Wesley Sneijder, de biografie

Wesley Sneijder, de biografie

Vanaf vandaag is de biografie van Wesley Sneijder in de winkel verkrijgbaar. Het boek is ook online te bestellen. Schrijvers Maarten Bax en René van Dam werkten keihard en lieten weten apetrots te zijn op het eindresultaat.

Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Wesley Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis. Hij speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Wesley Sneijder tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair.

Temperamentvolle wereldvoetballer

Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter, net als zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar. Dit is zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die dit land ooit voortbracht.

Over auteur Maarten Bax

Auteur Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist, werkte in binnen- en buitenland en sprak Sneijder vele malen in zijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal. Bax kreeg bij dit boek medewerking van René van Dam. Maarten Bax schreef eerder over Frank en Ronald de Boer, hooligan Joark, grensrechter Richard Nieuwenhuizen, Badr Hari, Sex, drugs en voetbal en Cruijff.

Recensies

De Telegraaf (over ‘De Boertjes’): ‘Een indringend portret.’

Het NRC (over Badr Hari, ‘Mijn verhaal’): ‘Een fraaie biografie.’

Jack Spijkerman (over de bestseller ‘Sex, drugs en voetbal’): ‘Ik wens u net zo veel plezier als ik had bij het lezen van deze verhalen.’

VTA Sport

Lees ook: mooi sportnieuws voor sv Ouderkerk