Voorbeschouwing: Ajax tegen Feyenoord
Foto: Rob van Vliet

Voorbeschouwing: Ajax tegen Feyenoord

Aankomende zondag staat vanaf 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena de klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De klassieker, oftewel de wedstrijd der wedstrijden, de strijd der strijden, het titanengevecht der titanengevechten, is zoals in de lijn der verwachting lag volledig uitverkocht. In Amsterdam Zuid-Oost zijn nog steeds geen Feyenoord aanhangers welkom. Rond de 53.000 Ajax kelen zullen de ploeg van Erik ten Hag zondagmiddag dus naar de overwinning willen schreeuwen.

Kuipers en Makkelie hebben de arbitrale leiding bij Ajax tegen Feyenoord

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt gefloten door Björn Kuipers, en Kuipers zal bijgestaan worden door onder andere Makkelie, die als videoscheidsrechter dienst zal doen. Dit duo kent elkaar goed want zij waren samen tijdens het Wereldkampioenschap in Rusland in dezelfde rolverdeling actief.

Ajax tegen Feyenoord wordt waarschijnlijk weer een mooie voetbalmiddag

Als Ajax door gaat waar ze tijdens wedstrijden tegen Feyenoord mee bezig waren dan gaat het Amsterdamse publiek een heerlijke voetbalmiddag tegemoet. In April 2017 won Ajax met 2-1 tegen de Rotterdammers door goals van Ajax-routinier Lasse Schöne en David Neres. Namens de club uit Zuid-Holland maakte Michiel Kramer een tegentreffer.

De daarop volgende wedstrijd was werkelijk waar smullen voor de Ajax-supporters die verspreid door Amsterdam naar de wedstrijd keken. En nee, niet in de Kuip, doordat er nog steeds geen fans van de bezoekende club aanwezig mochten zijn.

Feyenoord – Ajax 1-4: een magisch resultaat

In ‘010’ werd het maar liefst 1-4 voor de ‘Mokumse’ ploeg en ja daar kun je als spelersgroep en begeleiding echt mee thuis komen. Twee doelpunten van aanvaller Kasper Dolberg, één van centrum spits Klaas-Jan Huntelaar en een treffer van Siempie de Jong droegen bij aan dat magische uit resultaat.

De laatste wedstrijd tussen de twee aartsrivalen werd er wederom gezegevierd door de ‘rood/witte’ en dappere Mokumse strijders. Huntelaar en Van Beek zorgde ervoor dat de Amsterdamse toeschouwers met een 2-0 overwinning op het scorebord het JC stadion met een grijns op het gelaat verlieten.

Goed, resultaten in het verleden bieden geen garantie voor succes in de toekomst, behalve als je met Ajax thuis in een kolkend stadion tegen Feyenoord speelt.

Mijn voorspelling voor zondag: 4-0 in het voordeel van ons aller AFC Ajax!

Door: Rik Verkaik

Voorbeschouwing: De Klassieker Ajax tegen Feyenoord

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Ajax is Feyenoord de baas in de klassieker

Informatie laatste training voor Ajax Feyenoord

Top-5 kroegen voor Ajax tegen Feyenoord

Weer geen uit supporters tijdens klassieker Ajax tegen Feyenoord aanwezig

Ajax legt druk bij Feyenoord na benauwde zege in Arnhem

Laatste training Ajax voor de klassieker Ajax tegen Feyenoord

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam