10 beauty’s van terrassen in Amsterdam

10 beauty’s van terrassen in Amsterdam
Het is ontzettend lekker vertoeven bij Girassol aan de Weesperzijde. Photocredits: Looselab

10 beauty’s van terrassen in Amsterdam

De aankomende dagen gaat Amsterdam genieten van zomers weer! Met het overheerlijke zonnetje op komst vonden we het met VTA de tijd om weer eens ons lijstje te presenteren met 10 heerlijke terrassen waar je tijdens de aankomende zonnige dagen heerlijk kunt vertoeven. Hierbij ons lijstje met ’10 beauty’s van terrassen in Amsterdam’.

Girassol

We beginnen met het terras van het traditioneel Portugese restaurant Girassol Weesperzijde. Je kunt er overdag heerlijk zitten aan het terras gelegen aan de Amstel en genieten van al het moois dat lopend over de kant en varend over het water voorbij komt. Vergeet geen glaasje water mocht je een Frango Piri-Piri bestellen.

Weesperzijde 135, 1091ES, Amsterdam

Amstel Hotel

Soms moet je gewoon eens dingen doen in het leven. Een bezoekje brengen aan het stijlvolle Amstel Hotel en plaatsnemen op dat heerlijke terras aan het water. We zijn met VTA zelf verkikkerd op de cappuccino die er te verkrijgen is maar er zijn nog genoeg andere lekkere dranken en lunch te nuttigen.

Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Gent aan de Schinkel

Achter het Vondelpark, even over de Amstelveenseweg en de Schinkel vind je café restaurant Gent aan de Schinkel. Een gezellig café met dito terras waar je met een overheerlijk Belgisch trappistenbiertje en garnalenkroketjes heerlijk aan het water naar voorbij varende bootjes en langskomende Amsterdamse fietsers kunt kijken.

Theophile de Bockstraat 1, 1058 TV Amsterdam

Cafe Marcella ( Bruincafé )

Echt een pareltje in de stad. Zijstraatje van de Utrechtsestraat en wat kun je daar toch heerlijk aan het water zitten zeg. Echt, origineel aan de Amsterdamse gracht met al het moois wat voorbij komt varen. Deze historische kroeg schenkt tapbier, speciaalbier, wijn en bubbels en er is een ruime kaart voor ontbijt, lunch en hapjes.

Amstelveld 21, 1017JD Amsterdam

De vergulden Eenhoorn

Net niet helemaal aan het water maar we hebben deze toch meegenomen in ons lijstje met ‘beauty’s van terrassen’. Waan je midden in de stad op het terras van een heuse boerderij en kom even lekker tot rust met een heerlijke kop koffie en/of een smakelijke boerenlunch. Eén keer ademen en je voelt al verlichting al zittend bij De Vergulden Eenhoorn.

Ringdijk 58, 1091 AH Amsterdam

Café van Leeuwen

Café van Leeuwen op het hoekje Utrechtsestraat/Keizersgracht. Hier komt de nieuwe generatie Amsterdammers vaak gezellig een biertje drinken en geef ze eens ongelijk. Je kunt vrijwel aan de gracht zitten maar het is ook leuk om pal voor de kroeg plaats te nemen. Vergeet je zonnebril niet, kun je lekker naar voorbij komende mensen zitten staren. Vinden we bij VTA ook heerlijk.

Keizersgracht 711HS, 1017 DX

Filmmuseum EYE

Het terras bij filmmuseum EYE. Kijk je werkelijk waar fantastisch uit over het IJ in Amsterdam. Man, man, man, wat is dit ook een heerlijk plekje in de stad om lekker te vertoeven met een koud biertje en prachtig uitzicht. En een ruime keuze qua lekkere gerechten.

IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Hannekes boom

Tegenover NEMO aan het water, vlakbij het Amsterdam Centraal Station, ligt Hannekes boom. Je kunt er heerlijk zitten met mooi uitzicht over de stad, NEMO en het Scheepvaartmuseum. Zonnetje vertrokken? Ga lekker de zeedijk op om een vorkje te prikken tegen een spotgoedkoop prijsje bij één van de talrijke goede Chinese restaurants die er zijn.

Dijksgracht 4, Amsterdam

De Ysbreeker

De Ysbreeker is een café-restaurant aan de Weesperzijde 23 in Amsterdam-Oost. De naam is ontleend aan de ijsbreker die er van 1702 tot rond 1860 voor de deur lag om het water van de Amstel in vorstperioden ijsvrij te houden. Je zit niet pal aan het water maar toch wel dichtbij hoor. Er zit een woonboot tussen als we ons niet vergissen. En wat kun je hier naast lekker drinken toch heerlijk eten. Qua service ook één van de beste van Amsterdam. De klant is koning.

Weesperzijde 23, 1091 EC Amsterdam

 

10 beauty’s van terrassen in Amsterdam
Groot deel terras van De Ysbreeker. Andere kant van de weg kun je ook nog lekker zitten. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Belhamel

Wow, wow, wow, dit is genieten pur sang. Aan de Brouwersgracht in Amsterdam met uitzicht op de voorbij varende dagjes mensen of Amsterdammers die voorbij komen in bootjes. Je hoeft je hier zeker niet te vervelen en met een drankje in je hand is het er helemaal lekker vertoeven. Het terras bij De Belhamel is Amsterdam op haar best.

Brouwersgracht 60, 1013 GX Amsterdam

Door: Rik Verkaik

Vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Concept Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol 

1 REACTIE