Wesley Sneijder, de biografie

Wesley Sneijder, de biografie

Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Wesley Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis. Hij speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Wesley Sneijder tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair.

Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter, net als zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar. Dit is zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die dit land ooit voortbracht.

  • Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist en interviewde Sneijder in het verleden talloze malen. Bax heeft vele sportboeken op zijn naam staan. De geautoriseerde biografieën van Badr Hari en de voetbaltweeling Frank & Ronald de Boer waren misschien wel de bekendste.

‘Een fraaie weergave van zijn opzienbarende loopbaan’ (VI)

ISBN: 978-90-816203-4-5
NUR: 491

Wesley Sneijder, de biografie

Over de auteur

Auteur Maarten Bax is ruim 25 jaar sportjournalist, werkte in binnen- en buitenland en sprak Sneijder vele malen in zijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal. Bax kreeg bij dit boek medewerking van René van Dam.

Eerdere publicaties van Bax:

  • ‘De Boertjes’, de geautoriseerde biografie over Frank en Ronald de Boer
  • ‘Mijn leven, mijn verhaal, mijn Ajax’, over hooligan Joark
  • ‘Wat een kutvoetbal, hè?’, over de in Almere doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen
  • ‘Mijn verhaal’, de geautoriseerde biografie van kickbokser Badr Hari
  • ‘Sex, drugs en voetbal’, over de beroemdste bad boys in het voetbal.
  • ‘Cruijff 14’, over bijzondere ontmoetingen met het fenomeen.

De Telegraaf (over ‘De Boertjes’): ‘Een indringend portret.’

Het NRC (over Badr Hari, ‘Mijn verhaal’): ‘Een fraaie biografie.’

Jack Spijkerman (over de bestseller ‘Sex, drugs en voetbal’): ‘Ik wens u net zo veel plezier als ik had bij het lezen van deze verhalen.’

Website uitgeverij Eye4Sports: www.eye4sports.nl

  • Bax wordt geregeld door bedrijven en verenigingen gevraagd voor lezingen/presentaties over topsporters. Voor meer informatie: info@eye4sports.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here