‘Verstandig om Ten Hag nu al de laan uit te sturen’

‘Verstandig om Ten Hag nu al de laan uit te sturen’
Ajax analist Ramon Ensing.

‘Verstandig om Ten Hag nu al de laan uit te sturen’

Vrije Tijd Amsterdam vraagt Ramon Ensing dit seizoen zijn visie over de wedstrijden van Ajax te geven en daar zijn we maar al te blij mee. De in de Watergraafsmeer wonende Amsterdammer neemt hierbij geen blad voor de mond en zal recht door zee zijn.

“Nou, ik denk dat Ajax gewoon doorgaat. Gvd, weer typisch Amsterdams om het zo spannend te laten worden. Tegen Heracles snapte ik Ten Hag trouwens ook niet. Wat een lul zeg. Hij had Huntelaar nooit op de bank moeten zetten. Die Sierhuis heeft geen pepernoot geraakt, tjonge, jonge, jonge. Toen Huntelaar erin kwam zag je direct het verschil. Die had het balletje direct met zijn borst onder controle.

Maar ja ik ben geen Marc Overmars en geen Edwin van der Sar”, aldus Ajax supporter Ramon Ensing al morrend over de afgelopen wedstrijd van zijn cluppie Ajax tegen Heracles Almelo en vooruitblikkend naar het cruciale treffen van Ajax tegen Standard Luik dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena.

‘Verstandig om Ten Hag nu al de laan uit te sturen’
Ramon Ensing op zijn scooter in Betondorp.

Voor de Amsterdammers die Ramon Ensing nog niet kennen. Hij groeide op in de Bijlmer, begon in de f-pupillen bij Blauw-Wit met voetbal om vervolgens de gehele jeugdopleiding van het gerenommeerde Zeeburgia te doorlopen. Hij had talent dat was bij iedereen die hem zag spelen wel duidelijk. Toch ging hij niet naar de top, koos hij voor Amstelland en belandde hij via de vereniging uit Amsterdam Zuid-Oost uiteindelijk bij de zaterdagamateurs van het magische Ajax. Daar werden veel verdedigers, net als bij zijn volgende club sv Ouderkerk, met schaarbewegingen in de loeren gelegd en liep het publiek weg met de blonde technicus.

Menig trainer wisselde zelfs compleet van tactiek en bracht na een advies telefoontje van Ensing zelfs wijzigingen aan in de basisopstelling.

Ensing was er ééntje van de ouwe stempel. Hij was verkikkerd op voetbal maar net zo gek op de derde helft na afloop en het stappen wat daarop volgde. Elke speeldag dat Ensing moest voetballen legde zijn moeder volgens het wekelijkse ritueel steevast zijn netste kleding klaar omdat hij na het voetbal standaard de kantine indook, de kroeg inging en menig vrouw als een echte rokkenjager probeerde te versieren wat hem vaak nog lukte ook.

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat Ensing zijn echte wilde haren kwijt is en iedereen die Ramon kent, en dat zijn er in Amsterdam best een hoop, weten dat hij verstand heeft van het spelletje en daarom uitstekend zijn mening kan geven. Vrije Tijd Amsterdam heet Ramon dan ook van harte welkom als Ajax analist en wensen onze lezers veel leesplezier toe met onze Ajax artikelen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax begint met valse start aan competitie