Tips: Techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid

Tips: Techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid
Ramon Ensing op zijn scooter.

Tips: Techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid

Ajax was zaterdagavond heer en meester in Heerenveen en won met 0-4 van de plaatselijke SC, door doelpunten van Schöne, Ziyech, Tadic en Dolberg. De club uit Amsterdam was niet alleen heer en meester op het veld want ook het uitvak in Heerenveen had al liedjes zingend de overhand in Friesland.

We vroegen onze Ajax watcher, betondorper, voetballer en jeugdtrainer van Jos/Watergraafsmeer Ramon Ensing weer naar zijn mening over de wedstrijd. En zoals altijd had hij toch enkele kritische kanttekeningen ter verbetering voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

De opstelling:

Ajax speelde met de volgende opstelling:

Onana, Kristernsen, De Ligt, Wöber, Blind, Schöne, v.d. Beek, De Jong (Labydad ‘71), Ziyech (Neres ’57), Dolberg (Huntelaar ’57), Tadic

Ramon over de opstelling: “De opstelling was bijna helemaal goed. Kijk, vroeger werd je gescout op tips, techniek, inzicht, persoonlijkheid en snelheid nou die back van Ajax heeft de techniek van een struisvogel, het inzicht van Stevie Wonder en de persoonlijkheid van Dr. Spock. Alleen qua snelheid is het een voldoende.”

Krachtsverschil

Vanaf minuut 1 was het krachtsverschil duidelijk en een mooi dwarrelschot van Schöne liet dat meteen op het scorebord zien. Verder liet Ajax zoals zo vaak weer de teugels vieren en werden ze slordig vooral in de laatste fase. Dat is echt iets waar op gehamerd moet worden. Nu werd het vier tegen nul maar we hadden er in Friesland met een zevenklapper weg kunnen gaan. Dan moet de eind pass wel goed zijn.

Diepgang

Ik blijf zeiken op diepgang en Van beek want Erik ten Hag blijft in Van beek een andere speler zien dan ik. Van Beek moet op 6 spelen en niet op 10. Op 10 moet een gepolijste speler spelen met gogme en iemand die een steekbal kan geven.

Ajax thuis tegen Benfica

Maar goed, een 0-4 overwinning en nu op naar dinsdag. Dan moeten we er staan tegen die Portugezen. Laat ze overdag eerst maar eens een Portugeze biefstuk achter de kiezen douwen, dat is een vette steak met spiegelei erop! Best te pruimen. En dan hopen dat ze dan 90 min lang 100 procent gefocust zijn maar dat verwacht ik wel want het CL podium haalt het maximale uit de spelers!

vrijetijdamsterdam.nl