Mooi sportnieuws voor dorpsclub sv Ouderkerk
Het jeugdteam O17 van sv Ouderkerk.

Mooi sportnieuws voor dorpsclub sv Ouderkerk

Mooi sportnieuws net onder de rook van Amsterdam. Sportvereniging Ouderkerk zag haar eerste twee elftallen een wankelend seizoen beleven. Toch kan er aan het einde van het seizoen nog gejuicht worden. Het team van jongens onder de 17 jaar promoveerde naar de hoofdklasse. En, beide tweede elftallen, spelend op zaterdag en zondag zijn nog in de race om promotie te bewerkstelligen. De tweede elftallen kijken reikhalzend uit naar de nacompetitie.

Het reserve vlaggenschip

Ouderkerk zaterdag 2 promoveerde vorig jaar, na het kampioenschap in de res. 4e klasse, naar de res. 3e klasse. Het zaterdagse team is één van de parels van de dorpsclub. In het team spelen mannen die voornamelijk in het dorp zijn opgegroeid of al sinds kind aan de club verbonden zijn. De mannen die onder leiding staan van voetbaldier Nico Kouwenhoven, eindigde dit seizoen knap tweede achter kampioen Amstelveen. Zaterdag 1 juni spelen zij om 12:30, thuis, de kwartfinale tegen Diemen 2. Bij winst volgt nog een halve finale en eventuele finale voor een plek in de reserve 2e klasse.

Het tweede team van de zondag senioren

Ouderkerk zondag 2 deed lang mee om het kampioenschap maar zag, na enkele verliespartijen, deze buit naar Sporting Martinus gaan. Omdat ze derde eindigde in de poule wacht nog wel de nacompetitie. Hierin nemen ze het aanstaande zondag 2 juni, op Sportpark Welgelegen in Utrecht, op tegen Zwaluwen Utrecht ’11 2. Ook hier geldt dat bij winst men zich op kan maken voor de halve finale. “Het wordt een mooi weekend, dus kom gerust de teams aanmoedigen”, laten de bestuurders van de ‘blauw/witte’ sportclub enthousiast weten.

sv Ouderkerk onder de 17 jaar

Onlangs werd er al een mooie prijs gepakt door een jeugdteam van Ouderkerk. Het team van jongens onder de 17 jaar promoveerde naar de hoofdklasse. “Op 13 maart 2010 werden negen jochies van 7 jaar oud voor het eerst met de F1 van SV Ouderkerk kampioen. Zes van hen (Dirk, Gijs, Daan, Roemer, Joep en Jesper), inmiddels 16-17 jaar oud, waren er ook vandaag weer bij om in de O17 de promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.

Ouderkerk speler Guus naar Groningen

Eén van de jongens, Guus, verloren we onderweg aan FC Groningen. Wat je noemt een goed excuus. In de E en de D kwamen er een aantal jongens bij, soms viel er eentje af of liepen de wegen niet ieder seizoen parallel. Maar steeds maar weer zouden ieders wegen elkaar kruisen. En dan, dan was het weer feest. Op 2 mei 2015 promoveerde de boys als D1 naar de hoofdklasse.

De enthousiaste teambegeleider

En vandaag, 26 mei 2019 herhaalde de geschiedenis zich opnieuw. Hoe leuk moet het zijn dat je later kunt terug denken aan die leuke voetbaltijd, waarin je als echte voetbalmaten, zo’n tien jaar week in week uit met plezier ging trainen en menig seizoen aan het eind van de rit de beker omhoog mocht houden”, aldus een enthousiaste begeleider van dit jeugdteam.

Het traditionele Jan Persijn toernooi

Traditiegetrouw vond op Hemelvaartsdag het Jan Persijntoernooi plaats. Tijdens dit recreatieve doch sportieve dorpsevent wordt er gespeeld in gemixte teams en zijn er kleine veldjes met dito goaltjes waar gescoord moet worden. Plezier stond zoals vanouds weer voorop en zowel tijdens en na het toernooi waren er op het Sportcomplex weer een hoop leuke dingen te beleven.

Door: Rik Verkaik

VTA Sport

Gerelateerd artikel:

Voorzitter sv Ouderkerk: We willen midden in het dorp staan

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting