Vervolg op Ziggo debuut Ajax-watcher Ramon Ensing

Vervolg op Ziggo debuut Ajax-watcher Ramon Ensing
Ajax watcher Ramon Ensing (rechts) samen met Sjaak Swart (links) in de Watergraafsmeer.

Vervolg op Ziggo debuut Ajax-watcher Ramon Ensing

Hij deelde zijn voetbalvisie al met RTL 4, de Telegraaf én scheen als kenner zijn licht over Ajax aan de sportredactie van vrijetijdamsterdam.nl. Terwijl menigeen na zijn media optredens dacht dat het hoogtepunt was bereikt, diende er zich weer een nieuwe tv-ploeg aan die de Betondorper koste wat het kost voor de camera wilde spreken.

Woensdagavond dacht de oud amateurvoetballer van Ajax en sv Ouderkerk rustig in zijn vaste stamkroeg ‘De Avonden’ naar de halve finale van ‘zijn’ cluppie tegen de Spurs te kunnen kijken. Net als vrijwel de rest van de stad tikte de voormalig rokkenjager en recalcitrant, voor aanvang een hoop pikketanissies achter de kiesjes en drukte bij iedere Ajax goal, zo uitgelaten als we ‘m kennen, zijn favoriete drankje ‘Malibu Cola’ achterover.

Woensdagavond zou de vaste Ajax volger toch even geen media verplichtingen hebben, en kon hij zich met een comfortabele 2-0 voorsprong op gaan maken voor de finale…. Totdat de camera van Ziggo Sport voor zijn neus stond…. Kijk maar even mee naar de beelden…..

Omdat Ziggo Sport al voor het laatste fluitsignaal was vertrokken, het filmpje viraal ging, er honderden reacties waren met vaak de opmerking dat het balen was dat onze Ramon niet naar zijn mening over de tweede helft was gevraagd, besloten we vandaag even contact te zoeken met de bekende Nederlander in wording. We verzochten de oud-belhamel om zoals vanouds en in nuchtere toestand zijn mening te geven over de wedstrijd en het bijbehorende horrorscenario dat zich op de derde midweekse dag van de week in Amsterdam voltrok.

“Ajax loopt finale met 10 man mis en dat in de ‘DYING SECONDS’. Ajax onze trots was er zo dichtbij so close en toch niet gebeurd. Iedereen waaronder ik zelf was er klaar voor. Het moest een top avond worden met een ticket naar de finale maar in de laatste 5 seconden werd iedereen in Amsterdam stil, verdrietig en sommige ook nog eens heel boos.
“En tja het is zwaar klote maar dit is sport. Het kan mooi zijn maar ook ongelofelijk emotioneel en pijnlijk zoals gisteren waar in het begin al door De Ligt alle remmen los gingen en iedereen aan ‘t hossen was in elke kroeg in Amsterdam en na de kogel van Ziyech wisten we het zeker.

Ook ik was er zeker van maar zoals Barca het een dag eerder verprutste waren ook onze godenzonen niet in staat om het uit te spelen en dat is verdomde jammer. Ondanks deze zware domper mogen we wel trots zijn op het Champions League avontuur dat helaas een wedstrijd eerder strandde dan dat we in de planning hadden staan. We kunnen wel van alles roepen over de oorzaak, maar dat moeten we niet doen.

Het is nu op naar zondag en hopen dat we er weer staan want de titel is zo dichtbij en dan kunnen we erbij zeggen dat we de dubbel hebben en dat het een mooi jaar was. Het enige wat ik kwijt wil is dat we met 10 man speelde want onze Dolberg is al maanden uit vorm.

Ten Hag zette tijdens de bekerfinale Huntelaar in de spits en in de bekerfinale zag je dat Klaas-Jan nog steeds hongerig is naar doelpunten en twee keer scoort. Na afloop zie je van gretigheid het schuim bij Klaas op zijn bek staan. Daar heb ik het over tijdens het interview. Dat is de winnaarsmentaliteit.

Dan sta ik woensdag met verbazing te kijken naar de opstelling. Als een spits het super doet en twee keer scoort en z’n kans wederom pakt. Dan hoor je er gewoon in te staan. Zeker niet ernaast voor een speler uit vorm. Ik wil daar best ff een uitleg over geven want dit was kansloos en als je dan ziet dat het niet werkt grijp dan meteen in. Nee, hij mag een uur blijven staan om vervolgens voor Sinkgraven gewisseld te worden.

Nou ik denk dan jij bent te gespannen, je bent even de weg kwijt. En ik moet eerlijk bekennen dat nadat Donny van de Beek eindelijk elke week speelde mijn mening inzage Ten Hag positief veranderde. Maar deze keuze was echt onbegrijpelijk. Anyway, ff uitrusten nu mensen. En dan gaan we zondag tegen Utrecht weer lekker knallen. Fijne wedstrijd allemaal”, laat onze Ajax-watcher ten slotte nog weten.

Nieuw: reageer onderaan de pagina op dit artikel!

VTA Sport