Amsterdamse spits bezorgt PSV zege tegen Ajax

Amsterdamse spits bezorgt PSV zege tegen Ajax
Katja Snoeijs. Photocredits: PSV Image

Amsterdamse spits bezorgt PSV zege tegen Ajax

Notabene de Amsterdamse spits Katja Snoeijs zorgde met het enige doelpunt voor de 1-0 zege van PSV tegen Ajax, vrijdagavond op de Herdgang in Eindhoven. Door het door PSV gewonnen topduel staat Ajax nu derde, met zes punten achterstand op PSV. Voor de Eindhovenaren was het de zevende competitiezege op rij.

“PSV begon het scherpst aan de topper en raakte al in de 1e minuut de lat. Ajax was wakker geschud en kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd. Beide ploegen creëerden niet veel maar in de 38e minuut was het raak voor de thuisploeg. Lize Kop greep niet goed in bij een afstandschot, waarna Katja Snoeijs PSV op 1-0 zette. Vanity Lewerissa kopte vlak voor rust nog bijna de gelijkmaker binnen, maar haar inzet werd van de lijn gehaald.

Na rust kreeg Eindhoven een veel sterker Ajax te zien. De regerend landskampioen was dominant, creëerde kansen en was een paar keer heel dicht bij de 1-1. Lucie Akkerman fungeerde als stormram en stichtte veel gevaar. In de laatste minuut kwam Lewerissa nog alleen op keeper Eli Sarasola af, maar de bal ging er niet meer in”, is te lezen in het artikel van ajax.nl.

Amsterdamse spits bezorgt PSV zege tegen Ajax

vtasport.nl

Gerelateerde artikelen:

TG: Ajax-spits Sierhuis naar FC Groningen

US Volleybal: heldhaftig, vastberaden en barmhartig