Supporters vieren feest op Museumplein

Supporters vieren feest op Museumplein

Rond de 100.000 bezoekers in Amsterdam vierden donderdagmiddag op het Museumplein feestelijk de 34ste landstitel van Ajax. De landstitel werd door Ajax-captain Mathijs de Ligt opgedragen aan Abdelhak Nouri. De familie van ‘appie’ was donderdag op het Museumplein nadrukkelijk aanwezig. De vader van Nouri zong nog ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’, waarop de aanwezigen supporters daarna luidkeels “We love you Nouri, we do”, begonnen te zingen.

Burgemeester Femke Halsema

Ajax verdediger Matthijs de Ligt werd de redder van Femke Halsema. Op het moment dat de Amsterdamse burgemeester het woord nam op de Ajax-huldiging, werd ze bekogeld met bier. Mathijs De Ligt bleef echter scherp. Iets later liet Ajax-directeur Edwin van der Sar zien het keepen nog niet verleerd te zijn. Een ander projectiel dat richting Halsema werd gegooid had de oud doelman Ajax en het Nederlands Elftal klemvast.

Vooral een feestje

Verder was het vooral een prachtig ogend voetbalfeestje. Eerdere huldigingen mondde in het verleden vaak uit op ongeregeldheden. Dat was deze jaargang gelukkig niet het geval.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Prachtige sfeerbeelden Ajax kampioen 2018/2019 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting