Tiental Ajax start competitie met zege op Sparta: 0-1
Sparta Rotterdam vs Ajax Amsterdam. Antony van Ajax gaat Mohamed Rayhi van Sparta voorbij. Foto credits: © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax heeft met een man minder de uitwedstrijd tegen Sparta gewonnen. Antony bezorgde de ploeg uit Amsterdam de winst door in de 38e minuut Sparta doelman Benjamin van Leer te verschalken met een afstandsschot: 0-1. De Braziliaan die in juli overkwam van São Paulo schoot vanaf circa 20 meter en zag de bal via een stuit over de Sparta goalie in het net verdwijnen.

Rode prent

De Amsterdammers speelde voor ruim 3000 toeschouwers bijna de hele wedstrijd met een man minder. Dat gebeurde nadat linksback Nicolás Tagliafico na 27 minuten voetballen met direct rood van het veld was gestuurd. De Argentijnse vleugelverdediger wilde na 27 minuten de doorgebroken Mohamed Rayhi tegen houden en kreeg de bal tegen de hand, dat was voor scheidsrechter Jochem Kamphuis aanleiding om een rode prent te trekken.

Volgende wedstrijd

Door de overwinning op Het Kasteel in Rotterdam is Ajax dit seizoen nog steeds ongeslagen. In de voorbereiding werd er zeven keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Ajax speelt zondag 20 september thuis tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd die wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA start om 16:45 uur.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl