrik Schwarz [LIVE], Honey Dijon, Identified Patient, JP Enfant, Kölsch, Laurent Garnier, Len Faki, Marcel Dettmann, Max Cooper [LIVE], Motor City Drum Ensemble, Ninze & Okaxy [LIVE], Oliver Koletzki, Optimo, Pachanga Boys, Philou Louzolo, Rebolledo, Redshape [LIVE],Satori [LIVE], Sedef Adasi, Tourist [LIVE], Tracey, Vermelho, William Djoko.


Het Amsterdams Verbond

Laatste update: 16 januari 2019

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond, dat dit jaar vijf jaar bestaat, keert op 5 mei terug naar de Tuinen van West waar het met haar hostingpartijen de vrijheid viert. Om de vrijheid kracht bij te zetten, maakt het festival in tegenstelling tot het moment op 4 mei, om 20.00 uur twee minuten lawaai met alle bezoekers.

“Vijf jaar na de eerste editie zijn we verdrievoudigd en verwachten we 15.000 bezoekers op de Tuinen van West. We zijn ontzettend trots om met zoveel mensen de vrijheid te kunnen vieren. Door met iedereen tegelijk twee minuten zoveel mogelijk geluid te maken, vormen we een krachtig verbond wat het ultieme gevoel van vrijheid geeft. De Lawaai Papegaai noemen we dat”, vertelt organisator Mitchel Bovenlander.

Het Amsterdams Verbond begon in 2015 met de gedachte om het nachtleven van Amsterdam samen te brengen, en samen de vrijheid te vieren. Diverse hostingpartijen – ‘bondgenoten’ zoals Het Amsterdams Verbond ze noemt – hosten daarbij gezamenlijk de stages. Het festival ontving in het eerste jaar 5000 bezoekers op Sportpark de Eendracht.

Officieel onderdeel van Bevrijdingsdag Amsterdam

Het Amsterdams Verbond is voor het 5e jaar officieel programmaonderdeel van Bevrijdingsdag Amsterdam en wordt ondersteund door Comité 4 en 5 Mei.

De tickets voor het festival op de Tuinen van West zijn vanaf vandaag 20.00 uur te koop via de website van Het Amsterdams Verbond. De kaartverkoop start traditiegetrouw met 1000 tickets a € 17,50, die jaarlijks binnen enkele seconden uitverkocht zijn. Daarna gaan direct de ‘Vroege Bondgenoten’ in de verkoop a € 27,50.

Het Amsterdams Verbond bestaat uit de volgende hostingpartijen:

Vunzige Deuntjes, Het Mokums Paradijs by Claire, Chicago Social Club, Club Nyx, Disco Dolly, Happy Feelings en Terug Naar Toen.


Macumba, festival

Festival Macumba komt deze zomer terug met hun succesformule waarbij je je voor een hele dag in Latijns-Amerika waant : de ultieme mix aan reggaeton, salsa, merengue en caribbean beats. De vibe van het populaire latin feest Fiesta Macumba wordt wederom verplaatst naar de Ouderkerkerplas. Op zaterdag 27 juli geniet je hier van vijf stages aan live artiesten, DJ’s en dansworkshops. Onlangs werden er drie internationale headliners aangekondigd: PISO 21, de hitsensatie uit Colombia die momenteel bovenaan de latin charts prijkt, salsalegende JOSE ALBERTO ‘EL CANARIO’ CON MERCADONEGRO en de Spaanse urban artiest C. TANGANA, die momenteel hit na hit scoort in Amerika.

Net als vorig jaar is er naast muziek ook een groot assortiment aan Latin street food en zijn er veel verrassingen aan het strand van de Ouderkerkerplas. Geheel volgens het recept van Festival Macumba: Música, Amor y Vida, oftewel: muziek, liefde en het leven.


Milkshake Festival

16 april 2019

MELANIE C EN SINK THE PINK NAAR MILKSHAKE FESTIVAL

Spice Girl Melanie C komt met Sink The Pink naar Milkshake Festival. Op zondag 28 juli brengen zij alle grote hits van The Spice Girls in een voor Nederland uniek optreden. De show van Mel C en Sink The Pink is onderdeel van een wereldwijde tournee langs allerlei Pride Festivals komende zomer. De gelegenheidsformatie is voor het eerst te zien op 21 juni in Sao Paulo en gaat vervolgens naar Bristol, Amsterdam, Stockholm, Brighton, Margate, Belfast en Dublin.

De samenwerking tussen Melanie C en Sink The Pink (STP) is opvallend te noemen, maar vindt zijn oorsprong in de vriendschap tussen de Spice Girl en STP-voorman Glyn Fussell. Afgelopen zomer werd hun vriendschap extra kracht bijgezet in een creatieve samenwerking tijdens het door STP opgerichte festival Mighty Hoopla. Alle hits van The Spice Girls kwamen voorbij, inclusief de aankleding die zo kenmerkend was destijds.

Melanie C, die momenteel ook repeteert voor de UK Stadium Tour met The Spice Girls, staat te trappelen om met Sink The Pink op te treden: “Dit is een beetje een droom die uitkomt voor mij! Ik ga op tournee met Sink The Pink, de meest inclusieve, leuke en fantastische clubnacht in Londen en nemen hun beste drag queens gewoon mee. Ik kan niet wachten.” Glybf Fussell: “Het gebeurt niet iedere dag dat een stel drag queens de wereld in gaan met een Spice Girl. Deze tour laat zien hoe geëngageerd Melanie is voor haar LGBTQ-fans en we zijn eerlijk gezegd als een kind zo blij dat we dit kunnen doen.”

Verder kondigt Milkshake ook de komst van Honey Dijon en Merol aan. Honey Dijon (voorheen bekend als Miss Honey Dijon) is een Amerikaanse dj, producent, elektronische muzikant en mode-icoon. Ze is geboren in Chicago en woont in New York City. Ze trad op in clubs, kunstbeurzen, galeries en mode-evenementen wereldwijd. Bekend om het zich niet houden aan een bepaald genre, is Honey Dijon bekend voor het samenstellen van eclectische sets.

Merol beleefde haar grote doorbraak in 2018. De zangeres maakt opvallende Nederlandstalige popmuziek. Ze is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair. Met haar cheeky teksten, jaren ’80 synth en gezonde dosis zelfspot, weet Merol ieders hart te veroveren. Met ‘Ik Wil Een Kind Van Jou’ afkomstig van EP ‘BOTER’ en ‘Lekker Met de Meiden’ ging de Dordtse al viral en aan eind van het jaar was ook ‘Kerst Met De Fam’ een schot in de roos. Met ‘Hou je bek en bef me’ zette Merol zichzelf helemaal op de kaart.

Milkshake Festival is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

 

15 januari 2019

Het Milkshake Festival in Amsterdam keert in 2019 terug naar het Westerpark in Amsterdam. En net als de voorgaande keren is het ook dit keer weer een zogenoemde weekender. Dat wil zeggen dat er zowel zaterdag en zondag weer een kleurrijk feest vol diversiteit neergezet gaat worden. De data voor het Milkshake Festival 2019 zijn 27 en 28 juli. Mini Milkshake vindt op 26 juli plaats.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. ‘Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren’, liet de organisatie van het speciale festival al meerdere keren weten.

De zevende editie van Milkshake Festival (in 2018) was geheel vegetarisch en duurzamer dan ooit. Zo was er op beide dagen in het Westerpark geen vlees meer te koop, werd pin-only geïntroduceerd en waren bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar. Daardoor werd een hoop onnodig afval verminderd. Ook was er een samenwerking met Ecotoilet en Waternet om fosfaat uit de ontlasting, die in de Dixies wordt opgevangen, te halen. Voor aggregaten werd gebruik gemaakt van biodiesel en speciaal voor het festival werd met Slimstroomplan een Smart Power Plan ontwikkeld dat resulteerde in een minimum aan elektriciteitsgebruik.

Organisatrice Marieke Samallo lichtte destijds de beweegredenen toe: “Milkshake staat voor liefde, respect en een betere wereld. Wij hebben bij Milkshake 30.000 mensen die komen eten, dan mag je als organisatie mensen inspireren. Het feest wordt niet nog toffer door 20.000 hamburgers. Daarnaast dragen we met andere maatregelen ook bij aan een betere wereld: door pin-only komen er geen munten meer en dat scheelt behoorlijk wat plastic productie en het is ook prettiger voor de bezoeker. Die krijgt bovendien zijn eigen hardcup bij de bar uitgereikt. Deze kan gedurende het festival worden gebruikt en aan het einde weer worden ingeleverd, waarna statiegeld wordt terug gegeven.”

En over organisatrice Marieke Samallo gesproken. De organisator van het Milkshake Festival is geselecteerd voor de titel ‘Amsterdammer van het jaar’. Deze verkiezing verloopt via de website amsterdammervanhetjaar.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Bekijk het evenement ook in de agenda van VTA


MYSTERYLAND

Laatste update 05-02-2019

Mysteryland maakte vandaag de hostingpartners voor de aanstaande editie bekend. En daar zaten weer vette namen bij!

Laatste update: 29 januari 2019

Early Bird-kaartverkoop Mysteryland 2019 van start

Mysteryland, het grootste en bekendste electronische muziek-festival van Nederland, vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus. Meer dan 300 artiesten hebben inmiddels de data in hun agenda vastgelegd. Wie dat exact zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. De Early Bird-kaartverkoop voor Mysteryland 2019 start dinsdag 29 januari om 12.00 uur via www.ml.nl.

Op het voormalig Floriadeterrein bij Vijfhuizen verrijzen 17 stages, waar vrijwel alle onderdelen van het electronische muziek-spectrum zijn te beleven: House, Big Room, Techno, Trance, Trap, Hardstyle, RnB, Hip Hop, Hardcore, Drum and Bass, Disco en Minimal. Lees ook het hele artikel.

Laatste update: 17 januari 2019

Mysteryland heeft de openingstijden bekend gemaakt. Zaterdag 24 augustus is dat van 11:00 uur tot 23:00 uur en zondag 25 augustus is dat van 12:00 uur tot 23:00 uur. Kamperen start vrijdag 23 augustus om 11:00 uur tot maandag 26 augustus om 12:00 uur. “Onze kampeergasten maken deel uit van de meest volledige en meest intense Mysteryland-viering”, aldus Mysteryland! Op 29 januari 2019 gaat de early bird verkoop van start.

Laatste update: 15 januari 2019

Na een succesvol 25-jarig jubilea festivalweekend eind augustus met een recordaantal van 130.000 bezoekers uit meer dan 100 landen, kondigde Mysteryland al in 2018 de data voor haar 26e editie aan. In 2019 keert het festival van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus terug naar het Floriadeterrein. De fans van het 25 jarige dance festival krijgt zodoende, naar alle waarschijnlijkheid, een mooie 26e editie voorgeschoteld.

De organisatie schijnt al druk bezig te zijn met de plannen voor de aanstaande editie. Dat wordt weer groots met een diverse line up op veel verschillende podia.

Hiernaast staat Mysteryland bekend om de mooie sprookjesachtige omgeving, die haar team elk jaar met veel aandacht en creativiteit opnieuw tot leven brengt. Tijdens de afgelopen editie is er ook bekend gemaakt dat Mysteryland samen met de gemeente en het recreatieschap overeenstemming heeft bereikt over een nieuw 10-jarig huurcontract. Het festival bekrachtigde onlangs de samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer.

Check ook het Mysteryland 2019 event in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam.


? 3x NYX Festival 2019 ?

Laatste update: 15 januari 2019

“Why hide away in the night when you can also party during the day! 3x NYX is bringing a brand new queer festival to Thuishaven Amsterdam, on saturday the 29th of June 2019. A place without prejudice, where gender has no name and where self-expression is key! A celebration of acceptance that unites people through music, performances & creativity! Join us, our favorite DJ’s, unique performers and all other beautiful individuals for a great start of the summer”, zijn de mooie woorden van de organisatie van dit festival.

Hoe meer Queer in Amsterdam hoe beter. Amsterdam heeft het nodig.

Check hier het 3x NYX event in de agenda van VTA


Pal Mundo Festival outdoor

Laatste update: 24 januari 2019

Bad Bunny, Karol G, SFB e.v.a. naar Caribbean & Latin Festival Pal Mundo

De tweede outdoor editie van Pal Mundo vindt plaats op zaterdag 6 juli in het Arenapark Amsterdam. Het Caribbean & Latin Festival heeft onder anderen Bad Bunny, Karol G en Victor Manuelle voor de main stage weten vast te leggen, terwijl SFB op de Tropical Stage is te zien. Verder worden diverse artiesten voor de Caribbean Stage aangetrokken en diverse Braziliaanse DJ’s worden op de Favela Stage verwacht.

