Valencia – Ajax: Wat schreven de kranten?

Valencia – Ajax: Wat schreven de kranten?
Foto: pixaby.com

Ajax boekte een fenomenale zege in en tegen Valencia: 0-3. VTA deed weer een rondje langs de kranten.

Telegraaf

Ajax beleeft droomavond in Mestalla

VALENCIA – ’Aangenaam kennis te maken, Hakim Ziyech is de naam’. De enkele Spaanse voetbalfan die de Marokkaanse magiër van Ajax na de galavoorstelling op 5 maart bij Real Madrid (1-4) nog niet kende, kent hem nu. De middenvelder had in de sinaasappelstad één minuut langer nodig om het duel open te breken dan in Madrid, maar de manier waarop hij dat in de achtste minuut met een vlammend schot in de bovenhoek deed, was weer-ga-loos. Daarmee legde hij de basis voor de klinkende zege op Valencia: 0-3’, schrijft telegraaf verslaggever Mike Verweij. En zeg nou zelf daar is toch helemaal niks aan gelogen?

Volkskrant

Ajax klopt Valencia met 3-0 in festival van fouten en vrijheid

Valencia – Ajax was een doldwaze voetbalkermis die tot in de late uurtjes openbleef, waarbij alle attracties op het plein afwisselend de vreemdste capriolen uithaalden en tot gelukzaligheid leidden.

Na anderhalf uur voetbal in toptempo beloonde Ajax zich opnieuw met een zege in een grote tempel van het Europese voetbal. Valencia – Ajax 0-3. Echt waar. Een uitslag als parodie op het spelverloop, dat wel, maar de uitslag staat. Wie een jaar geleden had opgemerkt dat Ajax in ruim een half jaar op het hoogste niveau van Europa met 1-4 en 0-3 was vertrokken uit Madrid (Real) en Valencia, was zonder medelijden uit de gemeenschap van voetbalkenners verstoten.

Parool

Ajax gokt en wint in Valencia

“Het Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens Valencia-Ajax (0-3)? Erik ten Hag heeft een hekel aan wat hij noemt ‘casinovoetbal’. Hij is een trainer die met zijn elftal gecontroleerd wil aanvallen. Dat lukte woensdagavond niet. Stadion Mestalla leek wel een gokhal waarin Ajax zich een weg naar de zege blufte. Maar met prachtige cijfers en mooie goals, dat wel”, volgens Parool-journalist Dick Sintenie, die Hakim Ziyech een 7 gaf en André Onana een 8 toebedeelde.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax tegen Lille wat schreven de kranten