Het verhaal achter HV Zaanstreek
Foto: HV Zaanstreek

Handbalstartpunt.nl schrijft in samenwerking met VTA Sport, de sportafdeling van Vrije Tijd Amsterdam een reeks achtergrondverhalen over handbalclubs in Noord-Holland. Vandaag is het de beurt aan HV Zaanstreek uit Zaandam. We stelden een aantal vragen aan bestuurslid en eerste handbalteam speler Wouter van Lienen.

Wat is jouw rol bij HV Zaanstreek?

“Ik ben bestuurslid jeugdzaken en jarenlang ook jeugdtrainer geweest. Daarnaast ben ik speler van het eerste herenteam.”

Het ontstaan van Handbalvereniging Zaanstreek

“HV Zaanstreek is in 1962 door een vriendengroep opgericht. Na een oproepje in de lokale krant had George Verwaal 31 aanmeldingen ontvangen, en dat was voldoende om te starten. Tijdens de oprichtingsvergadering in de kantine van Zilvermeeuwen werd het eerste bestuur benoemd en daarmee was een nieuwe vereniging geboren.

Al snel kreeg de vereniging ook een jeugdafdeling. In 1966 telde de club 33 jeugdleden, zowel jongens als meisjes. In de beginjaren trainden en speelden de handballers van HV Zaanstreek op diverse velden, toen nog gras en in diverse sporthallen in Zaanstad en zelfs Amsterdam.

In mei 1968 opende de club een eigen veld met kantine en kleedkamers op Sportpark Jagersveld. In 1977 werden de verharde velden aangelegd en in 1978 betrok de club alweer een nieuwe kantine, op de huidige plek.”

Het hele artikel is te lezen via de website van Handbalstartpunt.nl.

VTA Sport
vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting