Politie geeft waarschuwing aan supporters: steek geen vuurwerk af!

Politie geeft waarschuwing aan supporters: steek geen vuurwerk af!

Ajax en de Amsterdamse driehoek (gemeente Amsterdam, Openbaar Ministerie en politie) doen een dringend beroep op supporters om vandaag voor de wedstrijd tegen Juventus geen vuurwerk af te steken buiten en binnen het stadion.

Via verschillende kanalen is een oproep gedaan om een warming up/Entrada te doen bij de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de veiligheid van de aanwezige supporters, maar ook van duizenden concertbezoekers en winkelend publiek is het niet toegestaan om fakkels en vuurwerk bij je te hebben of af te steken of gezicht bedekkende kleding te dragen. Het afsteken van vuurwerk heeft eerder geleid tot gevaarlijke situaties.

Personen die zich misdragen, worden door de politie aangehouden. Dat geldt dus ook voor personen die fakkels of vuurwerk afsteken. Personen die met vuurwerk worden aangehouden zullen worden bestraft. Deze personen lopen de kans de wedstrijd te missen en lopen de kans op een langdurig stadionverbod.

Extra maatregelen rond Ajax – Juventus

Eerder werd al bekend dat er Rondom de Champions League wedstrijd die Ajax woensdag speelt tegen Juventus extra veiligheidsmaatregelen gelden. De gemeente had al bepaalde gebieden aangewezen waar de politie preventief mag fouilleren en dat er extra politie op de been is.

Leden van de harde kern van de Italiaanse clubs onderhouden nauwe banden met clubs zoals Ado Den Haag en de beruchte Poolse club Legia Warschau. Tien jaar geleden, toen de clubs elkaar in Turijn Europees troffen, zaten er veel Hagenezen en Legia Fans tussen de Italiaanse supporters.

De wedstrijd in Amsterdam begint woensdag om 21:00 uur. De return in de kwartfinale vindt een week later plaats. In Turijn wordt er ook om 21:00 uur afgetrapt.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: 8 x Ajax wint van Juventus omdat….