Opluchting bij Ajax Amateurs na eerste overwinning

Opluchting bij Ajax Amateurs na eerste overwinning
Foto: Rob van Vliet

Opluchting bij Ajax Amateurs na eerste overwinning

Vreemd genoeg voelde de nederlaag van vorige week tegen FC Lisse anders dan de eerdere nederlagen. De hoopvolle tweede helft waarin Ajax domineerde, de sterke invalbeurt van Sonny Pronk en de daaraan vast gekoppelde speelwijze zouden de opmaat moeten zijn om eindelijk eens een driepunter te maken. Het ambitieuze DOVO moest dan wel eerst verslagen worden.

Voor aanvang moest Ajax weer een tegenvaller wegspoelen, want op het laatste moment haakte Kenneth Misa-Danso af (griep) en mocht Kevin Owusu Asare zijn trainingspak uittrekken op deze zomerse herfstmiddag. De formatie van Gert Kruys, met in de gelederen ex-Ajacieden Lars Middelwijk en op de bank Ralph Hovestad, startte furieus. De Amsterdammers werden nog net niet onderste boven gelopen in de eerste tien minuten waar DOVO met enkele venijnige aanvallen en dito schoten liet merken dat het vol voor de winst ging.

Bij de allereerste serieuze aanval van Ajax in de 12e minuut was het wel meteen bingo. Een diepe bal vanaf het middenveld bereikte Ricardo Fransberg die tussen enkele verdedigers meteen uithaalde in het strafschopgebied en via het been van Marley Berkvens scoorde hij. Zo stond het verbouwereerde DOVO plotseling met 1-0 achter. Een beter antwoord op de wervelwind uit Veenendaal was ondenkbaar en eigenlijk direct luwde windkracht 8 tot een frivool herfst briesje.

Ajax had drie minuten later via een vrije trap van Marijn Sterk weer een passend vervolg klaarliggen, maar wie dacht dat DOVO niet de rug kon rechten had het mis. In de 24e minuut kwam Kesley den Haag en teenlengte tekort om de voorzet van de sterk spelende Joshua Patrick binnen te lopen. Ajax moest continu alert zijn, maar als het dan snel de defensieve stellingen even achter zich liet dan verscheen het wel dreigend voor doelman Hagelstein. Zo ook na een half uur spelen toen Sonny Pronk met een halve volley net geen doel trof.

Het door Marcel Wagenmakers geschreven verslag verder lezen? Dat kan via de website van de Ajax Amateurs.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here