De 24-jarige Bad Bunny uit Puerto Rico is bekend door zijn Latin Trap en reggaeton. Hij zette zijn eerste muzikale stappen zonder een label achter zich, maar nadat hij tekende bij DJ Luian kreeg hij de mogelijkheid om met meer internationaal bekende artiesten samen te werken. Dat resulteerde onder meer in het nummer MIA, dat hij samen met Drake maakte. Ook werkte hij samen met Cardi B en J Balvin. Samen zorgden zij voor de nummer 1-hit in de Billboard Top 100, I Like Hit. Afgelopen jaar lanceerde hij ook Te Guste, samen met superster Jennifer Lopez. De bijbehorende videoclip werd bijna 70 miljoen keer bekeken via YouTube.

Op de main stage is ook plaats ingeruimd voor de reggeaton van Karol G en de salsa van Victor Manuelle. De Colombiaanse zangeres Karol G wist al eens een Latin Grammy Award in de wacht te slepen en heeft hits als Ahora Me Llama, Mi Cama en Culpables op haar naam staan. Victor Manuelle is geboren in de Verenigde Staten, maar heeft Puerto Ricaanse roots. Dat is ook hoorbaar in zijn salsamuziek. Hij is  in zijn genre uitgegroeid tot een van de meeste succesvolle artiesten. Hij maakte recent zijn opwachting op de salsa-versie van wereldhit Despacito en werkte ook samen met de eerdergenoemde Bad Bunny.  Lees verder.


Welcome to the future festival

29 januari 2019 

Sven Väth, Joseph Capriati en Fjaak (live) debuteren op Welcome to the Future

Zaterdag 20 juli, van 12.00 tot 00.00 uur, is Het Twiske nabij Amsterdam het domein van Welcome to the Future (WTTF). Op acht verschillende podia is het beste van Techno en House te verwachten. Voor deze 13e outdoor-editie zijn onder meer Sven Väth en Joseph Capriati vastgelegd. Lees ook het hele artikel.

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog over uitgaan in Amsterdam 


20 februari 2019

We Are Electric Weekender 2019

Soms berichten we over nieuwsfeitjes buiten Amsterdam als we dat de moeite waard vinden. Dat is het geval bij het nieuws wat ons ten gehore kwam over We Are Electric 2019. De line-up van het populaire festival is uitgebreid met onder andere The Chemical Brothers, Eric Prydz en Richie Hawtin. Verder is ook de komst van Alan Walker en San Holo bevestigd naast vele andere live-acts en dj’s. Eerder zijn al namen als Disclosure (dj set), Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky, Charlotte de Witte en Ronnie Flex & Deuxperience aangekondigd. Het festival neemt in Nederland met het aanbod van elektronische (live-)acts op meerdere podia, de ruime eindtijden en bijzondere locatie een unieke plaats in. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli is het groene Landgoed Velder in Boxtel het toneel van We Are Electric Weekender.

The Chemical Brothers is één van de grootste en langstlopende live elektronische artiesten-duo’s ter wereld. Het is bijzonder, dat ze juist We Are Electric Weekender gekozen hebben als enige Nederlandse festival deze zomer. Naast The Chemical Brothers staan ook de legendarische Eric Prydz en Richie Hawtin met zijn Closer show op de MainStage van We Are Electric Weekender. San Holo is één van de vele succesvolle dj’s/producers die Nederland rijk is. Hij prijkte vorig jaar onder meer op het affiche van Coachella en ontving onlangs een Edison voor zijn debuutalbum. Dit jaar staat hij op de MainStage op dezelfde dag als de Brits-Noorse dj/producer Alan Walker die de laatste jaren wereldwijd grote hits scoort.

We Are Electric Weekender kondigde eerder aan dat Rampage, bekend van het grootste drum ’n bass- en dubstep evenement van de wereld, drie dagen lang een podium op het meerdaagse festival host. De eerste namen op deze stage (Modestep en High Contrast) zijn aangevuld met Wilkinson b2b Sub Focus, Caspa, Matrix & Futurebound en Technique International Sound.

-> VTA AGENDA WE ARE ELECTRIC 2019 <-


TIP: Op zoek naar een leuke website in Scheveningen? Check www.halloscheveningen.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here